Gå til innhold

Paypal og valutaendringer


Anbefalte innlegg

Har laget meg en PayPal-konto og har overført en slump penger dit. Fungerer systemet sånn at når jeg overfører f.eks 1000NOK så ligger det ikke 1000 norske kroner der, men at jeg veksler inn 1000NOK i dollar? Kanskje litt klønete forklart, men håper at dere skjønner.

 

Hvis den norske krona styrker seg betraktelig i månedene som kommer, vil jeg få flere dollar på kontoen min eller holder den seg sånn som den er nå?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 1 år senere...

En småkraftig bump, men når dollaren er så lav som den er nå så må jeg bare spørre. La oss si at jeg setter inn 2000NOK på kontoen som veldig grovt regnet blir til 400$ og om 5 måneder stiger dollaren over 6NOK. Vil jeg da sitte med 2400NOK eller gir PayPal blaffen i valutaendringer som igjen vil bety at jeg sitter igjen med antall dollar som tilsvarer 2000NOK?

Lenke til kommentar

Hvis selve paypal-kontoen (ikke brukerkontoen) er i dollar vil pengene være i dollar. De kan allivel vise motverdi i annen valuta. Dette blir som om du legger 1000 USD i en skuff. Det er og blir 1000 USD uansett hvordan kursen mot norske kroner svinger. Jeg vet ikke i hvilken valuta Paypal "lagrer" pengene., men en valuta må det være.

Lenke til kommentar

Det JEG har gjort er å opprette en 'konto' i paypal som står i norske kroner(saldo=0), i tillegg til kontoer i en del andre valutaer.

(i tilfelle refusjoner i feks £ eller euro, slik at disse da evt kan brukes direkte, uten å tape xtra pga veksling igjen)

 

Når jeg så overfører penger feks fra min bank til paypal, som ALLTID må skje® i norske kroner, kommer disse automatisk inn på min NOK-konto, UTEN å bli 'vekslet inn' i dollar (som er standard/defaultvalutaen).

 

Så veksler jeg bare det jeg trenger etter behov.

Hvordan jeg evt skulle få disse pengene UT igjen, har jeg derimot ingen anelse om...(!) Driver kun med KJØP, og overfører bare sånn ca det jeg trenger hver gang... se under.

 

Må påpeke at jeg gjør dette ganske sjelden, kun dersom noen selgere insisterer på 'cash-funded' paypal payment, dvs ikke kan ta imot 'creditcard funded' betalinger. Spesielt siden paypal spiser 1% extra av beløpet i vekslegebyr, sett i forhold til de 1,75% VISA tar...

Lenke til kommentar

Well, hvis det var MEG du mente... :D

 

...så har jeg hatt 3 kroner stående der i flere måneder nå... som jeg nårsomhelst kan veksle inn til dagens kurs, skulle jeg føle behov for det. Hva beløpet er verdt i US$ varierer fra dag til dag...

 

Dersom paypal skulle ha sitt eget system på si, spiller det da liten rolle for meg - i praksis står kronebeløpet urørt/upåvirket av valutasvingninger slik jeg ser det.

 

Men nå spørs det hva som faktisk menes med 'kundesaldo...' her, dah.

 

- just my 2 c -

 

Her er litt mer 'info'....:

www.paypal.com

 

(krever javascript og ActiveX påslått)

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...