Gå til innhold

Tilgang i WIndows XP


D_KILLAH

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Gå inn i Windows Explorer, velg Folder Options, fjern simple file sharing (eller noe sånt). Så kan du høyreklikke på de mappene/filene du vil ha sikkerhet på, velge properties -> security. Fjern Everyone fra den listen, og trykk add for å legge til bare Administrator. Har ikke XP foran meg her, og det er litt annerledes i 2000, så jeg får ikke forklart det nøyaktig :smile:

Lenke til kommentar

Kjenner ikke XP men ettersom den er basert på NT / 2000 burde dette være kurrant.

 

Du kan trolig sette opp eksakt hvilke kataloger hver enkelt bruker skal ha tilgang til og også hvilke programmer bruker skal få kjøre.

 

Du kan trolig også skille mellom lese og skrivetilgang samt bestemme hvor mye disk hver bruker kan disponere.

 

Det er bare å gå igang med admin verktøyene som følger med, hvis du ikke finner dem kan det være de ligger på CDen og må installeres spesiellt.

Lenke til kommentar

Spirograf skrev:

Gå inn i Windows Explorer, velg Folder Options, fjern simple file sharing (eller noe sånt). Så kan du høyreklikke på de mappene/filene du vil ha sikkerhet på, velge properties -> security. Fjern Everyone fra den listen, og trykk add for å legge til bare Administrator.

 

Dett er måten å gjøre det på. Og hvis du vil ha andre en bare deg selv (går ut ifra at du er admin.) så er det bare å gjøre akkurat det samme som ovenfor, men du legger til gjeste-konto og lignende.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...