Gå til innhold

Merkeligt at folk bruker pirate-verisjoner av xp?


Anbefalte innlegg

Eg bruker orginal,men eg begynner å bli lei,er jo meir problemer med å bruke orginal windows-xp.

 

For det første så klager dn over at eg har oppbrukt nøkkelen,3stk faktisk.

viss man kjøper pro-verisjonen i butikk så koster dn ca 3000kr,viss du har lastet ned xp-en og prøver å aktiverere dn så går ikke det,men du får tilbud om å få nøkkel i posten for 1200kr sån ca,og di sender deg cd i posten.

Du sparer altså ca1800kr på å gjøre dette,og det viser hvordan di har overpriset programet i butikker.

 

Det blir lastet ned programer uten din viten som sjekker at xp er orginal.

Det er mye feil i xp,og det er frekt å ta så mye for et program som har mange feil...

 

Mircrosoft har brukt myyye penger i det siste for å stoppe for pirater,hadde di bare satt ned prisen til et akseptabelt niva så hadde folk kjøpt det,noe som di tydeligtvis ikke forstår.''samme gjelder egentligt mange filmer tenker på dvd,og spill.

 

Eg har faktisk mindre problemer med å innstalerere pirate-verisjoner enn orginal ''somregel'' og eg synes at det er ikke piratene som får svi det er vi som faktisk kjøper disse programvarene som får svi...

Endret av terhi
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg er helt enig med deg. Jeg eier faktisk min egen, originale versjon av Windows XP, men bruker piratversjon av XP Corporate Edition likevel. Simpelthen fordi det sparer meg for masse krøll hver gang jeg må legge inn windows på nytt (det skjer titt og ofte, når det finner ut at det ikke har lyst til å virke mer og starter med svart skjerm. Alle som måtte mene at det er jeg som har gjort noe feil må gjerne komme hjem til meg og fikse det.)

Lenke til kommentar

Feil! Microsoft bruker ikke spyware for å finne ut om du har en piratversjon. Men om de så hadde gjort det, så har jo ikke ærlige folk noe å frykte. Jeg er for at en bedrift skal få lov til å beskytte seg mot tyvpakk som stjeler produktet deres.

 

Det er tydelige beskjeder på Windows Update om at hvis du ønsker å installere nye oppdateringer, så må du første installere Genuine for å få bekreftet at du sitter med lovlig kjøpt OS. Og om du gjør det, og det viser seg at Genuin ikke godkjenner OS-et ditt (fordi det er piratkopiert), så får det ingen andre følger enn at du ikke får oppdateringene. Microsoft går ikke til rettslig forfølgelse, de anmelder deg ikke fordi om du er en tyv som stjeler av dem.

 

Nei, Microsoft er ikke frekke!

Lenke til kommentar

Det er ikke spyware, men den er ganske sleip for det. Jeg mener ikke den frivillige Windows Genuine Advantage som du kan velge bort hvis du vil, men den du MÅ installere for å få lov til å kjøre manuelle oppdateringer på windows update-sidene. Du får melding om at du må installere noe før du kan få kjøre windowsupdate og da kommer det fra at oppdateringen gir deg masse anna enn det den egentlig gjør. :p

 

Skal prøve å få tatt et screenshot.

 

Jeg huska litt feil, eller så har de forandra. Det de lover er flere og raskere oppdateringer og lettere navigering blandt oppdateringene selv om det er KUN WGA som blir installert.

 

Leste et sted om noen som hadde klart å finne ut hva slags info som ble sendt til microsoft under oppdateringene, og det var ikke småtteri! Desverre tror jeg aldri jeg vil klare å finne den igjen. :ermm:

Endret av sedsberg
Lenke til kommentar

Om Windows er så dårlig og dyrt at dere ikke vil betale for det, så ikke betal for det, og heller ikke bruk det.

Om du selger biler, men noen nekter å betale for bilen, fordi den er så dårlig, og det er så mye styr med å sende over pengene, er det rett?

 

Jeg har aldri hatt noe problem med min lovlige nøkkel, har formatert flere ganger på flere maskiner og alle med lovlige nøkler. Det kommer en del bobler om aktivering, og når man har aktivert ser man aldri de igjen, og noe annet har jeg aldri merket.

 

Sikker på at dere ikke overdriver litt?

Lenke til kommentar

Hvis du først skal begynne å sammenligne biler og windows produkter - så kan det jo minne litt om tilstandene i det tidligere Sovjet, der det bare gikk an å kjøre noen få typer biler og folk flest ikke hadde noen valg- eller klagemuligheter. Microsoft dikterer nesten alt som foregår av data utvikling.

 

Og hvis en bil hadde så mange feil som windows. Kunne du ha hevet kjøpet. En så dårlig bil med så mange feil hadde neppe kostet så mye, med tanke på de lave produksjonskostnadene - tenk om du kunne ha kopiert biler bare med ett tastetrykk. Det koster nok mye å utvikle programvare men ikke så mye at det retferdigjør prisen på kopiene.

