Gå til innhold

Prising av websider


Anbefalte innlegg

Hei, jeg vet det er noe om dette på forumet fra før, men spør for sikkerhetsskyld.

 

Si at jeg skal selge en side til en lokal mc-klibb (;)).

 

Denne siden har jeg laget et eget lite kontrollpanel til, der kan man se hvor mange brukere som er registrert (brukere er bare admin's som skal kunne poste, ikke vanlige 'forumbrukere'), og så kan man se hvor mange nyheter man har postet.

 

Dette kontrollpanelet har da muligheten til å poste nyheter, endre nyheter og da selvfølgelig å slette nyheter. Det vil også få muligheten til å legge til nye brukere/slette brukere.

 

Og så er det jo selvfølgelig selve siden med linker, bilder, banner, nyheter (som taes fra kontrollpanelet) osv...

 

Jeg har brukt PHP (for det meste), HTML (selvfølgelig), CSS og litt javascript.

Hvis jeg får alt dette til å validere, og alt er fint og 'dandy', hvor mye kan jeg ta for den da?

 

Forutsatt at jeg selvfølgelig lærer de 100% (hvis det går ann da) hvordan de skal bruke dette, setter det opp for de, bestiller domene/webhotell og fikser alle feil som kommer opp etter et halvt år da.

 

Vil ikke si at 6000 er en veldig stiv pris for dette eller? Ville heller sagt at det var relativt billig jeg da.. :)

 

Erfaringer?

 

Og så litt personlig info:

 

Alder: 20 år

 

Har holdt på med webprogrammering/design en god god stund nå (ingen utdannelse innen det untatt fagbrev innen ikt-driftsfag, som såvidt sneier innom det).

 

Jobber sammen med en som er rundt 30 år som skal designe en del for meg, han er heller ikke utdannet innen dette, men har holdt på med design en god periode han også, han skal for det meste ta seg av handelen(e).

 

Utifra dette, erfaringer? Prisforslag?

 

Takker og bukker for alle (relevante!) svar, positive eller negative :)

 

edit: skriveleif

Endret av kimla
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Før du begynner å lage noe som helst bør du finne ut av hva kundens budsjett ligger på. Slik at hvis kunden ikke har noen planer om å betale et øre mer en 300 kroner så kan du bare si: "Nei, sorry. I likhet med mange andre lager heller ikke jeg et så bra websted for så lite betaling."

 

Selv har jeg jo ikke så mye erfaring, men det jeg gjør er at jeg har noen maler som kundene kan titte litt på. Det går enten ann å kjøpe en mal eller de kan få en spesiallaget nettside. Prisen avtales som oftest først.

 

For malene lager jeg en egen prispakke. 500-800 kroner for siden inkludert konfigurasjon av bilder, tekst, farger, linker, stiloppsett, osv.

Hvis kundene vil ha med noe ekstra som ikke er inkludert i pakken går det på timespris. Det vil si først 500-800 kroner + timespris.

 

 

Slik gjør jeg det :)

 

Edit: Du spurte jo egentlig ikke hvordan andre gjorde det, men jeg ville gi deg litt ideer. Jeg synes nemlig det er så alt for dumt å, i noen tilfeller, behandle prisen etter arbeidet er utført ;)

 

Et tips til: Var jeg deg ville jeg først fikset kjøp og selg-nettsiden din slik at du kan referere til den og folk tenker: "Wow! Han her kan lage nettsider."

 

Da blir det lettere for kundene å bestemme seg for å ta kontakt ;)

Endret av Rinox
Lenke til kommentar

Vel, tingen er at jeg ikke har laget selve websiden enda, bare det systemet som ligger bak. Dette systemet skal da bli tilbudt flere folk (etterhvert), så det har jeg laget uansett.

 

Vi har laget et midlertidig design som vi viser til kunden, bare for å vise hvordan dette fungerer.

 

500-800 kr. er ikke en veldig stiv pris akkurat, hvor mye tar du deg timebetalt?

 

Og ang. kjøpogselg, ja, jeg tenker på det, men går på friggin allmenn påbygging spesiell studiekompetanse (fordupning 3MX matte og 2FY fysikk), så tid er ikke akkurat det jeg har mest av nå, og det jeg har har jeg lyst til å bruke så mye som mulig på prosjekter jeg vet jeg kan tjene penger på, istedenfor kjøpogselg som ikke gir øyeblikkelig avkastning.

For mye tid = for lite liv.. (ja, jeg fant på den nå)

 

Jeg har tenkt å fjerne alt av design der, og gjøre alt med css heller, mye deiligere, og ikke minst enklere å endre når jeg blir flama av folk på div. forum for designen ;)

 

Men nå gjelder det nårværende prosjekt, så råd til prising? :)

 

Takker for svar btw Rinox :)

Lenke til kommentar

500-800 kroner er ikke en stiv pris, nei. Det er kun for malpakkene. Men poenget med firmaet mitt er at nystartede bedrifter skal kunne få en ordentlig nettside for en rimelig pris. Jeg har sett mange bedrifter som kjøper nettsider der man kun har en bakgrunnsfarge og tekst. Dette er det noen som betaler opp til flere tusen kroner for av den grunn at de ikke vet bedre ;)

Lenke til kommentar

Vel ja, er mange av de der ute.

 

Når man da kjøper det fra et firma får man da de garantiene som følger med også da... Hvis noe er feil så rettes det, hvis ikke det blir rettet så kan man klage til forbrukkerrådet (eller noe).

Man får vel som regel folk som kan dette og som får siden til å validere og liknende småting, og i og med at disse folkene driver med dette til vanlig (ikke noe skole eller noe i veien) så kan de sette seg ned i arbeidstiden og komme til enighet om hvordan siden skal være.

 

Men er jo selvfølgelig negative sider også, som oftest prisen, der kommer jo du inn... :)

Har du eget firma forresten?

Lenke til kommentar

Sannheten er vel at dette er et marked hvor folk overpriser noe ekstremt. Websider som tar folk 2-3 timer å lage koster omtrent oppimot 10 000. Det er ihvertfall rimelig normalt for bedrifter å betale her i Trondheim ihvertfall. Egentlig ganske sykt, men det gjelder vel egentlig alt av designarbeid omtrent. Av en eller annen grunn så syns folk det er greit å legge ut så mye for noe så enkelt. Reklamebyrå er verst, de kan ta titusener bare for en logo. Vet det er litt slit med å få til noe som er kreativt bra av og til, men geezes enkelte tar litt for mye spør du meg. Webdesign er jo morro å holde på med.

Endret av Avean
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...