Gå til innhold

Ny skjerm, mange spørsmål (24"LCD, 4:3 vs 16:9/10)


Bornslip

Anbefalte innlegg

Obs - Dette ble en litt lang post, så det siste avsnittet kind of sums it up :)

 

-

 

Det å kjøpe seg en ny skjerm skulle fort vise seg fort å bli flere dager og netter med research, og nå som jeg føler jeg har kommet sånn halvveis i mål retter jeg meg mot dere "kyndige" på dette forumet for svar, siden jeg fortsatt føler jeg har mange ubesvarte spørsmål som ikke skulle vise seg å være like lette å finne et svar på...

 

Utifra folk jeg har pratet med så er 4:3 vs 16:9 / 16:10 en smaksak / mote greie, men jeg blir selv mer og mer dratt mot et Widescreen oppsett i min søken på ny skjerm... Når det gjelder bruksområdene mine så vil skjermen brukes ganske allsidig, mens det hovedsaklig vil gå i Grafisk Design (Photoshop, 3D Studio), Musikk (Reason, Cubase), Gaming og vanlig desktop bruk.

 

 

Uansett, here's my story...

 

Opprinnelig, når jeg begynte å se på nye skjermer for noen måneder siden hadde jeg egentlig en ganske grei slagplan, og var fast bestemt på en 4:3 21", og ble straks fristet av en Samsung Syncmaster 214T. Men når jeg går til innkjøp av såpass dyre ting som en kvalitetsskjerm liker jeg å vite at jeg har valgt riktig, så jeg utsatte kjøpet og bestemte meg for å gjøre mer research. Det var da jeg fikk øynene opp for Widescreen markedet, og følte jeg endelig hadde funnet en vinner da jeg for ikke lenge siden fant NEC 20WGX2 Gaming. Denne skjermen har en native oppløsning på 1680 x 1050, og så vidt jeg har forstått vil det alltid være en fordel å kjøre LCD på native oppløsning for å få det skarpeste og beste mulige bildet. Ved nærmere ettertanke, så fant jeg ut at en Widescreen i 20-21" området faktisk vil gi meg mindre plass på skjermen enn en tilsvarende 4:3 skjerm. De fleste Widescreen skjermer på denne størrelsen tilbyr en native oppløsning på 1680 x 1050 (1765000 pixels), mens en vanlig 4:3 skjerm vil tilby 1600 x 1200 (1920000 pixels). For meg som jobber med design er plassen viktig siden jeg ofte vil jobbe med store formater, og vil ha mest mulig av arbeidet synlig på skjermen til enhver tid. Etter denne "oppdagelsen" satte jeg meg en minimumsgrense i det vertikale området på 1200 pixels, altså det samme som en 20-21" 4:3 skjerm tilbyr, men som sagt er jeg nå mer dratt mot Widescreen skjermene, mye på grunn av utseendet, og at flere spill nå etterhvert blir "16:10 Friendly".

 

Jeg gjorde litt mer research, og fant da ut at hvis jeg skulle innfri mitt eget krav på 1200 pixels vertikalt samt et ønske om Widescreen må jeg opp i 23-26" området, hvor WS skjermene tilbyr en native oppløsning på 1920 x 1200. Denne oppløsningen for meg virker perfekt, så jeg tenkte at jeg da vil gå for en 24" Widescreen, et skritt nærmere mål altså. Så nå de siste dagene har jeg tittet på og lest mye om diverse WS skjermer på denne størrelsen, og en av skjermene jeg har fått litt mer smaken for enn andre er Dell 2407WFP. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg har fått smaken for denne, sikkert mye fordi den er satt ned i pris på dell.no ut august, og fordi jeg ikke enda har sett mye av utvalget jeg har i denne kategorien, men ikke minst mye på grunn av designet, den er minimalistisk, stilren og rett og slett en pen skjerm, akkurat det jeg er på jakt etter!

