Gå til innhold

Gothic III kopibeskyttelse - noe dritt!


Anbefalte innlegg

Her er en del poster i det berømte grenselandet. Noen av dem over.

 

Dette reguleres av retningslinjene:

 

#8: Det er forbudt å komme med informasjon som kan lede til piratvirksomhet. Det er også forbudt å stille spørsmål som vil føre til informasjon som kan føre til piratvirksomhet, som f.eks. spørsmål etter CD-keys, no-CD-cracks og hvor man kan laste ned warez. Dette omfatter også spørsmål om hvordan bruke warez du har lastet ned fra nettet, samt diskusjoner om piratkopier og dets innhold.

 

 

Dette utdypes i nettiketten:

 

Vi tillater ikke piratkopiert programvare (warez), cracks, serie-koder og CD-keys. Vi tillater heller ikke brudd på åndsverksloven eller copyrighted materiale i form av musikk eller video. Norges lover tillater deg kanskje å laste ned musikk - vi gjør det ikke. Dette omfatter direkte linking, linking til sider som inneholder dette og alternative måter å skaffe seg slike ting på. Dette omfatter også diskusjoner rundt bruk av slikt materiale. Det er heller ikke lov å diskutere rundt et spill dersom det er klart at all informasjonen kommer fra at en har spilt en piratversjon av spillet. Dette gjelder spesielt for situasjoner hvor spillet enda ikke har blitt gitt ut og en allikevel sitter og diskuterer om en likte det eller ikke, basert på spillopplevelser.

 

Det er forbudt å gi spesifikk informasjon om hvor en kan laste ned musikk, film, programvare etc. fra P2P-nettverk / filesharing-hubber. Videre er det forbudt å komme med direkte reklame for hubber. Utsagn som "på hub xxx.xx finner du [spesifisert materiale]" er ikke tillatt og kan medføre utestengning eller advarsler. Det er også strengt forbudt å linke til nettsteder som inneholder .torrent-filer for Bit-Torrent-nettverket, dersom innholdet i noen av torrentene bryter mot retningslinjene. Utsagn som "Det spillet kan du laste ned på http://www.styggwarezside.no" er også forbudt dersom denne siden inneholder .torrent-filer som for eksempel bryter med åndverksloven. Merk at det er lov til å linke til sider som for eksempel spillprodusenten "Blizzard" eller andre sider på Internett som bruker Bit Torrent-nettverket for å spre demoer og lignende. Du kan også linke til sider lignende Animesuki.com da denne siden ikke inneholder annet enn ulisensiert materiale.

 

Dette omfatter ikke diskusjoner angående piratkopiering, diskusjoner rundt hva som i følge norsk lov er lovlig og ulovlig og lignende. Om du er i tvil om hva vi tillater, ta kontakt med en moderator pr. e-post.

 

Poster som nevner steder man kan få tak i en crack slettes, det samme gjør poster som spør hvor man kan få tak i den. Det gjelder også indirekte pekere til slike steder, for eksempel linker til Wikipedia-artikler som omhandler siden eller for den saks skyld Hardware-artikler som diskutere den. Det siste høre kanskje meningsløst ut, men det er altså lov å diskutere dette på prinsipielt grunnlag, men ikke lov å referere til det som "der får du tak i XYZ".

 

Videre slettes poster som diskuterer bruken av cracken, eller informasjon basert på at man har installert den.

 

Jeg kommer ikke til å varsle hver enkelt av dere. Hvis dere ser at posten deres er borte og ikke skjønner hvorfor, eller mener det er feil, send meg en PM.

 

Edit: Da åpnes tråden igjen. Nå skal jeg opp og lage pizza, så får jeg vurdere om de som postet navn på "styggewarezsider" skal få noen reaksjon, slik retningslinjene sier.

 

Geir :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette var en *veldig* interessant tråd, da jeg har fått en utrolig ustabil maskin etter jeg kjøpte Gothic 3.

For første gang på denne maskinen fikk jeg ikveld BSOD når jeg spilte WoW. Ting henger, og jeg må restarte hele tiden.

Jeg skal jaggu meg teste ut litt og avinstallere diverse drivere den har installert som copy-protection og melde om evt. forskjeller.

Lenke til kommentar
Hmm...så den sjekker faktisk mens man spiller? Kan det ha sammenheng med et plutselig 1-3 sekunders stopp i spillet fra tid til annen?

7108408[/snapback]

 

Det skal jeg ikke påstå, men mulig at det kan ha en liten innvirkning.

 

 

Problemet er nok heller at Gothic III er plaget av memory leaks og dette vil medføre at man "loader" plutselig midt i spillet. Et slikt problem vil bare bli verre og verre jo lenger du spiller sammenhengende, men det vil jo helt sikkert bli fikset i en patch om ikke så lenge. Det er mange som sliter med akkurat dette.

 

Det som Tages er ansvarlig for er de lange lastetidene når du laster savegames. Da sjekker den at du har DVDen i hele to ganger, og det er med på å forlenge lastingen veldig mye.

Lenke til kommentar

Vel vel, etter 6-7 timers spilling nå med cracken (2 sessions på over 3 timer hver) har jeg så langt ikke opplevd noe ustabilitet for første gang i løpet av all min G3-spilletid. Spillet laster instant, loadings er også lynraske, men det rareste av alt er faktisk at spillet nå bruker begge kjernene til CPU'en min... Dette gjør også at spillet faktisk flyter mye bedre - har mye mindre hakking og spikes, og uten at jeg har noen harde fakta på FPS, så virker det mer flytende. Hvis noen vet hvordan jeg kan sjekke FPS (uten å installere FRAPS), si i fra.

