Jump to content
Sign in to follow this  
CurSe

Paypal og valutaendringer

Recommended Posts

Har laget meg en PayPal-konto og har overført en slump penger dit. Fungerer systemet sånn at når jeg overfører f.eks 1000NOK så ligger det ikke 1000 norske kroner der, men at jeg veksler inn 1000NOK i dollar? Kanskje litt klønete forklart, men håper at dere skjønner.

 

Hvis den norske krona styrker seg betraktelig i månedene som kommer, vil jeg få flere dollar på kontoen min eller holder den seg sånn som den er nå?

Share this post


Link to post

Jeg tror nok de blir vekslet til USD ja. Og siden du da har USD stående på paypal kontoen din som så svekkes i forhold til NOK, så vil du få mindre igjen enn det du satte inn siden de veksles tilbake til gjeldende kurs.

Edited by Xenofil

Share this post


Link to post

En småkraftig bump, men når dollaren er så lav som den er nå så må jeg bare spørre. La oss si at jeg setter inn 2000NOK på kontoen som veldig grovt regnet blir til 400$ og om 5 måneder stiger dollaren over 6NOK. Vil jeg da sitte med 2400NOK eller gir PayPal blaffen i valutaendringer som igjen vil bety at jeg sitter igjen med antall dollar som tilsvarer 2000NOK?

Share this post


Link to post

Hvis selve paypal-kontoen (ikke brukerkontoen) er i dollar vil pengene være i dollar. De kan allivel vise motverdi i annen valuta. Dette blir som om du legger 1000 USD i en skuff. Det er og blir 1000 USD uansett hvordan kursen mot norske kroner svinger. Jeg vet ikke i hvilken valuta Paypal "lagrer" pengene., men en valuta må det være.

Share this post


Link to post

Det er hva en setter som standard valuta som fører til hvilken valuta pengene blir ført inn til. Jeg brukte det en del før norske kroner kom inn i systemet, siden jeg ville ha minst mulig veksling mellom valutaer.

Share this post


Link to post

Det JEG har gjort er å opprette en 'konto' i paypal som står i norske kroner(saldo=0), i tillegg til kontoer i en del andre valutaer.

(i tilfelle refusjoner i feks £ eller euro, slik at disse da evt kan brukes direkte, uten å tape xtra pga veksling igjen)

 

Når jeg så overfører penger feks fra min bank til paypal, som ALLTID må skje® i norske kroner, kommer disse automatisk inn på min NOK-konto, UTEN å bli 'vekslet inn' i dollar (som er standard/defaultvalutaen).

 

Så veksler jeg bare det jeg trenger etter behov.

Hvordan jeg evt skulle få disse pengene UT igjen, har jeg derimot ingen anelse om...(!) Driver kun med KJØP, og overfører bare sånn ca det jeg trenger hver gang... se under.

 

Må påpeke at jeg gjør dette ganske sjelden, kun dersom noen selgere insisterer på 'cash-funded' paypal payment, dvs ikke kan ta imot 'creditcard funded' betalinger. Spesielt siden paypal spiser 1% extra av beløpet i vekslegebyr, sett i forhold til de 1,75% VISA tar...

Share this post


Link to post

Selv om DU har saldoen din som kroner og øre så er det langt ifra sikkert at Paypal opererer med kundesaldo i det respektive lands valuta.

 

Jeg ville sendt en mail, evt tatt en telefon, til Paypal og etterspurt akkurat dette.

Share this post


Link to post

Well, hvis det var MEG du mente... :D

 

...så har jeg hatt 3 kroner stående der i flere måneder nå... som jeg nårsomhelst kan veksle inn til dagens kurs, skulle jeg føle behov for det. Hva beløpet er verdt i US$ varierer fra dag til dag...

 

Dersom paypal skulle ha sitt eget system på si, spiller det da liten rolle for meg - i praksis står kronebeløpet urørt/upåvirket av valutasvingninger slik jeg ser det.

 

Men nå spørs det hva som faktisk menes med 'kundesaldo...' her, dah.

 

- just my 2 c -

 

Her er litt mer 'info'....:

www.paypal.com

 

(krever javascript og ActiveX påslått)

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...