Gå til innhold

Starte bedrift: Hvordan lage forettningsplan?


Anbefalte innlegg

Noen som har erfaring med å lage en forettningsplan for å starte bedrift? Jeg har tenkt litt på det å starte en egen bedrift og leser endel rundt om å lage en forettningsplan.

 

Hva bør en slik forettningsplan inneholde? Hvilken struktur bør den ha?

 

En forettningsplan med en markedsanalyse bør jeg ha klar hvis jeg skal prøve å skaffe finansiering fra f.eks Aetat eller Innovasjon Norge.

 

Ideen jeg har sålangt er å starte en konsulentvirksomhet som skal fokusere på IT-tjenester som support, systemutvikling, informasjonssikkerhet...

Endret av DJViking
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vel, ser at alle gir råd om og lage en slik plan men jeg vil hevde den ikke er så vesentlig, jeg kjenner mange som har startet og ingen har laget noe slikt.

Det du vil starte er ganske enkelt og krever små investeringer. Problemet er og skaffe kunder, det er ikke så enkelt og kan ta veldig lang tid før du kan leve av det. Ett annet problem er at fryktlig mange har startet eller har prøvd seg med slike foretag og svært mange gir seg eller sliter med økonomien.

Ville nok ha satset på utvikling og programering fordi generell support er ett tøft marked for og si det pent.

Lenke til kommentar

Det er en god idé å lage en forretningsplan - og kanskje aller viktigst for selskapet sin egen del. Konsulentvirksomhet vil nok ha problemer med å få støtte fra Innovasjon Norge og tilsvarende støtteorganisasjoner fordi virksomheten blir for lite nyskapende, så for det formålet tror jeg det blir vanskelig å bruke forretningsplanen. Derimot er det nyttig for å vite hva man skal konsentrere seg om, og ikke minst for å ha en målsetning med arbeidet som gjøres.

 

Man kan utmerket godt starte konsulentarbeid med forholdsvis få oppstartsmidler, men det krever mye pågangsmot og hardt arbeid.

Lenke til kommentar

bedin.no og spor-oss.no er gode (statlige?) sider som har tips til de som vil starte bedrift.

 

F.eks. forretningsplan:

http://bedin.no/cwobjekter/Guide_forretningsplan.shtml

 

Edit: Om du trenger en forretningsplan kommer an på om du trenger å vise den til noen eller ikke (investorer?). En plan for bedriften er jo aldri en dum idé, men det er ikke alle som trenger et formelt dokument for å få oversikt over hva de har lyst til å holde på med selv.

Endret av Pureblade
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...