Gå til innhold

Dine favoritt-dokumentarer - kom med omtale


tjalla

Anbefalte innlegg

Som en liten spin-off til ekwathnes tråd om "dine favoritt-filmer" så lager jeg denne tråden. Vet ikke hvor mye folk har sett av gode dokumentarer menneh vi prøver uansett. Har såpass mange favoritter så det kommer til å bli flere mini-anmeldelser i løpet av tråden.

 

cunderground.jpg

 

Children Underground (2001)

 

Handler om rumenske gatebarn som bor i undergrunnsbanen i Buchuresti. Noen er rett og slett foreldreløse som har rømt ifra barnehjem mens andre har veldig dårlige forhold hjemme. Barna er fra 8-16 år. Vi er med de i deres hverdag som stort sett består av å skaffe seg maling som skal sniffes. Flere av barna får behandling og får tilbud om å treffe foreldrene men preges av at ting ikke forandrer seg og de faller stadig tilbake. Føles veldig realistisk noe som underbygges i linsa de bruker. Får et Dagsrevyen-preg på bildet - naturlige farger. Spesielt rørende er forholdet mellom Ana (10) og broren hennes Marian (8). Satt igjen gråtkvalt på slutten.

 

cunderground1.jpg

 

Bestilles her: http://www.deepdiscountdvd.com/dvd.cfm?itemID=NVG009508

Endret av tjalla
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

tellus.jpg

 

Har ikke bildet på coveret fordi den ikke har kommet ut på DVD ennå. Den gikk akkurat på NRK.

Helt klart den b este dokumentarfilmen jeg har sett. bare ett tilfeldig klipp fra denne filmen, ville vert høidepunktet i en annen dokumentarfilmm. Filmingen ver nydelig og det er utrolig at de har fått med seg allt dette. jeg husker ett kipp hvor en hvithai på 10 meter hopper mist tre meter opp i lufta i slow motion og gjafser en pingvin. Jeg trodde det var animert. Skal du se en dokumentarfilm i livet, skal det vere denne.

Helt klart den beste.

7209738[/snapback]

 

EDIT: sorry, dobbel post

Endret av Gjest
Lenke til kommentar

The Fog of War: Eleven lessons from the life of Robert S. McNamara

 

FOGOFWARoster2.jpg

 

Beskrivelse:

 

Refleksjoner rundt en livslang politisk karriere fra USA's tidligere forsvarsminister og tidligere president av Verdensbanken, Robert McNamara. Tidsepoken som omtales strekker seg fra WW2, via Cuba-krisen og frem til Vietnam-krigen.

 

Dette er utrolig interessante refleksjoner fra en av de få som faktisk har pondus og innsikt nok til å hevde de. Filmen startet egentlig som et prosjekt om Vietnam-krigen hvor McNamara bare skulle være med i et lite intervju, men han åpnet seg totalt og fosset ut med så mange interessante opplysninger, erfaringer og refleksjoner at filmskaperen la om hele prosjektet.

 

An Inconvenient Truth

 

ait_final45.jpg

 

Beskrivelse

Et forsøk på å bringe kalde, vitenskapelige fakta rundt global oppvarming på bordet for folk flest. Kort og godt er denne filmen en forenklet versjon av "Intergovernmental Panel on Climate Change" - IPPC sin 2001-rapport. IPPC er en kommitte bestående av hundrevis av forskere og vitenskapsmenn, nedsatt av "World Meteorological Organization" (WMO) og "United Nations Environment Programme" (UNEP), for å gjennomgå tusentalls annerkjente vitenskapelige rapporter om miljøforandringer, å danne et oversiktlig bilde ut i fra de og trekke ut essensen.

 

Dokumentaren går systematisk og rolig frem, og legger de fleste mediaskapte "myter" angående global oppvarming døde gjennom presentasjon av steinharde fakta.

 

Budskapet i denne dokumentaren utfordrer virkelighetsbildet til folk flest, og provoserer dermed velidg mange, så hvis noen ønsker å finne ut mer bakgrunnsinformasjon/diskutere holdbarheten i påstandene, henviser jeg heller til IMDB sitt diskusjonsforum for filmen, som trakteres av veldig ressurssterke personer innenfor fagfeltet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...