Gå til innhold

En liten sopp


Anbefalte innlegg

Har fotoprosjekt på skolen, og skal prøve å få tatt noen nærbilder av natur.

Dette bildet er tatt med et 70-300mm objektiv, på ca. 2 meters avstand og på full zoom (300mm), fordi skolen ikke kunne låne meg noe annet enn mitt eget utstyr den dagen :!:

Har ikke gjort så mye med det i PS, annet enn litt sharpen (ikke lett å få skarpt nok med slikt ustyr og den avstanden) og gjort bildet litt varmere.

 

Kritikk?

 

 

 

Edit: Fikset bildestørrelsen.

Endret av Juliess
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei!

 

Det tok litt tid før jeg skjønte at dette var en sopp, men så er ikke jeg den kjappeste heller...

 

Jeg har ikke lyst til å kommentere selve bildet, men heller gå på det som du selv nevner nemlig objektivet. Makro fotografering er en kunst i seg selv, og som til tider kan være vanskelig. F.eks insekter, lysforhold, maks skarphet, valg av dybdeskarphet osv. For meg blir bruken av dette objektivet nesten det samme som å slå inn en spiker med en tung slegge. Hvis nærområdet på dette objektivet er hele 2 meter eller du har valgt å stå 2 meter ifra, og du i tillegg må bruke maks brennvidde ville jeg kanskje ha tatt bilde av noe annet.

 

Så vidt jeg vet blir lystyrken dårligere ved bruk av full brennvidde, samt at det lett kan oppnås uskarphet, i tillegg kommer kvaliteten på objektivet. Små ting krever større krav til nøyaktighet, lys og detalj gjengivelse. Hvis du hadde hatt ett makro eller i det minste et normalobjektiv og stativ tror jeg resultatene ville blitt bedre og ikke minst at det ville vært enklere å ta bilder ved at du kan gå nærmere inn på objekter av denne typen.

 

Hvis oppgaven hadde vært å ta bilder av en busk eller en annen større formasjon så kan dette objektivet være godt nok. Dumt at skolen ikke kunne gi deg noen andre alternativer...

 

Stå på likevel, du kommer til å ta gode bilder.

 

Hilsen

En synser. :thumbup:

Lenke til kommentar

Hei og takk for svar.

Må bare få presisere en gang til: Det er mitt eget objektiv jeg har brukt her, ikke skolens. Jeg har (som alle andre, haha) 350D'et, og har til det et 70-300mm Canon objektiv. Vi fikk låne et Nikonkamera med macroobjektiv som egentlig er helt genialt, men dette hadde dessverre ikke mer batteri enn at hun som brukte det først rakk å ta tre bilder, så måtte vi bare bruke det vi hadde.

Selvfølgelig er ikke et teleobjektiv førstevalget mitt på bilder av sopp, hehe :!: Så jeg skjønner reaksjonen din :)

Lenke til kommentar

Bildet er veldig forstyrrende i forgrunden. Noe som plager meg litt. Ellers saa er det noen andre ting som forstyrrer, f.eks "greinene" (eller hva enn det er) som peker opp av bakken. Jeg tror det hadde vaert bedre om du hadde fjernet dette slik at soppen hadde staatt alene, hvis du forstaar hva jeg mener?

 

Allikevel, fantastiske farger.

Lenke til kommentar

Veldig fine farger og et flott bilde Juliess!

 

Er helt enig med Ustedalen om at "greinene" i forgrunden er forstyrrende, det tar fokuset bort fra soppen som er så vakker i seg selv. Hvis du har mulighet for det, så ta bildet på nytt og gjør slik som foreslått!

 

Flott bilde! Stå på!

Lenke til kommentar

Tusen takk for tilbakemeldinger! :)

Ja, det er utrolig hvor blind en kan se seg på et bilde. Legger ikke merke til det før folk kommenterer det, faktisk. Har ingen muligheter til å ta det på nytt, men jeg skal tenke mer på hva dere kommenterte neste gang jeg skal ta lignende bilder. Og det skal jeg jo, prosjektet er ikke ferdig før desember.

Lenke til kommentar

Vet ikke om jeg er helt enig i det med å fjerne ting før man tar ett slikt bilde. Kommer ikke det helt an på hva bildet skal vise? Om det er ett bilde av bare en sopp er det jo greit, men om det også skal vise naturen der soppen vokser blir det vel feil å fjerne det? Men jeg er absolutt ingen erfaren fotograf som vet hvordan man skal ta slike bilder. Jeg syns det var ett fint bilde.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...