Gå til innhold

synes at skjermlyset "dirrer"


scorcho

Anbefalte innlegg

hei har nettopp får meg en 19 tommer benq fp93gx skjerm . hvis jeg ser nøye på skjermen i windows synes jeg at jeg kan se lyset eller pixlene eller hva det er dirre svakt i bakgrunnen. Det er ikke 100 prosent helt hvitt og rolig bilde. Gjelder dette alle lcdskjermer at en opplever littegrann dirring hvis man ser nøye nok i windows for eksempel??

 

altså skjermbildet beveger seg ikke men det blinker/dirrer veldig svakt i bakgrunnen. Hvis man fokuserer nøye på ett området av skjermen så legger man merke til det.

Endret av scorcho
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har ikke dette på mine skjermer, men så koster de også over 6000kr stykket, som er en liten anelse høyere enn FP93GX :)

 

Hvis du ikke allerede kjører DVI, kan det lønne seg å forsøke nå med en gang. Jeg har sett det på en LCD skjerm som kjørte VGA/analogt, og har selv hatt et liknende problem. I mitt tilfelle var det skjermkortet, og dette løste seg ved å enten kjøre VGA i 85Hz eller helt enkelt DVI (på 60Hz som vanlig).

 

Før ihuga LCD geeks hiver seg på og skriver "LCD skal kjøre på 60Hz" henger f.eks. 85Hz sammen med at VGA kan brukes for å jevne ut støyproblemer på et problematisk skjermkort. Har man CRT legger man ikke merke til det fordi man nesten alltid kjører 85Hz+ likevel. Men kjører man analogt på LCD på 60Hz kan problemer dukke opp som man tidligere aldri var plaget av.

 

DVI løser som sagt problemet, og har du fortsatt "flimring"/dirring ville jeg enten vurdert å stille på lysstyrken (som nesten alltid er for høy når man får skjermen) eller ta en prat med butikken. :)

Endret av Boye
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...