Gå til innhold

Canon 350D vs Nikon D70s


Anbefalte innlegg

De gode rådene finnes ikke, god damnit, bortsett fra det helt åpenbare. Har faren din en bråte Canon-objektiver, kjøpt Canon. Synes du objektivene til Nikon passer deg bedre, kjøp Nikon. Gå i en fotobutikk, prøv å holde kameraene, velg det som føles best i hendene dine. Du kommer UANSETT til å bli fornøyd. Sony Alpha har ikke kommet enda, og det er ikke verdt å vente på med mindre du er en ihuga KM/Sony-fan. Kameraet vil ikke ta bedre bilder enn alternativene du har listet opp(bildestabilisator får du uansett i litt dyrere objektiver).

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Interessant diskusjon.

 

Har selv bestillt et CANON EOS350DKIT og 2 gb minnebrikke for kr. 5996,- fra Elkjøp. Ettersom pris er avgjørende og jeg trenger kameraet allerede førstkommende helg, håper jeg å ha foretatt et riktig valg.

 

Har lest et dusin tester siste 2 døgn og konkluderer med at omtalte kameraer i denne tråden er mer eller mindre likeverdige med sine ulike styrker/svakheter. Selv om 350D ser (føles?) mer plastikk ut, omtales det overalt som et godt konstruert kamerahus, i sin prisklasse, og tåler en støyt ++.

 

Er derimot mye mer usikker på om det er for lite i størrelse? Jeg er mann med "normale" hender, håper ikke kameraet er så lite at det kan komme til å hemme arbeidslysten med fotografering!

 

Men, en annen ting, jeg kommer primært til å bruke kameraet innendørs til portrett og produkt fotografering. Jeg ser for meg at det blir mange bilder hvor jeg ønsker mørke bakgrunner og dermed ofte sterke kontraster og overganger fra helt svart til helt hvitt. Jeg hater digital støy i bildene, da mener jeg blå, røde, grønne pixler i overgangen mørk - lys.

- Tror dere dette kan være et problem med et kamera i denne klassen?

 

Finner lite eksempler på "kontrastbilder" i tester av 350d.

 

Regner med at kit-objektivet også er uegnet i lengden for mitt formål og ser for meg at et "fast" lysvennlig objektiv vil kjøpes inn når økonomien tillater det. Jeg ønsker et objektiv som matcher dette kameraet og som best mulig utnytter tilgjenglig lys, gir skarpest mulig bilder (A3), og er velegnet til fotografering av objekter i størrelse 160-200cm på maks 3 meters avstand. Hvilket objektiv anbefales? Må tenke litt økonomi her å!

 

Helt tilslutt, slenger på et ønske om anbefaling av rimelig lysutstyr for portrettfotografering? Spotter, lys med filterholder, paraplyer, softbokser etc? Anbefalte websiter, forum, butikker, bruktmarked?

 

Takk for alle tips!

Lenke til kommentar

Jeg syns dessverre 350d er for lite kamera. Det veier dessuten lite, noe som da ikke gir meg den stabiliteten f.eks d70s gir meg. Men det er min erfaring.

 

En venninne av meg kjører 350d og jeg har prøvd kameraet hennes på tur. Det er uten tvil et meget bra kamera, men i lengden blir det litt for lite.

 

Uansett tror jeg du vil bli fornøyd med 360d :) Men hadde du prøvd et litt større tyngre kamera en stund tror jeg du kanskje hadde ønsket deg over på dette. Men 250d har kanskje muligheten for å sette inn et batterigrep ?

 

Lykke til sier jeg. Det beste rådet jeg har fått er å oppsøke en fotoutikk og teste utstyret der.

Endret av oivind_dahle
Lenke til kommentar

heldigvis kan du iallefall skru på ett batterigrep på 350D, slik at du får ett litt mer "mandig" og behagelig kamera å holde i. Samtidig som du får mer batterikappasitet og bedre mulighet til å ta bilder i portrettformat. Men det er dumt at du må kjøpe ekstrautstyr for å få skikkelig ergonomi..(selv om jeg sikler etter ett batterigrep til D70 :cry: )

Lenke til kommentar

Hei

 

Hvor på Elkjøp får du både CANON EOS350DKIT og 2 gb minnebrikke for kr. 5996,- Kan du henvise meg til siden? Jeg ser bare kamerapakken for ca. 6000 kr.

:(

 

Ser frem til svar Pazuzu :thumbup:

 

Interessant diskusjon.

