Gå til innhold

Foretrekker du bollene dine med rosiner?


Kimelimm

Foretrekker du bollene dine med rosiner?  

340 stemmer

  1. 1. Foretrekker du bollene dine med rosiner?

    • Ja
      111
    • Nei
      143
    • Både med og uten rosiner
      85
    • Vet ikke
      1


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Rosinene blir jo ikke utsatt for varmebehandling når de ligger inne i bollene. Skikkelige boller har derfor aldri brente rosiner, bare kjipe ferdigboller.

 

Men ja, brente rosiner smaker svett gymsokk med et delikat islett av råtten grevling. Kan man forestille seg.

Lenke til kommentar
Rosinene blir jo ikke utsatt for varmebehandling når de ligger inne i bollene. Skikkelige boller har derfor aldri brente rosiner, bare kjipe ferdigboller.

 

Men ja, brente rosiner smaker svett gymsokk med et delikat islett av råtten grevling. Kan man forestille seg.

6662104[/snapback]

Jo, de blir såvist utsatt for varmebahdling, uansett hvor de ligger i eller på bollen. Er ganske naturlig at metallrørene i ovnen blir varmet opp av elektroner og etterhvert kan de bli så varme at de blir gøldende. Disse vil i sin tur overføre varmeenergi til den kaldere luften rundt seg. Ettersom bollene er kjøligere enn luften vil da luften også videreføre varmeenergi til bollene og i sin tur bollene til rosinene.

 

Å si at rosinene ikke blir utsatt for varmebehandling fordi de ligger inni bollene. Er som å si at bollene ikke blir varmebehandlet fordi de ligger inni luften i ovnen. Rosiner som ligger inni bollen beholder selvfølgelig en del av sin gode fruktsaft, om man kan kalle fruktsaften det ettersom druer er bær. Men uansett vil de smake dårligere som følge av varmen. De som ligger utenpå bollen blir selvfølgelig dårligst da mesteparten av fryktsaften fordamper vekk, men det har lite å si i forhold til den generelle varmebehandlingen.

 

Snorre :)

Lenke til kommentar

De rosinene som ligger inne i bolla blir, som du sier, også utsatt for varmestråling, men dette er i et såpass lite omfang at det knapt nok kan merkes, og jeg tror du skal være en ganske så profesjonell rosinkjenner for å kunne si at rosinene som ligger innerst er mindre gode enn en rosin som ikke har inngått i en bollebakingsprosess.

 

Nå spiser jo jeg aldri rosiner utenfor boller, så det kan hende at jeg er forutinntatt når det gjelder dette.

Lenke til kommentar
Rosiner er såklart et must i frokostblandinger. Er så utrolig herlig med den gode smaken av rosiner som trenger litt igjennom smaken av melken/youghurten og resten av frokostblandingen!

 

Det som han over meg sier her om at dere rosinspisere tror at alle liker med rosiner er relativt irriterende. Hater det når folk baker alle bollene med rosiner. Skulle heller bakt halvparten med hver ca. Da hadde man sluppet dette med ekle varmeutsatte rosiner for de som ikke liker slike rosiner!

6661900[/snapback]

 

Ok da så :p

 

Men det er litt jævlig å tenkte på at rosiner er tørka druer.

 

Sammenlign med et tørka eple ^^

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...