Jump to content
Sign in to follow this  
trn100

Raid5 eller Stripe med kontinuerlig backup?

Recommended Posts

Hei,

 

Har kommet i et lite dilemma her... Har en tid kjørt 3x500GB SATAII Hitachi disker i Raid5, men etter å ha funnet ut at et Raid5 oppsett med 3 slike disker på en Nvidia SW controller tar "evigheter" med diskaccess bare for å kontrollere "redundance" har jeg fått litt kalde føtter. (Begynte med 18 timer "remaining" og har siden bare økt...)

 

Har nå satt opp 2 av datadiskene i stripe i steden og tenkte å bruke den 3'dje rett og slett bare som en backup disk som daglig blir oppdatert med et fornuftig (og helst gratis!) backup program.

 

Føler at Mirror + backup blir litt "smør på flesk", men hører gjerne fra dere hva dere synes? Liker den ekstra hastigheten, men på den andre siden er jeg også helt avhengig av datasikkerhet før jeg begynner å bruke oppsettet! :)

 

Ved siden av 500GB disken jeg bruker til backup i denne maskinen har jeg planer om nettverksbackup av de viktigste filene til en annen 250GB disk i nettverket...

 

Takker på forhånd for innspill :)

Share this post


Link to post

Tja, vet ikke helt hvilke data det er snakk om.

 

Ser for meg to mulige løsninger:

 

1) Smør & flesk, som du selv kaller det. Fordelene er selvsagt hastighet og det at dataene ikke går tapt selv om en av diskene skulle kræsje. Ulempen er at hvis du får et virus som går løs på filer, så kan du risikere å tape alt data pga viruset automatisk tar for seg på alle diskene. Ikke noe problem hvis dataen er på et lukket netverk.

 

2) Du har to separate maskiner med hver sitt raid-sett. En hoved-maskin og en annen kun for backup av data. Tanken er å la backup-maskinen være offline mesteparten av tiden (imun mot alt tenkelig binært ondskap som måtte finnes på nettet). Så på en tid på døgnet hvor det ikke jobbes med filene (gjerne mellom 1800 - 0700) så kobler man backup-maskinen opp mot hovedmaskinen og bruker dertil egnet software til å synkronisere filer.

Fordelen her i forhold til forrige er økt sikkerhet med tanke på virus pluss at samme filene finnes på to forskjellige fysiske steder. Minuset er at enten må backup-serveren stå på 24/7 eller man må ha en ekstra person til jobben.

 

Ellers så finnes det sikkert bedre løsninger, men som jeg ikke har satt meg inn i :blush:

 

Hvis du kun skal synkronisere filer mellom to lokasjoner kan jeg anbefale programmet treecomp. Det er et helt enkelt program, ingen avansert buisnis enerprise solution server, kun et enkelt lite program. Virker på alle windowsversjoner fra 95 og opp.

Share this post


Link to post

Takker for tilbakemelding Geir__hk :)

 

Tror jeg velger "smør og flesk" metoden, dvs. 2 disker i speiling med daglig backup til den tredje i samme maskin og en ukentlig til den andre maskinen i nettverket.

 

Takker også for linken! Har lastet ned programmet og driver å tester! Ser veldig bra ut!

 

:thumbup:

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...