Gå til innhold

Har aldri overklokket, går jeg glipp av noe?


Anbefalte innlegg

Jeg har som nevnt i emnetittelen, aldri overklokket. Har lest en del om overklokking, men det virker litt skremmende må jeg si.

 

1. Men, går jeg virkelig glipp av noe?

 

2. Jeg skal kjøpe nye datamaskin nå - budsjett 9000,- - og lurer på om det er mulig eller i det hele tatt vits å overklokke en datamaskin som ikke har noe form for ekstra kjølingsutstyr?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

du sparer jo penger, og du får bedre ytelse til en mindre pris. Som sagt reduseres levetiden, men det avhenger av mengen ekstra volt. Men en overklokket cpu varer ganske lenge likevel. Har enda ikke KLART å ta livet av min gamle 3200+, den var udødelig. :D

Endret av Brian_N
Lenke til kommentar

Er stort sett bare når det gjelder overklokking av prosessor man får igjen noe i praksis. Overklokking av skjermkort og minne gir bare marginale ytelsesforskjeller i forhold til standard frekvenser, ofte vil man ikke oppleve mer en høyst 5% bedre ytelse i praksis dersom man er heldig.

Når det kommer til prosessor derimot, er det fort mulig å overklokke en prosessor opp til et nivå tilsvarende toppmodellen i samme serie. Intels Core 2 serie f.eks, de fleste klarer fint en overklokk på 50% eller høyere, bortsett fra E6600 modellene og oppover (varmen og allerede høy standardfrekvens setter litt begrensinger). Så det eneste som egentlig lønner seg er overklokking av prosessor, når det kommer til dagligdags bruk. Overklokking av minne og skjermkort er viktigere for de som driver med benchmarks o.l, hvor hvert eneste poeng (og ekstra MHz) teller.

 

Kan også nevne at standard kjøleutstyr som følger med prosessor er veldig dårlig egnet til overklokking (ofte er det såvidt de egner seg til å kjøre standard hastighet). Derfor anbefales det å skaffe seg en bedre kjøler dersom man skal overklokke. På skjermkort kommer man omtrent like langt med standard kjøler som med en mer eksotisk kjøler.

Lenke til kommentar
Og visst jeg har tenkt på en "framtid" innen overklokking, er jeg nødt til å investere i noe form for vannkjøling eller lignende? For at det i det hele tatt skal være noe vits?

7227083[/snapback]

 

nei, det skal også gå greit med en god luftkjøler. Bruker forresten luft selv når jeg klokker.

Lenke til kommentar

som andrvas sier: enkelte prosessorer kan overklokkes med 50%. Om dette merkes vil jo komme an på hva du bruker maskinen til. Lite vits å med overklokking hvis det eneste du driver med i windows er word og kabal...

 

Følg med på CPU bruken din. ligger den mye over 90% betyr det jo at prosessoren bremser systemet ditt.

Lenke til kommentar
du sparer jo penger, og du får bedre ytelse til en mindre pris. Som sagt reduseres levetiden, men det avhenger av mengen ekstra volt. Men en overklokket cpu varer ganske lenge likevel. Har enda ikke KLART å ta livet av min gamle 3200+, den var udødelig. :D

7226375[/snapback]

levetiden reduseres, men en pc lever jo lenge uansett, om du overklokker, så vil jo pc'n dø om mange år... faktisk så lenge at soklene og sånt på den er gått ut for lengst..:p

Lenke til kommentar
Jeg bruker nok dataen til annet enn, word og kabal, :p, går mye i videoredigering og en del spill. 50% virket som ekstremt mye!

7235187[/snapback]

Om du har tenkt å overklokke såpass mye bør du uansett ha et litt dyrere hovedkort, bedre ram, bedre kjøling, muligens bedre strømforsyning, og du bruker mer strøm, så det er ikke så fantastisk mye å spare på det. I tillegg går det med en del tid og det kan bli en del bråk om du har viftekjøling.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...