Gå til innhold

Oliven olje, kan man få i seg for mye?


MagnusW

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)
Rapsolje er vel en av de som setter minst smak, iallefall mener jeg det. Olivenolje på den annen side kan sette smak, spesielt når man varmer den opp for mye.

6953429[/snapback]

Jeg liker smaken til ovlivenolje, og jeg kjenner på smaken hvis mat er stek i rapsolje ;)

Endret av kengdal
Skrevet
Merk at det er flere hensyn å ta: Noen oljer skal ikke benyttes til steking fordi de omdannes til transfett (tror jeg) ved sterk varme, og det er heller ikke sunt.

Jeg er nokså sikker på at dette ikke er tilfelle.

Skrevet (endret)
Merk at det er flere hensyn å ta: Noen oljer skal ikke benyttes til steking fordi de omdannes til transfett (tror jeg) ved sterk varme, og det er heller ikke sunt.

Jeg er nokså sikker på at dette ikke er tilfelle.

6957136[/snapback]

Etter å ha googlet litt: Ser ut som det kan være en vandrehistorie ja. "Alle" sier det, men ingen dokumenterer det. Har redigert mitt oprinnelige innlegg.

 

Det var egentlig en helt annen prosess jeg tenkte på, men nå er den forsvunnet ut av korttidsminnet. Skal se om jeg ikke klarer å huske hva jeg egentlig tenkte på...

 

Geir :)

Endret av tom waits for alice
Skrevet
Etter å ha googlet litt: Ser ut som det kan være en vandrehistorie ja. "Alle" sier det, men ingen dokumenterer det. Har redigert mitt oprinnelige innlegg.

6963032[/snapback]

Kjemiboka mi hadde det med i pensum, så jeg har litt vondt for å tro at det er en vandrehistorie.

Skrevet

kan tenke meg valnøtt olje passer til ulike viltsauser.

 

skal du steke så bruk smør og olje blandet sammen. peanøtt olje er vel kansje den som er mest hardfør av oljene, koster.

 

raps er veldig forskjellig hva det er, siden det koster 11kr liter til 100kr liter på kaldpresset økovis, dvs 0.5 flaske.

Skrevet

Jeg kjøpte en flaske med oliven olje, for tenkte jeg skulle prøve det istedenfor margarin.

Og når jeg steker på høy varme, så kommer det et slags svart belegg som klumper seg og smaker møkk. Er det transfett?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...