Gå til innhold

Lostkafé - generell chat om serien for USA-seere.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er så mye ved den øya at det blir vanskelig og se en rød tråd.

 

- Masse folk på en øy midt ute i havet.

- Masse bunkere rundt omkring med utstyr fra 70-tallet.

- Masse snakk om en sykdom som vi ikke har sett noe til.

- En svart sky som flyter rundt på øya.

- The Others vet hvem som kommer.

- The Others vil bare ha enkelte folk.

- En weird ass statue med fire tær.

- Masse forskningsområder.

 

Jeg kan gruble i evig tid. Og det værste er at dette antageligvis bare er halvparten av hemlighetene. Gah, jeg gir opp.

 

Uansett, episode 2 av sesong 3 var langt mer spennende en sist episode. Liker å lære mer om The Others og deres liv.

Lenke til kommentar
En ting Nevnarion ikke nevnte som jeg lurer på er hva med han veldig britiske som skulle seile verden rundt, hvordan havna han inni the hatch, og hvorfor sto det bio hazzard på "lokket"

7082825[/snapback]

Britisk? Du mener vel australsk?

7083458[/snapback]

 

Desmond er definitivt skotsk, og dermed britisk. Han snakker Glaswegian.

Lenke til kommentar
Det er så mye ved den øya at det blir vanskelig og se en rød tråd.

 

- Masse folk på en øy midt ute i havet.

- Masse bunkere rundt omkring med utstyr fra 70-tallet.

- Masse snakk om en sykdom som vi ikke har sett noe til.

- En svart sky som flyter rundt på øya.

- The Others vet hvem som kommer.

- The Others vil bare ha enkelte folk.

- En weird ass statue med fire tær.

- Masse forskningsområder.

 

Jeg kan gruble i evig tid. Og det værste er at dette antageligvis bare er halvparten av hemlighetene. Gah, jeg gir opp.

 

Uansett, episode 2 av sesong 3 var langt mer spennende en sist episode. Liker å lære mer om The Others og deres liv.

7086128[/snapback]

 

Øya har trekt til seg folk i alle tider, helt fra gamle sivilasjoner av. Den statuen med fire tær tyder på at det kan ha vært folk på øya siden mennesket lærte seg å lage flåter.

 

Det som i hovedsak trekker folk dit, er det spesielle magnetfeltet som kun finnes få steder på jorden. Kraften til dette feltet kan trekke i selve skjebnen, noe som gjør at mange uforklarlige ting og tilfeldigheter rundt om i verden kan trekkes mot en fellesnevner, nemlig øya.

 

Tidlig på 70-tallet oppdaget en gruppe forskere på et institutt en eller annen plass på kloden at jordkloden hadde disse spesielle feltene, og de bestemte seg for å forske på det. Derfor opprettet de Hanso Foundation, som en slags frimurerlosj hvor alt var hemmeligstemplet. For å kunne jobbe i skjul, måtte de finne et magnetfelt som var skjermet for resten av verden. De fikk hjelp av flere høyst seriøse forskere som undertegnet en taushetsavtale hvor straffen var å bøte med livet hvis de sa noe videre.

 

Det gikk ikke lange tiden før stiftelsen hadde bygget seg opp en solid formue i form av donasjoner, nok til å kunne betale statlige kartverk og eiere av satelitter for å ikke identifisere øya på noe vis noen plass.

 

Magnetfeltet er å finne minst tre steder på jorden, muligens fire hvis vi regner med at Area 51 kanskje er avsperret nettopp for å skjule et magnetfelt av denne typen. Det er en forbindelse mellom disse feltene, og den sterkeste går fra området rundt Ires Rock i Australia langs en forkastning under bakken og i sjøen ut til øya. Dette har også gjort sitt til at nettopp et fly fra Australia ble trukket over øya i det Desmond var for lenge borte fra bunkeren. Skjebnen er en vesentlig faktor, men skaperne av Lost vil også at seeren skal ta et standpunkt i hvor vidt det er skjebne eller tilfeldighet som har ført til alle disse hendelsene.