 

Les mer om der jeg klagde over at G3 bare ville bruke den ene kjernen her: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=647082&hl=

 

Ved kjøring av task manager oppe samtidig som G3 i windowmode, har jeg nå reprodusert disse fakta med og uten cracken:

 

Crack: opp mot 99% CPU-usage, dvs bruk av begge kjernene på min AMD X2 4400+.

Uten crack, med DVD og kopibeskyttelse: aldri over 50% CPU-usage.

 

Har testet flere ganger nå, og får samme resultat hver gang...

Lenke til kommentar

Hæh, kopibeskyttelsen er ansvarleg for dei lange lastetidene? :realmad: Når skal dei forbanna idiotane slutte å straffe folk for å bruke lovlege kopiar av spela deira? Dei fleste kopibeskyttelsestiltak er knekkande likegyldige for piratane, medan sånne som MEG må leve med alle problema.

 

Får prøve å spore opp NOCD-cracken etter jobb. Eg likar ikkje å bruke slikt, vil helst ha ein versjon som er fullt støtta av utviklarane. Men dersom dette fiksar dei idiotisk lange lastetidene, er det kanskje verdt å prøve.

 

Når ein kjøper eit spel, burde det kunne innstallerast 100% på harddisk, utan at ein treng å hente fram CD/DVD meir, og utan at det blir lagt inn annan skit på maskina som ikkje har nokon nytteverdi for brukaren. :(

 

Kay

Lenke til kommentar

Jeg fant denne i går kveld, og skal garantert prøve den når jeg kommer hjem fra arbeid. Det er jo håpløst idiotisk at vi som har kjøpt originalen av spillet skal plages av problemer som dette, mens de som laster det ned får et spill som fungerer mye bedre :realmad:

 

Min DVD-rom har begynt å gjøre de utroligste ting siden jeg installerte Gothic 3. Skuffen går ut, så inn igjen, hvor den lager noen klikkelyder. Stopper det der? Nei. Den går ut og inn i en evig loop. Stopper ikke før jeg slår av maskinen, og tar strømmen fra DVD-rommen. Dette har skjedd tre ganger de siste dagene. Skal jo dog ikke blindt si at det er Gothic's skyld. Andre som har opplevd dette?

Lenke til kommentar

Det som jo blir morsomt i denne settinga er jo at folk som laster ned piratversjonen FÅR med cracken, og slipper jo og lete etter denne på nettet.

 

Det er altså KUN folk som har kjøpt spillet(deriblant meg) som faktisk spør etter denne cracken! :D

 

PS: Nå har jeg gudskjelov tilgang til torrentsider hvor dette ligger så jeg skal laste ned cracken i helga og teste selv.

Lenke til kommentar
Det som jo blir morsomt i denne settinga er jo at folk som laster ned piratversjonen FÅR med cracken, og slipper jo og lete etter denne på nettet.

 

Det er altså KUN folk som har kjøpt spillet(deriblant meg) som faktisk spør etter denne cracken!  :D

 

PS: Nå har jeg gudskjelov tilgang til torrentsider hvor dette ligger så jeg skal laste ned cracken i helga og teste selv.

7109761[/snapback]

 

Helt utrolig ironisk og idiotisk, ja :)

Lenke til kommentar

Eg klarar ikkje å riste av meg kjensla av å bli behandla som ein kjeltring...ikkje berre er det eg som får straffereaksjonen frå spelindustrien fordi andre piratkopierar spel, men når eg snakkar om å laste ned ein slik "crack" ("uoffisiell fix" hadde vore eit vel so skildrande namn) på eit forum, står eg i fare for å få straffereaksjonar frå moderatorar i tillegg. Dei eigentlege kjeltringane, dei som lastar ned piratversjonen, derimot, kan kose seg med spelet dei ikkje har betalt for, utan nokon problem i det heile.

 

Eg er so møkk lei av slike fascistiske kopibeskyttelsar som ikkje bidreg til anna enn å straffe ærlege forbrukarar, samt kanskje å forsinke piratane nokre få dagar (noko som for meg er ein fullstendig irrelevant fordel). Resultatet er at forbrytelsar lønner seg, og eg er ikkje overbevist om at spelindustrien eigentleg tener på det, dei heller. Men at eg tapar på det, er i alle fall bombesikkert.

 

Slike kopibeskyttelsar burde vore ulovlege. Og det meinar eg heilt bokstavleg.

 

Det svir litt ekstra når dette blir gjort på eit slikt spel som Gothic 3. :(

 

Kay

Lenke til kommentar

Det virkelige ironiske er at det er Europa gang på gang som får den verste kopibeskyttelsen, mens på det Amerikanske markedet slipper man unna med "snillere" kopibeskyttelser.

 

Gothic III er intet unntak :)

 

I Europa har vi fått Tages og XProt, mens de i USA får SecuRom 7, noe som gjør at mange av de problemene man får her i Europa ikke vil forekomme med USA versjonen.

 

Morsomt, ikke sant? :wallbash:

Lenke til kommentar

Det jeg ikke forstår er at uansett hvor hardt et spill blir kopisikret så blir den før eller senere knekt! I G3 sitt tilfelle så dukket piratversjonen opp ca 1 uke etter release. Hvis JoWood med dette synes at kopisikringen har fungert som tiltenkt ja da skjønner jeg ingenting...

 

Og hva hadde skjedd hvis spillet hadde blitt gitt ut uten kopisikring? Da hadde spilelt dukket opp så snart det ble sendt ut til butikk, sikkert 1 uke før release, men da kunne JoWood spart forumet sitt for en utrolig mengde klager og misfornøyde kunder...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...