 

Men uansett, det er her jeg står i dag, fullt klar over hva jeg er ute etter i forhold til størrelse og estetikk og pixels og det som er, men totalt uvitende når det kommer til hva jeg trenger av det tekniske, dvs kontrast, lysstyrke, responstid og whatnot...

 

Innkjøpet av skjermen jeg etterhvert kommer til å gå for vil gjøres samtidig med kjøp av en ny maskin som vil kunne utnytte skjermen. Med tanke på at jeg kommer til å ende opp med en 24" skjerm ned native oppløsning på 1920x1200 trenger jeg et kraftig grafikkkort, så jeg har funnet ut at jeg skal gå for et GeForce 7950GX2 kort, som skal kunne utnytte de fleste applikasjoner og spill i 1920 x 1200...

 

 

Og for dere som har lest så langt som dette, takk, jeg var nesten nødt til å resonere meg fram til hvor jeg står både for min egen skyld og for at dere lettere skal forstå hva jeg er på jakt etter. Nå er det bare å komme med forslag på gode skjermer på 24" Widescreen, og også om mulig forklare meg litt hva jeg burde se etter på det tekniske. Alle vil jo gjerne ha både i pose og sekk, men jeg har egentlig skjønt at dette ikke enda er mulig i LCD verdenen. Men jeg har et sterkt ønske om å kunne få det meste ut av skjermen jeg skal kjøpe meg, dvs at jeg vil kunne leke meg med grafikk, få korrekte farger, og mye plass å leke meg på og et bra bilde, mens samtidig ha muligheten til å fyre opp et spill uten etterslep og et dårlig sort-nivå...

 

På forhånd, takk for alle svar! :D

Endret av Bornslip
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei jeg har akkurat fått Dell 3007WFP som er en større versjon av 2407 skjermen. Jeg synes den er herlig, bare jeg får skjermkort som takler den. Du burde kanskje også se på her:

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=607487

Tråden er ganske lang så det kan nok være lurt å bla fram til slutten for en del av snakket om kjøpet er vel ikke så interesant.

 

Vi var 22 stykker som kjøpte 2407 og 3007 sammen (4 stk 3007 & 18 stk 2407) og det kommer sikert til å komme flere tilbakemeldinger når folk får skjermene i løpet av uka.

Endret av pertm
Lenke til kommentar

Da jeg kikket litt på slike skjermer for litt siden så fant jeg alternativene HP LP2465, Samsung SyncMaster 244T og Dell 2407WFP, som alle har det samme Samsung panelet.

Ble med på det Dell innkjøpet, og er fornøyd med det.

Liker bra at det er innebygd USB hub og kortleser lett tilgjengelig på siden. Dessuten har den bra med video innganger, selv om jeg ikke har bruk for slikt nå.

Lenke til kommentar

Vurderer også å kjøpe en 24 tommer Widescreen. Spesielt med tilbudet som er på Dell nå. Leste en report på australiaoverclock (tror jeg det var) og der fikk den bra skryt.

 

Har en 19" LCD fra før, fra Fujitsu Siemens. er godt fornøyd med den så er faktisk litt usikker på om jeg skal bruke 8000 på en ny skjerm og heller spare pengene til en LCD-TV.

 

Ser veldig mye film og tv-serier på pc'en, samt spiller jo også litt og kunne derfor tenke meg en skjerm som passer godt til begge deler. Og jeg kjenner andre som er godt fornøyd med sine Dell skjermer.

 

Venter bare på CPU'en så har jeg ny pc også og dermed så hadde det stått fint til med en Dell skjerm også.

 

Får vente på lønning også vurdere litt til da.

Lenke til kommentar

Vurderer Dell sin 24" sterkt nå, siden det som nevnt flere ganger her faktisk er et ganske godt tilbud på gang på Dell.no. Det eneste som egentlig holder meg tilbake er at jeg ikke har så mange skjermer å sammenligne med, samt at det har vært flere som har hatt problemer med no firmware greier, og no banding (?) av farger, f.eks gradients og sånn...

