Gå til innhold

Ny arbeidsgiver - gamle kunder?


Anbefalte innlegg

Hei

 

Vurderer nå å søke meg ny jobb i mangel på utfordringer og videreutvikling.

Men det største problemet som da dukker opp er mitt forhold til kundene.

 

Min jobb i dag består av programvareutvikling og systemutvikling, samt drift av disse systemene. Eg har da spesielt en kunde som nært sagt er avhengig av meg, og min opparbeidet kunnskap om dems system, og selve kunden. Og i bedriften eg jobber i dag finnes det ingen som hverken har kvalifikasjoner, eller tid nok til å overta denne jobben.

 

Hvordan stiller det seg med karantene og moral ovenfor tidligere arbeidsgiver i et slik tilfelle? Vil det være umoralskt og ulojalt ovenfor tidligere arbeidsgiver å fortsatt ha et kundeforhold med disse umiddelbart etter bytte av arbeidsgiver?

 

I kontrakten min i dag står det veldig lite, og ingenting om karantene. Eg har 1 måneds oppsigelsestid.

 

Når den tid kommer, og eg har både funnet meg en ny arbeidsgiver, og eg har sagt opp min stillig, vil eg så klart diskutere dette med sjefen min, og kanskje også i samarbeid med kunden.

 

Hvordan hadde dere forholdt dere til noe slikt?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Bruker-95147

Hvorfor vente med å diskutere dette med arbeidsgiver/kunde? Da får alle parter god tid til å finne løsninger, og hvis arbeisgiveren likevel ikke klarer å prioritere slik at kundens behov dekkes, så blir det vel fritt frem for deg.

Lenke til kommentar

Du har ingen moralske forpliktelser overfor bedriftens kunder. Hvis du føler at du er stagnert der du er, bør du komme deg videre. Det er bedriftens skyld at de ikke har sørget for å spre kunnskapen på flere personer. Du skal ikke føle deg råtten hvis du ønsker å søke deg en annen jobb.

 

Werner

Lenke til kommentar

Å ta med seg en kundeportefølge fra en arbeidsgiver til den neste regnes ofte som et godt stykke inn i gråsonen, spesielt dersom en begynner for seg selv.

 

Det er ingen fasitsvar her, det er avhengig av alt for mange parametre til å si noe bastant ja eller nei, men en god pekepinn i etiske spørsmål er å stille seg spørsmålet om saken hadde tålt å stå på forsiden i rikspressen. I tillegg bør en spørre seg om en selv hadde syntest det var OK om en så det i et perspektiv sett fra 20 år frem i tid.

 

Det kan jo hende at din nåværende arbeidsgiver ikke er klar over at du føler du stagnerer, du bør vurdere å ta opp saken med sjefen før du slipper saken som en bombe med oppsigelsesbrevet ditt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...