Jump to content
Sign in to follow this  
Nuffern

Forskjeller på PCI-e

Recommended Posts

Ser litt på forskjellige hovedkort, og det som slår meg er at PCI-e kommer i tre forskjellige utgaver. PCI-e 16x har jeg skjønt er til skjermkort, 1x er til vanlige tilleggskort men hva slags kort bruker PCI-e 4x? Ser at Asus M2N-E har dette, men at mange av de andre kortene mangler dette.

post-7242-1154128606_thumb.png

 

Videre så lurer jeg på om noen kortfattet kan fortelle hovedforskjellene mellom nForce570 og 590.

 

Takker og bukker for alle svar! :)

Share this post


Link to post

Takker for et bra svar. Ser at eneste forskjellen mellom 570 og 590 er at 590 støtter LinkBoost. LinkBoost overklokker f.eks. tilleggskort automatisk. Dette vel å merke om det er et nVidia-kort. Ikke bare må det være et nVidia-kort - det må være et støttet nVidia-kort. Det er først ved 7900GTX at denne støtten kom.

 

Videre er den eneste forskjellen at du kun får "100%" SLI ved 590. Nå skal ikke jeg kjøre noe SLI, så jeg tror kanskje det kan bli 570 på meg etterhvert. Veldig informativ link du postet, Sweet!

 

Ellers skjønte jeg at forskjellen mellom de forskjellige PCI-e kortene hovedsakelg er hastigheten. Spørsmålet er hva slags kort bruker 4x. Er det noe poeng å ha? Vil det være mange kort som drar nytte av dette, og hva slags kort er det snakk om? Har som sagt ikke sett mange hk med støtte for dette.

Share this post


Link to post

Mener og ha sett et kontroller kort for sata og scsi for pcie 4x og en tv tuner tror jeg.. men er ikke sikker hvor jeg har dette fra..

Share this post


Link to post
Mener og ha sett et kontroller kort for sata og scsi for pcie 4x og en tv tuner tror jeg.. men er ikke sikker hvor jeg har dette fra..

6579967[/snapback]

 

Finnes en s-ata kontroller til 4x ja. Kjekt for oss som har big tower, og masse plass til harddisker o.l., siden slike kontrollere ikke pleier å gi mer enn 2 eller 4 tilleggsporter hvis de trenger en PCI eller PCI-ex x1 kontakt, mens den for PCI-ex x4 gir 8 ekstra kontakter :thumbup:

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...