 

På 1700-tallet, jeg husker ikke det nøyaktige årstallet nå men tror det er 1716, strandet en hollender på øya på grunn av et fryktelig uvær. Dette uværet skyldes et vulkanutbrudd som satte værsystemet i ubalanse. Blant annet i Norge hadde vi store flommer det året, og mye av landskapet vårt forandret seg da flommen var over. De overlevende etter skiåbruddet måtte lære seg å leve av det øya hadde å by på, men oppdaget raskt at de ikke var alene der. En stamme på andre siden bodde i en stor landsby og hadde store statuer av mennesker med fire tær. Det resulterte i en liten krig som til slutt utslettet denne stammen.

 

De overlevende dannet sitt eget lille samfunn, og generasjonene gikk helt frem til vår tid. Først på 70-tallet fikk de kontakt med mennesker utenfra, da forskere utsendt fra Hanso Foundation kom i land på øya. De var kommet for å gjøre geologiske målinger, men fikk fort problemer med de infødte som hadde mistet all fornuft gjennom mange generasjon i forhold til hva som er normalt i verdenssamfunnet ellers. For å komme dem til livs, plantet forskerne en sykdom på øya, og kun en fransk dame (Danielle Rousseau) klarte å overleve.

 

Hanso-folka bygde store stasjoner og anlegg, og fraktet dyr og mennesker til øya for å kunne utføre alle ønskelige tester. De ville se hvordan magnetfeltet påvirket folk som ble satt i stiuasjoner som normalt ville gi psykisk ubalanse, og de hadde også en teori om at alt liv utviklet sin intelligens fortere i nærheten av magnetfeltet. Derfor var det nødvendig å bygge en stor undervannstank hvor de kunne forske på sjøpattedyr som er blant de mest intelligente dyrene på kloden om vi ser bort fra mennesket.

 

Tilbake til denne skjebnen: Øya kunne ikke godta dette (jeg snakker veldig bildelig nå) og ting begynte å gå riktig ille. Vaksinen forskerne hadde tatt mot sykdommen de selv hadde spredd på øya, viste seg å forstyrre hjernen etter en viss inkubasjonstid. De kuttet til slutt mer eller mindre kontakten med omverden, og bygget en maskin som kunne utnytte magnetfeltet på øya til å sprenge hele jordkloden i filler. Dette brukte de som en trussel mot Hanso Foundation, og slik kunne de fortsette å få forsyninger av mat og utstyr for evig og alltid.

 

Hanso Foundation hyret inn millitær hjelp for å få stoppet forskerne, og til slutt klarte Radzinsky og Inman å overta bunkeren. De ble forskrekket da de oppdaget sikkerhetssystemet, og valget sto mellom å trykke på knappen og redde verden, eller å ødelegge hele maskinen med nøkkelen men samtidig ofre sitt eget liv.

 

Jeg har enda mer teori rundt hvorfor Desmond havnet på øya, men gidder ikke skrive mer akkurat nå.

Lenke til kommentar

Jeg har en teori om Desmon ja. Skrev den litt tidligere i tråden her. Det er mye vi ikke vet enda om omstendighetene rundt det, men jeg tror ikke det er tilfeldig at hun ga seilbåten til ham. Kompasset på seilbåten pekte ikke mot nordpolens magnetfelt, men mot dette spesielle feltet som er å finne på øya. Det var altså med hensikt han ble sendt dit, muligens fordi hun visste hvor deprimert han var, og at han kanskje var den som til slutt kunne finne på å vri om nøkkelen.

 

The Others har det rablet helt for, og deres eneste mål er å leve i fred på øya. Dette ble forstyrret i slutten av sesong 2, da det ikke lenger er grunnlag for å få forsyninger av Hanso Foundation. Derfor tror jeg de nå har lagt en ny strategi, muligens å slippe unna hele øya...

Lenke til kommentar

Hehe, så god er den vel ikke?

Håper jo at det ligger mer bak serien enn dette. Det som er så overraskende hver gang, er at nye episoder tar vendinger som knekker den ene teorien etter den andre. Gutta bak Lost har et konsept så er så knakende bra og unikt at ingen har klart å knekke det enda. Derfor er Lost den beste serien som er laget til dags dato...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...