Gå til innhold

Chipping/ modding av Xbox 360


bthoem

Anbefalte innlegg

Steina har rett han, og hvis dere skulle være i tvil så les den offisielle specen for hver enkelt versjon av firmwaren. Specen er skrevet av dem som lager firmwaren (C4eva blant andre) og selv de (som har all grunn til å skryte uhemmet av firmwaren i og med at det er de selv som har laget dem) sier klart og tydelig ifra at all online spilling skjer på egen risiko.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du må ha DVD-R DL (Dual Layer) plater, og de billigeste er da 2.4x

Noen påstår at Xbox-en liker 8x plater bedre, slik at den ikke bråker så mye, men dette tror jeg er bare placebo.

 

Hvis du tenker på hastigheten du brenner platene på derimot, så burde du jo holde den hastighetene som "platene tåler", selv om at jeg vet om flere som brenner 2.4x plater med mer enn den hastigheten de tåler, uten problemer.

Endret av Steina
Lenke til kommentar

Hvilken DVD-spiller er lettest å endre firmwaren på?

 

Og med enklest mener jeg at du bare tar den ut fra Xboxen, setter den i PCen, laster ned noe firmwaregreier og kjører det, også er den flashet og klar til å spille homebrews osv.

 

Bilder hadde vært gøy også :).

Lenke til kommentar
Og med enklest mener jeg at du bare tar den ut fra Xboxen, setter den i PCen, laster ned noe firmwaregreier og kjører det, også er den flashet og klar til å spille homebrews osv.

 

Bilder hadde vært gøy også :).

 

Hitachier med lave revisjonsnumre (lavere enn 0078) er enklest men bare hvis du har et connectivity kit (som gjør det svært enkelt å få disse over i mode B) Slax er også enkelt og kan brukes for å modde samtlige Hitachier til og med 0078 uten bruk av connectivity kit men kan være problematisk å få til å fungere på enkelte SATA chipset. Det er med andre ord mulig du må kjøpe et nytt PCI kort for å få slax til å funke med din spiller.

 

Toshiba Samsung (Ts-h943) med MS25 firmware er lettest å modde hvis du ikke har noe connectivity kit men forutsetter at du har et kompatibelt chipset på hovedkortet.

 

Det er evigheter siden de gamle Hitachiene og Samsungene gikk ut av produksjon så du finner dem kun i gamle konsoller. Der er som kjent også sjansen størst for å få RRoD.

Lenke til kommentar
Jeg vet at jeg har Hitachi DVD-rom, men hvordan vet jeg om det er 0079? :p

 

Da må du desverre åpne konsollet og lese på etiketten :(

 

Hvis forteller hvilken dato konsollet ble produsert (står bak på caset) så kan jeg forsøke å finne ut hvilken revison du mest sannsynlig har, men kan ikke garantere noe.

Lenke til kommentar

Hvordan fungerer egentlig denne?

http://forums.xbox-scene.com/index.php?showtopic=657571

 

Har Hitachi v79 (0079FL), fungerer unlocken slik at du kobler SATA-kabel fra PCen til 79en mens den enda står i 360en? Og følger det som står, bruker slax-cden for å få den i ModeB, deretter bruker unlocken? Og så flasher den etter det som står om vanlige Hitachi-drev i Textbook 2008?

 

"This is a tempory unlock, (0x5BD) is in RAM and would need to be done each time you power the drive, although I've posted how to by pass this with the drive unlocked with a passkey....." - Hva betyr det? Betyr det at det funker helt til du skrur av konsollen? Isåfall må det jo være vanvittig bakvendt, vil ikke demontere konsollen for hvert spill jeg skal spille.

 

På forhånd takk for alle svar.

Lenke til kommentar

Hmm, det vil vel bety at man må "unlocke" den etter hver gang du skrur av konsollen ja. Det er vel mer praktisk for de som har moddet xbox-en slik at de har et uttak på utsiden, så de slipper å åpne konsollen for hver gang de skal koble den til en PC.

 

Altså tydeligvis ikke så veldig aktuelt for meg.

Lenke til kommentar
Hei, kamerat av meg har lyst å kjøpe spill fra over dammen. Er det noe lignende Freeloader til Xbox360 eller må den itilfelle moddes? Og hvis den må moddes; hva anbefalles?

 

Ingen kjent mod til Xbox360 pr i dag vil la deg spille av plater som kun er beregnet på NTSC konsoller (japanske og/eller amerikanske) Derimot er det slik at brorparten (desverre ikke alle) av de spillene som lages til Xbox360 faktisk er sonefrie slik at du kan spille dem av på alle konsoller uavhengig av hvor du bor i verden - men det visste dere kanskje allerede?

Lenke til kommentar
Derimot er det slik at brorparten (desverre ikke alle) av de spillene som lages til Xbox360 faktisk er sonefrie slik at du kan spille dem av på alle konsoller uavhengig av hvor du bor i verden - men det visste dere kanskje allerede?

 

Nei, det viste vi ikke. Finnes det noe sted man enkelt ser om de er sonefrie eller ikke?

Lenke til kommentar

Hitachi v79(0079FL) er flashet og fungerer 100%.

 

Du trenger:

 

Skrujern osv. for å åpne 360en.

S-ATA kabel, lengst som mulig.

PC med S-ATA.

Vanlige CD-R, 2 stk.

 

Programmer:

Unlock79(Google it!)

Slax (Google it!)

Maximus Firmware Toolbox (Google it!)

 

Enkel oppsummering: Åpne 360en, koble den til PCen, boot fra CDen i 360en(Slax), når 360en er i ModeB, start opp fra Windows og bruk Unlock79, og deretter Maximus Toolbox.

 

Selve flashingen tar liten tid, 2-3 min. Resten tar ca en halvtime. Søk også etter 360 Textbook 2008, og bruk det som guide.

 

360en ble kjøpt på onsdag på Expert i Stavanger.

Lenke til kommentar
Du må ha DVD-R DL (Dual Layer) plater, og de billigeste er da 2.4x

Noen påstår at Xbox-en liker 8x plater bedre, slik at den ikke bråker så mye, men dette tror jeg er bare placebo.

 

Nå er det vel firmware som avgjør lesehastigheten, og ikke platene?

 

Jeg flashet hvertfall mitt drev med 8x firmware og forskjellen er helt enorm! Godt å bli kvitt støvsuger lyden. :) Utrolig at Microsoft ikke har satt ned lesehastigheten selv.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...