Gå til innhold

Problem med opplading av batteri


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Hei!

 

Har en IBM X40 hvor batteriet ikke vil lades opp. Har testet dette på en annen tilsvarende pc, hvor symptomene er de samme. Altså er det batteriet det er noe galt med. Garantien på dette er gått ut.

 

Finnes det ting jeg kan gjøre, eller bær jeg bare bestille nytt? Dette er litt surt da det koster ca. 1700 kroner...

6854273[/snapback]

 

Batterier har begrenset levetid. noen anslår ca 600-900 sykluser (dvs opplading/utlading). Er garantien gått ut, må du dessverre kjøpe nytt.

Lenke til kommentar
avhengig av batteritypen er det forskjellige "regler" som gjelder for oppladning, utladning og generell bruk. For å få det meste ut av batteriet bør en sette seg litt inn i dette. Etter min erfaring varer batterier lengs om de lades help opp og helt ut for hver gang.

6881057[/snapback]

 

Jepp, det var dette jeg gjorde da pcen og batteriet var nytt. Skal være flinkere når jeg får det nye batteriet!

Lenke til kommentar
avhengig av batteritypen er det forskjellige "regler" som gjelder for oppladning, utladning og generell bruk. For å få det meste ut av batteriet bør en sette seg litt inn i dette. Etter min erfaring varer batterier lengs om de lades helt opp og helt ut for hver gang.

6881057[/snapback]

 

 

Min erfaring er motsatt...

Etter hva jeg har hørt har batteriene et visst antall sykluser før det blir ødelagt, dvs et visst antall opp og utladninger.

Når maskinen står med kontakten i brukes ikke batteriet i det hele tatt, med mindre batteriet lades etter at maskinen har vært brukt på batteri. Hvis man konsekvent kun bruker veggkontakt blir ikke batteriet brukt. Det kan man se ved å kjøre maskinen uten batteri i det hele tatt... det funker jo bra!

 

ergo, batteriet får kortere levetid jo mer det blir brukt.

 

Jeg sier ikke at dere tar absolutt feil, men dette er i hvert fall min oppfattelse.

Lenke til kommentar

som sagt så kommer det mye ann på typen batteri, er stor forskjell på hvordan NiCa, NiMH, Li-Ion osv. bør brukes og lades. En bør derfor sjekke hvilken type det er og hvordan de skal brukes for å maksimere antall sykler batterien kan lades opp og ned og for å maksimere kapasiteten til batteriene (batterier mister ofte mer enn normalt av sin kapasitet om de brukes feil).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...