Jump to content
Sign in to follow this  
xarr

"CPU Fan Error" Hjelp!

Recommended Posts

Heisann folkens, har et lite problem.

 

Har nylig satt opp en datamaskin og alt virker helt fint bortsett fra ei feilmelding i oppstarten der det står "CPU Fan Error" (og ganske mye piping fra speakern, tre korte pip og 2 lange eller noe slikt - kan undersøke nærmere hvis det trengs), så er det et prompt hvor jeg trykker F1 for å gå videre. Har hatt maskinen på lenge og CPU'en er nesten alltid under 30 grader celsius, så jeg går ut ifra at det er noe settings på hovedkortet som lager dette maset.

 

Hovedkortet er av typen Asus P5W DH Deluxe og CPU'en er en Core 2 Duo E6600 med ei Zalman CNPS9500 LED som vifte.

 

På forhånd tusen takk!

Share this post


Link to post

Har du koblet CPU-kjøleren sin strøm på rett plass? Vet det er lett å sette den feil som f.eks på vifter som er forment på andre tinger på hovedkortet som chassi-fan osv. Gjorde selv den tabben da man satt opp pc'en til en kompis.

Share this post


Link to post

Det er sansynligvis fordet CPU-vifta du har går på et veldig lavt turtall. Dette er et veldig vanlig problem. Du kan som regel skru av denne funksjonen i BIOS.

Share this post


Link to post

Det skal være mulig å gå inn i BIOS og fikse på dette. CPU'en min er vannkjølt (uten vifte) så når jeg startet opp den hørte jeg noen korte pip, etterfulgt av "CPU fan Error). Jeg gikk inn i BIOS og endret på dette. Det skal være noen instillinger i BIOS. Bare let deg fram litt...

Share this post


Link to post

jess, genialt! takk for hjelpen. :cool:

 

fant ut at jeg måtte sette en cpu fan-ting i bios fra N/A til ignored så slutta han å plage meg med 7 pip hver gang jeg booter.

 

det som er tingen med vifta er at den er sånn 3pin sak på power-kabelen og CPU_FAN sloten på hovedkortet er 4pin, så jeg måtte bruke en annen header. har sånn fan buddy til zalman-vifta så kjører den bare på fullt nå i starten, cpu'en ligger alltid på en 25 grader celsius i idle tjohei.

 

et lite bonusspørsmål sånn helt på slutten:

 

lurte på er hva som er vanlig temp for et hovedkort i idle? jeg syntes den temperaturen jeg får i bios hardware monitor er en smule høyt, men kanskje det er feilmåling? ligger liksom alltid på 50 grader celsius (tror ikke jeg har sett en annen verdi på det).

 

hovedkortet er et asus p5w dh deluxe.

 

takker uansett karer, sykt deilig å bli kvitt den pipinga \\o

Share this post


Link to post

Hvis det er et intel-kort med 4-pins plugg til CPU-vifta så kan du sette en 3-pins vifteplugg på den. Det skal være et slags spor slik at en av pinnene da blir stående utenfor.

Share this post


Link to post

har brukt distanseskruer ja, men det var de som fulgte med til lian li kabinettet og jeg syntes de var en smule korte (sånne som man trykker igjennom bak istedet for å skru rett på framsia).

 

skal trekke ut hele greia å se hvilken klarering det egentlig er.. må vel nære noe slikt som gjør at det blir så varmt skulle man tro.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...