Gå til innhold

PS + historybrush - hvordan begrense history?


Anbefalte innlegg

Vanskelig formulert, men spørsmålet er egentlig om det er mulig å begrense historien til historybrush slik at den bare viskler ett lag nedover? Fekst så har jeg et scanna bilde i bånn (laveste laget). Dette er bildet av ei regning. Så har jeg et nytt layer hvor jeg har en hvit firkant over et kontonummer. Så har jeg et nytt layer over det igjen hvor jeg har skrevet inn et nytt kontonummer. Så skal jeg ha enda et lag oppå dette igjen, hvor jeg lager en rød sirkel. Så vil jeg bruke "elliptical marquee" tool til å lage enda en sirkel rett rundt det nye kontonummeret og så bruke historybrush til å viskle tilbake til layeret med den hvite firkanten, ikke lenger! Det den gjør nå er å viskle helt tilbake (helt ned) til det laveste layeret hvor regninga er, og dermed kommer det gamle kontonummeret opp. Jeg vil bare på en måte svi meg ned til layeret under der jeg er nå =) eller et par layers ned, ikke for mange!

 

For å prøve å omformulere, laga er jo som papir oppåhverandre. Jeg vil bruke history brushen til å "svi" meg kun to papir nedover, ikke helt til bunnen! Funker dette med history brush, eller er det andre tools jeg kan bruke?

 

Er som dere skjønner helt fersk på ps =)

 

På forhånd takk =)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du kan bruke masker (redigert: om eg forstår deg rett):

Legg til ei layer mask for kvar av dei layera du vil fjerne noko frå. Når layeret er aktivt, vel Layer --> Add layer mask --> reveal all. Du vil no sjå at det vil ha kome eit nytt miniatyrbilete i Layer-paletten som er heilt kvitt, ved sidan av det som viser kva som er på layeret. Det er maska. Pass på at det er den som er aktiv (klikk på den ein gong). Bruk so penselen (brush) og mal med svart der du vil at layeret skal vere usynleg. Om du maler over noko som skulle vere med, berre skift til kvit og mal over igjen, so vil det verte synleg att.

Endret av incanus
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...