Gå til innhold

Chill Innovation CP-450A2, ikke bra nok? (OC)


Anbefalte innlegg

Jeg får blåskjermer under temmelig uskyldig overklokking og begynner mer og mer å mistenke strømforsyningen min!

 

Specs står i signaturen, i tillegg til

-WD 320GB

-WD 250GB

-totalt 6 vifter

-NEC 3540 DVD-brenner

-Win XP Pro

 

Har tidligere kjørt stabilt på nesten 300 HTT(2620 MHz), men systemet har lenge stått uklokket (pga blåskjermråtne Nvidia Network Manager som jeg ikke har fått oppdatert uten å reinstallere windows).

 

Systemtempen er helt kurrant. Høyeste er vel chipset, som ligger på rundt 50 grader ved 50% viftehastighet.

 

Puttet nylig inn WD250GB og da reinstallerte jeg også windows med nye drivere og alt slikt og hev meg på litt ny overklokking. Men det skulle vise seg at ingenting kom i nærheten av "gamle høyder" og det kom blåskjermer med alle slags beskjeder, som PAGE_FAULTblabla, IRQ_HIGHER_blabla samt henvisninger til diverse driverfiler.

 

 

Så var det strømforsyningen, da. Gamblet litt på en PSU fra chill innovation (LINK), men det skulle jeg kanskje ikke gjort.

 

For det første er den en tulling å starte opp med. Hvis jeg slår av PC'en, så må jeg slå av psu'en også og vente i _minst_ ett kvarter, ellers får jeg ikke slått maskinen på igjen. Slik har det vært hele tiden. Dette er irriterende og muligens et tegn på at ikke alt står bra til. Er dette vanlig fra denne produsenten eller på PSU'er generelt?

 

I tillegg skryter den av å ha to 12v rails med til sammen 32 ampere. 16 ampere på hver, altså. Er ikke dette litt lite når man begynner å ha flere hd's og kjøre 50% overklokking og greier? Volten holder seg stort sett stabile rundt verdiene i vedlegget, så vidt jeg kan se.

 

post-16581-1155049133_thumb.jpg

 

Så da er spørsmålet: Hvor stor er sannsynligheten for at en ny PSU vil kunne forbedre stabiliteten på systemet?

 

Har egentlig veldig lyst til at svaret skal være JA, slik at jeg kan ha psu'en som syndebukk, kjøpe en ny tagan, hiper, ocz eller mist og leve lykkelig videre. Men hadde vært veldig greit å høre hva dere eksperter tror!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

+12v1 15A / +12v2 17A .

Hvis PSUn i tillegg har current limiters pr rail så blir det fort nok ustabilt

med kraftig gfx kort og flere disker.

Du har nok den ene railen liggende helt i grenseland vdr. belasning .

 

Se på DFI forumet og rekommendasjonen der er minimum 480w ,

http://www.dfi-street.com/forum/showpost.p...22&postcount=34

har du ikke det gidder de ikke svare på posten din engang .

 

 

Men de har en god anbefalingsliste som du kan stole på:

http://www.dfi-street.com/forum/showthread.php?t=10854

 

 

Dual rail , med current limiters er noe dritt .

Dette forsvinner mere og mere . Ta crossfire med x1900 som et eksempel .

Single rail +12v med over 30A er tingen . Er ikke uten grunn at eks OCZ powerstem 520 har vært uproblematisk i alle builds.

Endret av syar2003
Lenke til kommentar

Takk for resonnement, fakta og lenker!

 

OCZ GameXStream 600W er nå bestilt fra netshop. Det koster flesk, men så bør det iallefall ikke bli mer tvil om kapasiteten til strømforsyninga!

 

Bør vel kunne reklameres på, denne Chill Innovation-saken. Det er jo en kurrant sak å bruke i standardsystemer, men den irriterende påprakkede "pausen" mellom hver oppstart gjør at det ikke er noe moro å f.eks. selge den.

Lenke til kommentar

Det har du selvsagt helt rett i.

 

Min eventuelle reklamasjonsgrunn er at man ikke uten videre kan slå av og på maskinen som man vil. Det virker som om PSU'en ikke klarer å levere nok spenning(?) til å få fyrt opp komponentene under oppstart, med mindre den får stå i minst ett kvarter med alt avslått og "lade seg opp".