 

En annen ting er at hadde microsoft laget et bedre produkt i utgangspunktet så hadde de sluppet å bruke så mye resurser på å fikse ting hele tiden. Jeg tror at de lager det så dårlig bevisst - for at folk skal være nødt til å betale mer for forbedringer. Bil industrien lager dårlige biler som ruster bevisst for at kundene skal være nødt til å kjøpe nytt. Og tobbaksindustrien bruker nikotin. Så det er tvilsomt at ikke softwareprodusentene gjør det samme.

Lenke til kommentar
Microsoft går ikke til rettslig forfølgelse, de anmelder deg ikke fordi om du er en tyv som stjeler av dem.

6401284[/snapback]

Det at du ikke engang klarer å holde orden på begreper og ord viser hvertfall hvor mye du er på bærtur. Siden når ble brudd på opphavsrett det samme som stjeling egentlig? Når plateselskap og film/software bransjen begynte å definere sine egne ord? :thumbdown:

Ellers har jeg stor sympati med de som er lei av å bli behandlet som potensielle lovbrytere av et firma som de ærlig og redelig har kjøpt produktet fra.

Endret av Vice
Lenke til kommentar
Hvem er frekkest, den som stjeler eller den som gjør det vanskeligere for tyver? Det er ikke Microsoft som bryter loven iallefall, samme hvor skitne metodene deres kan se ut som.

Den infoen de samler inn blir aldri brukt mot deg uansett, så jeg ser ikke hva som er så farlig med dette.

6403244[/snapback]

 

Vil det si at du syns det er greit at alle som selger et produkt til deg - automatisk skal ha rett til innsyn i deler av dine private sfærer siden det ikke skal bli brukt mot deg.

 

Hva med såpe produsentene skal de kunne registrere når og hvor mye såpe du bruker når du dusjer, slik at de kan lage et bedre produkt.

Jeg er iallfall imot all utvikling som går i rettning av et "storebror ser deg" samfunn.

Lenke til kommentar
Eg har faktisk mindre problemer med å innstalerere pirate-verisjoner enn orginal ''somregel'' og eg synes at det er ikke piratene som får svi det er vi som faktisk kjøper disse programvarene som får svi...

6398514[/snapback]

Men tenk: Hadde ingen piratkopiert, så hadde ikke MS lagt inn slike sperrer.

Så ikke vær sur på MS, men på de som piratkopierer.

Lenke til kommentar
Men tenk: Hadde ingen piratkopiert, så hadde ikke MS lagt inn slike sperrer.

Så ikke vær sur på MS, men på de som piratkopierer.

6405062[/snapback]

Tøys. Kunden forholder seg til Microsoft. Det er Microsoft han kjøper produktet fra, ikke "piratene". Microsoft er ansvarlig for sin egen kundebehandling, ikke "piratene".

Lenke til kommentar

Hvorfor bruker dere windows i det hele tatt hvis produktet er så dårlig ?

Det finnes andre OS...

 

Og mener dere at hvis dere kjøpte en dårlig bil, men dere likevel ville bruke den, at dere da ikke skulle trengt å betale for den ?

 

De fikser tross alt feilene på "bilen" sin etterhvert, og det er ikke et produkt som lages og så kopieres opp i utallige eksemplarer bare ved et tastetrykk, det er en kontinuerlig prosess med oppdateringer osv.

 

Akkurat det samme som skjer i spill, og da spesielt i mmo's, det oppdateres for bugs hele tiden. Det kommer patcher til omtrent alle program du har på pc'en din, bare tenkt dere litt om.

 

Det er ikke gratis å ha et uvisst antall tusen programmerere i arbeid med å lage programvare som skal gjøre pc'ene våre brukbare og enkle å bruke, så vi burde takke microsoft for alt det de har gjort de siste 20 årene, ikke slenge dritt til dem og være så blind at vi ikke ser hvilke muligheter denne programvaren gir oss.

 

Ja, windows har sine bugs, de blir fikset etterhvert, og problemene er sjelden store. Men å påstå at det er greit å bruke piraversjoner av windows fordi det er så stress å laste ned å kjøre en fil som er noen få Kb er bare tull.

 

Dessuten koster ikke en XP lisens ås veldig mye hvis du kjøper den sammen med hardware, blir mindre for hardwaren og lisensen tilsammen en bare en enkelt lisens koster ^^

Endret av [muffin]
Lenke til kommentar
Brudd på opphavsretten ER å stjele. Det er faktisk straffbart på lik linje med å stjele noe i butikken. Foreløpig er film og musikk i gråsonen, men programmer o.l. er ulovlig å kopiere med mindre du eier ett eksemplar selv og benytter den riktige produktnøkkelen.

6405098[/snapback]

Nei. For stjeling har vi egne lover, dvs. "tyveriloven". For brudd på opphavsrett har vi også egne lover,"åndsverks/opphavsrettloven". Å blande disse begrepene blir bare tøys og bringer forvirring inn i debatten. At å bryte begge deler er straffbart, det er sikkert, men det betyr ikke at man kan blande om seg med begreper av den grunn. Mord er også straffbart.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...