Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

LOS har gått over til NextGentel og jeg sliter.


Anbefalte innlegg

Har tilfeldigvis 2 3Com OfficeConnect rutere, den ene noe nyere med litt mer funksjonalitet i menyene, og ingen har MTU-settings. Hvis jeg forstod dette riktig kan jeg endre MTU i Windows, men ...det blir rett og slett ikke et reelt alternativ pga. "Heisann kamerat/bror/søster/etc, bare vent litt så skal jeg endre MTU for deg så du får tilgang til nettet vårt" :!: Det blir rett og slett for dumt og lite brukervennlig :)

 

Hvis andre med 3Com får dette til, hyl veldig høyt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
"Heisann kamerat/bror/søster/etc, bare vent litt så skal jeg endre MTU for deg så du får tilgang til nettet vårt"  :!:

 

Må si jeg lo godt nå :!: Jeg har også en gammal 3com router som jeg brukte tidligere og jeg tror ikke det er mtu settings på den heller, kan ikke huske det ihvertfall. Etter at jeg tulla litt for mye med den i håp om å "ta ned skolenettet" så kommer jeg ikke inn på menyen til den :innocent:

 

Syreen: Det kan godt være som du sier ja, jeg har ikke vært inne og stilt på MTU før, men når jeg hadde den på statisk (som nå) eller dynamisk står det MTU 1500 (Automatisk) så jeg har ikke stilt på den før nå.

Lenke til kommentar

Moro Klumpen: Min sto også på 1500 når jeg byttet til dynamisk og statisk uten at jeg har stilt på det tidligere. Noe som ikke er så rart siden vi har samme router typen.

 

Det er ikke mulig å endre MTU settings i Windows ettersom jeg vet. Kan godt være at 3com ikke har denne muligheten. Hva med en mail til support til 3com? Eller rett og slett forsøke å låne en annen router og se om det virker bedre?

Lenke til kommentar

Jeg var før deg Syreen :p

 

 

Edit:

Har forresten funnet ut at både ftp, mail, webserver og alt kjører fint fra maskinen min men alle pc'er på lanet kan ikke koble til sidene via no-ip dyndns'n/internett ip'n, hvis lokale maskiner skal koble til de tjenestene jeg kjører på den ene maskinen må de skrive inn lokal ip'n eller navnet for å få tilgang. Alle andre kan logge seg inn via ftp og alt så det var jo greit at jeg endelig fikk det til. Ser ut som at alle de problemene med andre logger inn på ftp'n min utenifra ble fikset når jeg satt statisk wan mode og at routeren skal ha ip 10.0.0.2. Alt funker hos meg nå. Men er fortsatt litt irritert over at jeg er nødt til å skrive inn lokal ip for at jeg skal kunne se/koble til tjenestene mine. Ellers er det helt topp i å med at jeg fikk ca 3x bedre download og nesten dobbelt så kjapp upload etter skifte fra LOS til NGT :w00t: Takk for alle som har bidratt i denne tråden.

Endret av Moro Klumpen
Lenke til kommentar

telnet 10.0.0.1

...jeg skrev:

swupdate show

 

..og da fikk jeg at login=manager og passord=friend

 

..ble rimelig glad, siden noen her nevnte at "manager" var login, men når jeg testa å logge inn, så funket det ikke. :(

 

...jeg har 3com router som ikke godtar firmware oppdateringsfilene jeg laster ned ifra 3coms sider.

 

Jeg har uploadspeed på 3 kbit/s..sier speedometeret

..hvordan får jeg stilt MTUen på 3com routere? jeg kan stille når jeg velger PPPoE, men ikke når jeg velger statisk IP...wtf? Jeg skjønner ikke hvordan jeg skal få dette til. Noen andre her med 3com router som vet hvordan?

..eller hvordan jeg bare skal få til ordentlig upload?

Lenke til kommentar

Jeg hadde faktisk akuratt det samme. Jeg hadde også 3kbit/s iflg speedometeret.

 

På min ruter hadde jeg egentlig bare flaks. Jeg har oppdaterte firewaren så kom det en rute som het MTU. Den sto på 1500.

 

Det skal funke med engang hvis du skifter denne til 1490.

 

Dynamisk

1490 på MTU

 

Du trenger kun de to tingene der oppe for at alt skal fungere som før. Husk å oppdatere firewaren.

Lenke til kommentar

Sliter selv med samme problem, har faktisk ikke MTU i det hele tatt på begge 3com Officeconnect ruterene (den ene ~1 år gammel, den andre ~2 år). Hvis jeg husker det skal jeg høre med 3com kundesupport ikveld, men siden det ikke er noen offisiell ny oppdatering til boksene mine er jeg nok like langt.

