Gå til innhold

Det første utstyret til D70s?


Anbefalte innlegg

Heisann.

 

Endelig har valget falt på D70s, og bestilles på mandag.

Nå var egentlig planen å bruke et par tusen mer på 30D som jeg hadde fått en veldig god pris på, men siden valget falt på Nikon har jeg nå litt penger til utstyr. Jeg begynner på folkehøgskole på fotojournalistikk om to uker, og tenkte derfor å skaffe meg litt "begynner"-utstyr før den tid.

 

Regner med at objektivet foreløpig holder... Det eneste jeg har lyst til å prøve meg på er makro-bilder, noe jeg kanskje burde hatt et annet objektiv til?

 

Ellers regner jeg med det blir en del personfotografering på skolen, og derfor lurt å legge litt penger i en blitz? Gidder ikke noe veldig kostbart, men vil jo ha en allsidig...

 

Stativ tenker jeg at jeg venter litt med, men filter føler jeg kan være en grei ting å satse på for en nybegynner. Koster ikke altfor mye, men kan bidra til bedre bilder...

 

Regner med det er nok av meninger her, så hvis noen av dere føler for å dele det setter jeg stor pris på det. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Blitz er 3 alternativer, Nikon SB-600, Nikon SB-800 og Sigma EF 500 super. Selv valgte jeg Sigma sin, da denne er styrkemessig mellom SB-600 og 800 med en pris på noe under SB-600. Fungerer veldig bra både på kamera og trådløs. Kjekt å kunne sette fra deg blitzen og styre alt fra kamera.

 

Filter hadde jeg droppet dersom alternativet er å kjøpe billig. Etter min mening er et pola-filter det eneste du kanskje trenger, men dette er ikke veldig billig.

 

Kjøp ekstra batteri, evt. også ekstra minnekort.

 

Til makro har jeg en Tamron 90/2,8. Denne er jeg veldig fornøyd med og kan absolutt anbefales. Fin brennvidde som en liten tele til portretter o.l. i tillegg til makro.

 

Forresten; gratulerer med bra valg. :thumbup:

Lenke til kommentar

Jeg slutter meg til de som anbefaler blitz som første ekstrautstyr. Sigma EF500 DG er mye blitz for pengene. Skaff deg også en diffuser (feks. StoFen OmniBounce til under 200 direkte fra produsentens hjemmeside) og andre lure ting for å softe blitzlyset (paraply, mini-softbox).

 

50/1.8 gir mye for pengene, den også, men det skumle er naturligvis at den er første steg på en langt utforbakke mot økonomisk ruin som følge av den meget farlige mentale lidelsen "lens lust".

Lenke til kommentar

ST virker egentlig ganske kjip - den mangler display bakpå og muligheten for å fungere som trådløs commander. For de få hundrelappene ekstra ville jeg gått for Super. Skjermen er grei å ha, ikke minst fordi den gir en indikasjon på rekkevidde ved en gitt blender/iso etc, samt andre nyttige ting (er du i TTL-bl eller vanlig TTL-modus etc.)

 

Om det i tillegg er slik at ST ikke fungerer som trådløs slave (det vet jeg ikke), så ville jeg styrt langt, langt unna denne.

 

 

Husk å kjøpe "NA iTTL" versjonen - det er bare den som fungerer med Nikon.

Lenke til kommentar

Jeg vil nok si at stativ ville kommet i første rekke, blits er det på kameraet.

Så hadde jeg nok vurdert et macro objektiv, eller en fast 50mm eller en 85 mm.

 

Kjekt med to batterier, men ikke et must.

 

En god foto bag med tanke på utvidelser, som kommer helt sikkert når en kjøper DSLR.

 

To minne kort er også kjekt.

 

Difuser til den blitsen som sitter på kameraet, går det an å lage selv eller fåes kjøpt for en billig penge.

 

Når så tiden er inne for blits, hvorfor kjøpe billig variantene når en mest sannsynlig blir mest fornøyd med SB 800 som koster noen få kroner mer. Det hender at en finner også disse på bruktmarkedene jeg fant mitt fks. for 2500.- hos interfoto demo kjørt.

 

Ellers så følger det med kameraet en saftig instruksjonsbok, som er den herligste sengelektyre lang tid fremover :D

 

Mitt valg ville vært Ekstern blits helt til slutt.

Lenke til kommentar
Når så tiden er inne for blits, hvorfor kjøpe billig variantene når en mest sannsynlig blir mest fornøyd med SB 800 som koster noen få kroner mer. Det hender at en finner også disse på bruktmarkedene jeg fant mitt fks. for 2500.- hos interfoto demo kjørt.

Den største forskjellen på SB-600 og SB-800, er at den sistnevnte har noe større rekkevidde, kan fungere som master og har en del ekstra finesser som en nybegynner ikke har så mye bruk for, men er også noe større og tyngre enn sin lillebror. Tror nok en SB-800 er noe overkill for en nybegynner.

 

Forøvrig kan man kjøpe et billig stativ fra f.eks Velbon til å begynne med og etter hvert degradere det til blitzstativ (til f.eks SB-600 når man får lyst på SB-800) når behovet for et stødigere stativ oppstår.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...