Jump to content
Sign in to follow this  
Thmas

Får ikke statisk ip...

Recommended Posts

jeg fyller inn alle feltene i egenskaper for internettprotokoll(TCP/IP), (der hvor jeg velger om jeg skal motta ip++ automatisk, eller om jeg skal skrive inn selv).

Fyller altså inn disse feltene manuelt, vet at jeg fyller inn de rette tallene og alt, men får ikke statisk alikevell. hadde statisk før jeg trykte på "reset" knappen på ruter`n min, og nå får jeg ikke til å ha statisk lengre.

En ting jeg synes var litt pussig var at etter at jeg har skrevet ip og trykker på nettverksmaske (subnetmask) kommer disse tallene frem "255.0.0.0", jeg er ganske sikker på at det var "255.255.255.0" som kom frem der før jeg resatte ruter`n :hmm:

noen som kan hjelpe meg?

ruteren min er en "Dlink DI-604"

Prøvde forresten også å følge instruksjonen for dette på "portforward.com", men der hjalp meg ikke mye...

Share this post


Link to post

når jeg slår av dhcp blir alt bare tull, måtte trykke på reset knappen enda en gang bare for å fikse det.

jeg nevnte også over at jeg klarte å ordne statisk før jeg tryktr på reset første gangen, jeg hadde da ikke deaktivert DHCP, så jeg tror ikke det er det som må til.

Share this post


Link to post

For å være helt sikker ville jeg først funnet ut hvilken ip-adresse du får ved å motta dhcp. (start->kjør->cmd->ipconfig)

Mener at dlink har et dhcp scope som går fra 192.168.1.100 og oppover (shoot me if i am wrong).

Ville da valgt en adresse under denne for ikke å komme i konflikt med dhcp scopet.

Subnet og gateway skal være den samme som du får på dhcp.

 

Lykke til!

Share this post


Link to post

Nøyaktig hvilke verdier fyller du inn?

 

Når du får opp 255.0.0.0 som nettmaske kommer dette av at din lokale ip og gateway ip ser ut til å være på to forskjellige nett.

 

Men når D-Linken er resat, og DHCP fungerer, kan du da ikke bare bruke det? Eventuelt sette fast adresse via DHCP-serveren?

Share this post


Link to post

tror jeg vet problemet, jeg har en ruter med mulighet for tilkobling av flere noder, og ett modem som jeg mener har rutingfunksjon, disse er selvsagr koblet sammen (modem --> ruter).

Men tilbake til casen, jeg tror DHCP funksjonene i disse "krasjer", så jeg skal tinge til monet og få pass til mitt moden/ruter og deaktivere denne, slik at jeg kun kjører dhcp på den "orginale" ruteren min...

 

For dem som lurer:

 

"orginale" ruter er en dlink dl-604

"modem/ruter" er en zyxel prestige 650 r-33

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...