 

Det jeg gjør forløpig er å først endre IP til ruter til 10.0.0.10, skru av DHCP, og sette Dynamic IP Address i Internet Settings (statisk har ingen effekt). Et forferdelig opplegg som verken er optimalt eller 100% (i det minste fungerer upload for alle maskiner på nettet, inkludert trådløst), jeg kan ikke forstå annet enn at det må finnes en annen løsning. Har seriøst vurdert å rote med selve modemet igjen, men det beste hadde vært en ren ruter løsning.

Lenke til kommentar

Takker for hjelp :) Men som sagt ovenfor så er det ikke en praktisk løsning å endre MTU på alle familiens/venners/bekjentes maskiner/nettverkskort. Nå forsøkte jeg også den noe nyere 3com (552g72T) ruteren med samme resultat som tidligere (~ingen upload). Ruteren har MTU justering på PPPoE men ikke dynamisk/statisk.

 

Hvis noen har svaret på dette: Er det farlig å skru av DHCP+brannvegg på modem når man likevel gjør dette gjennom ruter?

Lenke til kommentar

Hva med å ringe til LOS (de har jo en funksjon nå slik at de kan ringe deg opp igjen tror jeg)? De pleier å lister over de fleste ruterne og hva man skal gjøre med dem, men jeg har fått inntrykk av at de ikke "vet" noe om MTU. Det kan kanskje du si til dem at du/vi har kommet frem til at det er det som funker.

 

De hadde "bruksanvisngen" til min ruter.

Lenke til kommentar

Det eneste dere trenger å gjøre er å sette, som fortalt 1533 ganger før i denne tråden:

Routeren til StaticIP 10.0.0.2

Subnet: 255.255.255.0

DNS og Gateway: 10.0.0.1

MTU: 1490

 

Og kjør igjennom WAN porten.

 

Don't shoot me, im just the messenger...

Endret av WingMan
Lenke til kommentar

Noen som kanskje kan hjelpe meg litt ut her, satt i telefonen i 40 minutter i dag (sinnsykt lang kø hos los kundeservice), men fikk det fortsatt ikke til - ble bedt om å ringe igjen senere.

 

Har adslboksen som jeg fikk fra los (en hvit sak), samt en trådløs router av typen 3com officeconnect 11g cable/dsl.

 

Skal sette opp routeren, velger DHCP, setter ipen til 10.0.0.50 og trykker fullfør. da stopper prosessen opp en liten stund før jeg får at alt er innstilt. MEn får ikke trykket den siste "finish" knappen, da det virker som at vinduet låser seg, og endringene ikke trer i kraft alikavel...

 

Noen som har en forklaring?

 

Ellers fikk jeg satt det opp ei stund før alt forsvant vekk igjen, da hadde jeg rektig ip, msn fungerte (litt, enkelte funksjoner virka ikke, feks videosamtale)..

så trakk kabelen ut igjen og satt den direkte i adsl boksen - men nå får jeg ikke satt det opp igjen!

 

Har kablet internett inn til adsl boksen, tp fra lan til lan på router, samt tp fra router til pc.

Får kontakt med routeren etter å ha restarta denne, men mister den igjen som sagt ovenfor med problemt ved å ikke få fullført setupen!

 

Noen som har gode råd?

Lenke til kommentar

Jeg henger meg på her. Trenger seriøst hjelp.

 

Nettet funker fint, msn osv sitter som ei kule.

 

Problemet er alle forwardingene jeg har satt opp.

 

Webserver, mailserver, FTP-server og Remote Desktop.

Dette er ting jeg bruker i jobben min, driver med utvikling hjemme, som jeg aksesserer fra jobb. Dette er grisenødvendig :)

 

Jeg har satt IP på routeren min til å være 10.0.0.2, DSN og gateway til 10.0.0.1.

 

Likevel fungerer det ikke. Routeren er av typen (hold dere fast) Sparklan.

 

Connection method: Cable - Modem - Direct (FixedIP address)

Physical Address: --- (fjernet med vilje ;) )

I.P. Address: 10.0.0.2

Network Mask: 255.255.255.0

Default Gateway: 10.0.0.1

DHCP Client: OFF

DNS IP Address: 10.0.0.1

 

Legger til at alt fungerte meget bra, borderline to genialt, når jeg hadde PPPoE.

 

Noen barmhjertige sjeler som kan hjelpe meg?

 

PC'en jeg bruker på nett har adressen 192.168.0.2, maskinen som har server-funksjonene, har 192.168.0.5. Noe sier meg at jeg begynner å nærme meg sakens kjerne... men hva?

Endret av jebbis
Lenke til kommentar

Join the club :) Forsøkte å få to maskiner opp i C&C, som jeg har gjort i alle herrens år, men dette fungerer selvsagt ikke nå...

 

Jeg har lurt litt på om det ikke går ann å gå inn i modemet via Telnet, skru av påloggingen der samt dhcp, og la ruter koble seg på via PPPoE som i gamle dager igjen? Strengt talt vet jeg ikke om endringen LOS har gjort er på selve modemet eller sentralt, men hvis det er på modemet må det da kunne ordnes å få det TILBAKE til PPPoE?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...