Lenke til kommentar
Vurderer Dell sin 24" sterkt nå, siden det som nevnt flere ganger her faktisk er et ganske godt tilbud på gang på Dell.no. Det eneste som egentlig holder meg tilbake er at  jeg ikke har så mange skjermer å sammenligne med, samt at det har vært flere som har hatt problemer med no firmware greier, og no banding (?) av farger, f.eks gradients og sånn...

6667460[/snapback]

 

Alt det er løst i den siste revisjonen av 2407 (rev02).

 

Jeg har skjermen selv og er strålende fornøyd. Det eneste jeg har å utsette på den er sortnivået, men jeg har ikke prøvd meg frem med innstillingene enda så sannsynligvis kan det bedres.

Lenke til kommentar
Vurderer Dell sin 24" sterkt nå, siden det som nevnt flere ganger her faktisk er et ganske godt tilbud på gang på Dell.no. Det eneste som egentlig holder meg tilbake er at  jeg ikke har så mange skjermer å sammenligne med, samt at det har vært flere som har hatt problemer med no firmware greier, og no banding (?) av farger, f.eks gradients og sånn...

6667460[/snapback]

 

Alt det er løst i den siste revisjonen av 2407 (rev02).

 

Jeg har skjermen selv og er strålende fornøyd. Det eneste jeg har å utsette på den er sortnivået, men jeg har ikke prøvd meg frem med innstillingene enda så sannsynligvis kan det bedres.

6667551[/snapback]

 

Hvordan opplever du sortnivået siden du mener at det er noe å utsette på det? Hvis du spiller Doom 3, F.E.A.R eller et annet mørkt spill f.eks, hvordan funker det?

Kunne du tenkt deg å sette et helt sort bilde som bakgrunn i windows og ta bilde med et kamera? Kommer til å være litt avhengig av nøyaktig gjengivelse av farger og sort/hvitt da jeg jobber mye med design :)

Lenke til kommentar

Det er kun når jeg ser på film i et mørkt rom jeg ikke er veldig imponert over sortnivået. Men som hårek nevnte i fellesinnkjøpstråden, så er jo dette et vanlig problem med lcd-skjermer. Hvis jeg har på litt lys samt senker lysstyrken litt bedres det betraktlig. Ved vanlig bruk er problemet ikke-eksisterende. Med andre ord, det er ikke akkurat et stort minus. :)

Lenke til kommentar

Ikke for å skape uvenner på forumet her :)

 

Men hadde seriøst vurdert å heller kjøpe 2x20" 4:3 skjermer på 1600x1200. Null problem å kjøre den ene skjermen i høyden til Reason etc (moduler i "stack"/høyden), bredde blir bra for 3D Studio MAX (spesielt når du kan ha preview vindue/materialer på den andre skjermen). Photoshop og høyde nydelig. Tanken er at man kan rotere den ene skjermen, og kjøre den andre normalt slik at man får det beste av begge verdener avhengig om man lager plakater i høyde/bredde, lager websider, programmerer, eller spiller.

 

Selvsagt kan man rotere en widescreen også, men nå nevner jeg iallefall noe ingen andre har sagt :) To greie 20" koster litt penger, men 3200x1200 er en fin-fin oppløsning å jobbe på, for å si det sånn.

Lenke til kommentar

@ Boye

 

Jeg har faktisk fått flere forslag om akkurat det du nevner, men jeg liker egentlig bedre tanken på en 24", mye på grunn av at jeg innbiller meg at bildet blir mye oppdelt med 2stk 20" skjermer fordi man vil ha rammene til skjermene mellom bildene, og også fordi jeg ikke har så mye plass i bredden på skrivebordet. Men jeg skjønner hvor du vil, det er absolutt ingen god idè, men det som palger meg mest er som sagt rammene man vil få mellom hver bilde...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...