Gå til innhold

LCD-TV 26" vs 32"


Anbefalte innlegg

Heisann!

 

Tiden er kommet for en ny TV, etter mye om og men har jeg bestemt meg for en Samsung. SKjermen skal brukes til TV, DVD, Play Station (2 og 3..) og skal i tillegg brukes som PC-skjerm. HDTV støtte er veldig viktig av flere årsaker rettet mot fremtiden.

 

I alt har jeg kommet fram til 3 kandidater.

-Samsung LE26R51B

-Samsung LE26R72B

-Samsung LE32R51B

 

Jeg er litt usikker på forskjellen mellom de to 26", så fint om noen kan klarere det for meg. Jeg har egentlig mest lyst på 32", det som hindrer meg er at jeg ikke vet hvordan responstid den har (har lest 12ms noen plasser på nettet..). I tillegg frykter jeg at 32" blir for stor for spilling både via PC og Play Station. Skal ikke kjøre raske FPS spill som Counter-Strike, men den burde greie ca alt annet av "roligere" spill. Håper noen med litt peiling kan gi meg et svar på hvordan den kommer til å yte til dette.

 

Tusen tusen takk for svar :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

32 og 26" TV har samme oppløsning, så bekymringen om at PCen din/skjermkortet ditt ikke vil takle å levere bra nok ytelse til å spille 32" kan du legge fra deg :-)

 

Ville helt klart kjøpt 32".

 

Størrelsesforskjellen er stor etter min mening.

 

32R51 er en helt ålreit TV.

 

26R72 er den beste av TV'ene, mtp bildekvalitet. men jeg ville fokusert litt på størrelse også.

 

Jeg hadde valgt 32R51 om det var valgene.

 

Om du ikek skal ha den på et lite rom riktignok..

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Jeg har en Samsung LE26R51B. Jeg tror den faktiske kontrasten er 800:1, uten å huske hvor jeg har sett dette... den dynamiske kontrasten kan slåes av hvis du ikke liker den (jeg synes fargene ofte blir litt for "harde" med denne funksjonen slått på). På PC-inngangen (D-Sub) er det ikke mulig å bruke dynamisk kontrast i det hele tatt.

 

Hvis du tenker å bruke DVI fra PC til TV for å få best mulig bilde, vil du bli skuffet, da HDMI-inngangen kun støtter et begrenset antall oppløsninger (bl.a. ikke 1360x768!). Kanskje greit nok for spill og film, men for desktop-bruk bør absolutt PC-inngangen brukes, TV'en gir da et meget bra bilde.

Lenke til kommentar

Forskjellen 26 til 32" er tross alt 6", noe som utgjør en ganske stor forskjell på bildeflaten...

 

gå på en tv-foretning som stiller ut masse lcd å se på de der, jeg står å tipper mellom 32" & 40" som igjen er 8" i forskjell... Synes 28" Widescreen er litt for lite til en stueTV, men så er det litt stor avstand sofa til TV her..

Det som avgjør mest er jo kanskje hvor langt unna tvn du kommer til å sitte, små rom/avstander trenger du jo ikke mere en 26" kanskje...

 

En responstid på 12ms er ikke noe å avskrive en tv for.. ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...