Gå til innhold

veterinærstudiet og karakterer


waste

Anbefalte innlegg

karakternivået for å bli veterinær i norge ligger på ca 68 poeng

 

hva sånn ca ligger det på utenlands?

 

kunne helst tenke meg å studere dette i canada.

 

hvor lang tid bør man estimere på å forbedre karakteren i 1mx, og deretter ta opp 2MX og 3KJ (har ikke kjemi fra før)

 

jeg er 27 år, noen som synes det å satse på veterinær studiet er litt drøyt i en sånn alder. de fleste på min alder er ferdig utdannet. jeg har bare vimset rundt... :(

 

må jo først ta opp noen fag, og det vil vel ca ta 1,5-2 år. så da er jeg kanskje ferdig utdannet om 8 år.

 

 

 

alle jeg snakker med mener jeg burde satse på en utdanning som involverer dyr, siden jeg er så utrolig glad i og har godt lag med de.

vil helst ikke bli dyrepleier da jeg har fått intrykk av at de for det meste tar seg av dyreeiere og resepsjonen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei!

 

Jeg er snart gjennom min første uke på NVH. Tror ikke jeg kan hjelpe deg så mye med Canada-spørsmålet ditt, men noe av det andre kan jeg nok svare deg på.

 

Det å ta opp fag trenger ikke ta så veldig lang tid. Bjørknes her i Oslo tilbyr halvårskurs i mange fag, tror dette innebefatter både 1MX, 2MX og 3KJ, men det er jeg ikke helt sikker på. Uansett er du muligens litt sent ute for å begynne på disse kursene dette halvåret, men er sikkert mulig å ta noe etter jul. Jeg anbefaler deg å ringe til Bjørknes og bestille en time hos en av rådgiverne de har. De er veldig kunnskapsrike og hyggelige, og en rådgivertime er gratis. De vet garantert også noe om Canada-mulighetene dine.

 

Angående alderen din tror jeg ikke det er noe stort problem. Jeg vil tippe at gjennomsnittsalderen på kullet mitt er 23, og jeg er bare 20 selv. Har snakket mye med en kar som er 26, og så lenge du beholder et åpent sinn vil du ikke falle utenfor det sosiale miljøet. Det at du er gammel når du er ferdig er etter min mening mindre viktig, det essensielle er at du driver med noe du VIL gjøre. Men ha i bakhodet at veterinærstudiet ikke er en dans på roser. Det vil ta en del år før du får kontakt med dyrene, fordi du må lære basalfagene som cellebiologi, anatomi osv. først.

 

Dyrepleier er ikke noe å satse på. NVH utdanner 17 nye dyrepleiere hvert år, og totalt er det 90 dyrepleiere som jobber her i landet. Det sier seg selv at det vil være utrolig vanskelig å få seg jobb.

 

Men jeg synes du skal prøve å komme deg inn her i landet. NVH er et fint sted, og det sosiale miljøet er helt sinnsykt bra. Mottakelsen vi har fått av de eldre studentene har vært helt vilt bra, og allerede i dag har en jente på kullet mitt invitert alle på vorspiel i leiligheten sin. Hvis du fortsetter å prøve, og du en dag kommer inn, vil alle forventningene dine bli realitet.

 

Apropos nevnte vorspiel får jeg kanskje prøve å runde av. Jeg har to foreldre som har jobbet på NVH i over 20 år, så hvis du har noen spørsmål kan jeg prøve å svare på dem, eller spørre foreldrene mine.

 

Ha tro på deg selv iallefall! :)

 

Mvh,

Oovz, Kull 06

Lenke til kommentar

takk for gode tips:)

 

 

tror det vil bli ekstremt vanskelig for meg å komme inn i norge i alle fall, nå har jeg et snitt på 4,4 (inkl. alderspoeng)

jeg må ta opp matte(noe jeg er utrolig dårlig i)

holder på å ta opp noen andre fag også.

 

urealistiske mål...?

 

hehe

Lenke til kommentar
takk for gode tips:)

 

 

tror det vil bli ekstremt vanskelig for meg å komme inn i norge i alle fall, nå har jeg et snitt på 4,4 (inkl. alderspoeng)

jeg må ta opp matte(noe jeg er utrolig dårlig i)

holder på å ta opp noen andre fag også.

 

urealistiske mål...?

 

hehe

6699542[/snapback]

Det var såpass ja...

 

Da har du en stor jobb foran deg hvis du skal inn i Norge. Hvordan er du i de andre realfagene? Er det som er vesentlig, iallefall biologi og kjemi...

Lenke til kommentar

Hei!

Jeg går tredje året på veterinær på NVH. Som Oovz skriver så er miljøet på NVH topp. Studiet er ikke noe dans på roser. I motsetning til mange studier der du kun har skole to-tre dager i uken, har du på NVH skole hver hverdag, og hvis man ikke har undervisning så går mye av tiden til lesing. Nå får du kanskje inntrykk av at vi på NVH er en gjeng med lesehester som sitter med nesen nedi boka hele tiden, men det er langt fra sannheten. På NVH arrangeres det diverse fester gjennom året, og det er mange sosiale foreninger på skolen.

 

Angående alder, så er det definitivt ikke for sent for deg. Vi har folk som har runda førti år i klassa, og de henger med. :) Det er viktig å følge drømmene sine. Man skal tross alt holde på med yrket frem til man pensjoneres.

 

Om utdanning i utlandet

Å studere i utlandet kan vise seg å bli en dyr affære. Å studere veterinærmedisin i f.eks Australia kommer på over 100 000 kr i året bare i skolepenger. Et annet problem med å studere i utlandet er å få autorisasjon som veterinær når du vender tilbake til Norge. For veterinærstudier i Ungarn er dette ikke noe problem, da får du autorisasjon uten noe mer. For studenter fra land utenfor EU, må man i tillegg ta en tilleggsutdannelse da man kommer tilbake til Norge for å få autorisasjon. Hvis du vil ta utdannelsen i utlandet anbefaler jeg deg å ta kontakt med ANSA, som er studentforeningen for studenter i utlandet.

 

Det har blitt mer og mer vanlig å studere i Ungarn. Du kan ta en titt på denne siden.

Lenke til kommentar
  • 2 år senere...

Hei!

Neste år er jeg ferdig med vidregående skole, og det frister å begynne på veterinærstudiet. Jeg har hatt fysikk, bio, kjemi og matte i 2.klasse, mens i 3.klasse har jeg IKT 1, IKT 2 og matte R2. Jeg kom opp i tysk eksamen i 2.klasse, noe som trakk snittet veldig mye ned. Regner med å gå ut med ca. 4.5 i snitt.

 

Jeg er realistisk, og veit jeg ikke kommer inn i Norge. Det frister veldig mye å reise til New Zealand, Australia eller Canada. Men hvordan er det med opptak? Trenger jeg 3KJ eller holder det med 2KJ? Hva er snittet i utlandet?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...