 

Dette er imidlertid en feil jeg har vært klar over en stund, så moralsk sett har jeg nok ikke krav på noe. Det ender nok med at den blir liggende innerst i skapet som reservePSU . :roll:

Lenke til kommentar

Hold oss oppdatert når ny PSU er innstallert!

Jeg har hatt 2 stk Chill-Inovation - 1 stk 350W og en 510W. Begge går den dag i dag uten problemer. (Med 510W hadde jeg en Prescott 4,2G stabilt, så de kan da ikke være så dårlig laget.. Stillegående er de også.

 

Målte alle spenningene på alle railene med et multimeter (under load) og ingen falt nevneverdig. Mine PSU'er har begge en liten skrue inni selve strømforsyningen som du kan justrer 12V og 5V (samtidig).

 

mvh r.-

Lenke til kommentar

Skal komme med rapport, ja!

 

Er en kjapp tur innom i løpet av sluttfasen av byggingen. Har jo i praksis blitt to PC'er jeg har bygd fra grunnen av i løpet av helga. Puh! Kommer tilbake når alt er satt opp.

 

Men som en teaser kan jeg jo si at foreløpig ser det ut til at jeg har dømt psu'en fra chill innovation for hardt. ;)

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Ferie og avglemming, sorry.

 

Satte Innovation-psu'en i den nye maskinen til dama, og det viste seg at her kom den adskillig bedre til sin rett.

 

Denne maskinen er lik min mht mengde komponenter, vifter og strømkrav, bortsett fra to ting:

-asus a8n5x har bare to strømtilkoblinger, mot 4 på mitt dfi lanparty ultra-d

-skjermkortet (radeon 1600pro) har ingen egen strømkontakt, slik mitt x850xt har

 

Den irriterende feilen fra min PC var borte. Maskinen lot seg slå av og på akkurat når og hvor mange ganger det måtte passe oss. Genialt for dama, for den er faktisk omtrent lydløs i all praktisk forstand og helt sikkert stillere enn den jeg egentlig hadde tenkt skulle brukes. :thumbup:

 

OCZ GameXstream er ikke akkurat noen bråkebøtte den heller, men den har definitivt mer sus i serken enn Chill Innovation. Når det gjelder ytelsen har jeg ikke ennå stilt den på voldsomme prøvelser, da jeg har skrudd ned volten og drevet burn-in. Jeg har sjekket OCCT-grafene for spenning mot de gamle fra den forrige og kan ikke se noen markante forskjeller. Begge har klart størst ripple på 5volt-linjen (rundt 1,5 % max på Innovation, 1,3 % på OCZ)

 

Men er ikke OCZ-strømforsyninga bedre enn den fra Chill Innovation? Joda.

 

Den har for det første ingen problemer med å sveive opp strøm til hva det skal være av oppstarter. Og selv om jeg ikke er noen tilhenger av blingbling må jeg innrømme at de kvadruple blå lysene rett og slett ser stilige ut. Blåskjerm kan jeg ikke huske et eneste tilfelle av etter at jeg byttet psu. Dette KAN selvsagt skyldes at jeg ikke har overklokket bussen lenger enn til 240 MHz eller at venicen er byttet ut med en opteron. Men venicen er fjellstø i damas system, og en 240-OC i det gamle systemet ville garantert blitt fulgt av en blåskjerm av noe slag.

 

Så, selv om den nye psuen kostet både flesk og gåselever, går dommen foreløpig i retning av at det var verd det. Det er deilig å ha en psu som med myndig, dog lav, brumming leverer kraft til alt du måtte ha av hardware, og for hver dag som går blir jeg sikrere på at om problemer skulle oppstå nå, så er det ikke strømforsyningens skyld. Det er en god følelse. Og følelser skal man jo som kjent ikke kimse av, gutter.

 

:woot:

Lenke til kommentar

Takker for oppdatering.

 

Chill-Innovation er riktignok svært stillegående, men den sliter litt hos meg nå - har loddet 11 flere elektrolytkondensatorer rundt cpu-sokkelen og psu sliter litt når disse skal 'fylles' med strøm under oppstart. Men, på den annen side; har ikke prøvd dette med andre psu'er, så det kan være at flere har problemer med akkurat dette..

 

For øyeblikket 'sikler' jeg litt på denne:

 

Enermax Liberty 620W

 

mvh r.-

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...