Gå til innhold

Teknikker for effektiv lesing (leserhastighet,osv)


Anbefalte innlegg

Jeg ønsker altså å bli god til å lese fort og effektivt, og samtidig huske maksimalt av det jeg har lest. Det sier seg selv at hvis du leser masse bøker, kommer dette av seg selv. Men jeg lurer på om det finnes noen metoder eller tips, som kan gjøre slik at du kan trene opp leserhastigheten din, og evnen din til å huske det du leser, og evne til å lage bilder av det du leser.

 

1. En debatt om hvordan du kan trene opp måten du leser bøker på: leserhastighet, evne til å skape egne bilder, evne til å huske det du nettopp har lest, osv.

2. Fortell litt om hvordan du ser på din egen leserevne: leserhastighet, evne til å skape egne bilder, evne til å huske det du nettopp har lest, osv.

 

Jeg for min egen del, vet at jeg leser relativt fort, men har middels evne til å huske det jeg har lest, og dårlig evne til å lage bilder av det jeg leser (og før noen anbefaler meg å lese saktere, for å få med meg historiene bedre, må jeg bare si at det ikke hjelper noe særlig for meg å lese saktere).

Endret av Arsenal_RULES
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fillern, hadde jo en gørrlang post som forsvant, men får skrive litt av'n:

2. Jeg ser en video når jeg leser omtrent, så er veldig flink til å danne bilder. Jeg har lagt merke til at når jeg leser, så ligger jeg vel omtrent en setning foran det jeg egentlig leser, slik at alt "mellomlagres" (:p) litt i hjernen.

Jeg leser ganske fort, og får med meg det meste. Tror ikke man får med seg mer om man leser sakte, jeg blir bare alt for var om alt som skjer rundt meg og glepper hvor jeg er hen i teksten når jeg prøver.

 

Jeg kan på en måte alltid huske ting, som om det sto på høyre/venstre side, omtrent hvor høyt opp osv. om noen spør meg om noe.

 

Vi hadde prøve idag, og tekst jeg selv har skreve sitter ekstra godt. Jeg hadde skrevet et 3 siders sammendrag til meg selv, og alt hang vel omtrent ordrett fast igjen i skallen når jeg skrev det ned på arket under prøven.

 

Jeg kan stirre på registreringsskilt i så kort tid det tar for meg å feste blikket på det og fjerne det igjen, og så lese det. Altså ikke slik at jeg ser hva som sto der og pugger det, men leser det på en måte i hodet.

 

Jeg er merkelig jeg :hmm:

Lenke til kommentar

Veldig uheldig mate, veldig uheldig.

 

Eye Patching

 

Balances brain hemispheres for whole-brain activities. Place the patch on one eye for several minutes (10-20 minutes) then place it over the other eye for the same amount of time. This is an exercise that can bring about greater results than the improvement of the reading experience.

 

Patching alone has been shown to improve reading speed and comprehension.

If you continue to see life as you have always seen life, you will continue to get from life what you have always gotten from life. Until you change your basic thought processes about life you will continue to experience life as you have always done. Patching the eyes provides your brain with a new perspective on life. Even for a short while, patching can significantly change your perspective and your underlying paradigm (beliefs). Eye Patching tends to balance brain hemispheres. What most people will first experience with eye patching is an increase in visual acuity, a sense of “lightness” in the room, and an overall lessening of stress and strain on the eyes.

 

With one eye patched, one brain hemisphere tends to become hypersensitive (intensifying) while the other seeks to compensate, becoming hypo-sensitive (lessening). This imbalance creates a state wherein the person has two completely different concepts of the perceptual world. One concept is that being directly fed from the uncovered eye to the brain. The other concept is that being shared from the uncovered eye - through it’s governing brain hemisphere - to the other brain hemisphere. This condition strengthens the communication bridge between brain hemispheres and tends to create a paradigm shift (a change of thought patterning).Some conditions that seem to improve after eye patching:

 

Har prøvd teknikken litt selv, men litt delte meningen om hvordan den fungerer. Blir faktisk veldig fokusert på selve teksten, men etter at jeg har lest med ett øye en stund, og åpner begge øyene, så er det nesten som jeg har voldtatt øyet mitt, denne teknikken kan umulig være sunt for øyet... :hmm: Men det funker delvis!

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

motivet bak lesingen samt hva man leser er også en faktor. en avis er forskjellig fra en lærebok som igjen er forskjellig fra en artikkel. man kan lese, skumme og hoppe over alt ettersom hvor viktig det er. f.eks så kan man få med seg det viktigste i en artikkel ved å lese abstrakt, innledningen og konklusjon.

 

en annen ting er om man skal lese for å få et overblikk kontra lese for å forstå. videre så vil man etterhvert lære seg å lese kritisk også og med det mener jeg det å skjønne hva som er viktig og hva som er fyllmasse.

en typisk artikkel vil ha et tema samt et par viktige argumenter (forhåpentligvis). identifiserer man disse så kan man redusere artikkelen ned og om ønskelig så kan man skrive seg et kort sammendrag. max 2 sider, men helst rundt 1 samt 4-5 bulletpoints. dette krever trening, men etterhvert så vil man kunne plukke ut essensen i det man leser, uten å lese alt/mye

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...