 

Har selv bestillt et CANON EOS350DKIT og 2 gb minnebrikke for kr. 5996,- fra Elkjøp. Ettersom pris er avgjørende og jeg trenger kameraet allerede førstkommende helg, håper jeg å ha foretatt et riktig valg.

Lenke til kommentar

Var innom elkjøp på Forus igår og hadde tenkt å plukke opp et. Endte opp med å krangle med en arbeider der. De hadde ikke fått inn minnekortet og kunne dermed ikke selge pakken. Jeg ba om reduksjon i pris eller bedre produkt (annonsegaranti). Dette var vanskelig. Ba så om å få et godt tilbud på kamera pluss mindre minnekort, men dette ville da koste 6200,-. Eneste godt som kommer utav dette er at jeg vil handle kameraet hos japanphoto eller elite foto og dermed oppleve langt bedre kundeservice.

Lenke til kommentar

Jeg skal ta en tur til elkjøp rett etter jobben :hmm: og se om jeg klarer å få det kameraet med 2gb minne for 6000 kr. De kundebehandlere på elkjøp er jo hyggelige, jeg syns synd på alle selgere for de må slite så mye for å selge produkter og lyve til kunder. Tenk hvor dårlig samvittighet de får når de selger sånne kvasi pc-er til store summer til sånne eldrebølgen som har dårlig hørsel og lite peil på hva de går inn for. Ren bedrag spør du meg. :mad:

Endret av Rembrandt
Lenke til kommentar
heldigvis kan du iallefall skru på ett batterigrep på 350D, slik at du får ett litt mer "mandig" og behagelig kamera å holde i. Samtidig som du får mer batterikappasitet og bedre mulighet til å ta bilder i portrettformat. Men det er dumt at du må kjøpe ekstrautstyr for å få skikkelig ergonomi..(selv om jeg sikler etter ett batterigrep til D70 :cry: )

6391411[/snapback]

 

Du får kjøpt batterigrep til D70, søk på "Hoodman USA" på google feks. De utvikler et til D50 også. :) D50 versjonen vil utnytte IR for å overføre avtrekket da.

Lenke til kommentar

Rembrandt:

Ja, du finner tilbudet i Elkjøp-avisa med annonsegaranti.

 

2gb minnekort kr. 1,- ved kjøp av EOS 350dkit til kr. 5995,-.

 

Men det er mer eller mindre umulig å oppdrive det kameraet akkurat nå. Canon har visst litt leveringsproblemer. Kansje ikke så rart da de har hatt en vanvittig etterspørsel. Flere av butikkene har over 60 kameraer i backorder - pr. butikk! Kameraene som de ulike butikkene hadde inne ble revet bort mandag. Har ringt 6 elkjøp i Oslo området og klarte til slutt å reservere et som visstnok skal kunne leveres i morgen.

 

 

oivind_dahle:

Er det noe jeg er redd for er det akkurat det, størrelsen! Det er av og til størrelsen det kommer an på. Litt skummelt å kjøpe dette kameraet usett. Får stole på alle reviews'ene, der de fleste konkluderer med at det er lite men du venner deg til størrelsen. Det har vel sine praktiske sider det å, lettere å ta med, tar mindre plass... Kansje er batterigrep løsningen etterhvert. Flotte bilder du har tatt med D70, er litt for dyrt kamera for meg desverre.

 

SirMaximus:

Mange skryter av at det er lite støy på 350d, får håpe det stemmer! Vanskelig å vurdere utifra bilder fra reviews. Enten er det Canons egne bilder som ser fantastiske ut, eller middelmådige bilder tatt av reviewere. Skulle likt å se noen ubehandlede "kontrast-bilder" hvitt til svart / farge til svart. Brå kontraster og overganger.

Lenke til kommentar

Hei, nå bestilte jeg kamera på telefonen hos elkjøp og de sa at minnekortet er utsolgt. Men jeg kunne kjøpe kameraet nå og hente kortet i uke 27 når den kommer inn på lageret. :cool:

 

Da er det i boks, det er jo greit å vente på minnekort i en uke for en slik pris der du sparer ca. 1000 kr. :hmm: I mellomtiden kan man bestille gratis minnekort fra Canon's hjemmeside der de deler ut alle Canon brukere gratis minnekort. :w00t:

Endret av Rembrandt
Lenke til kommentar

Bare sånn for å nevne det, så får man tak i 4GB CF kort til 5-700kr. Godt mulig Elkjøp selger 350d med det billigste Sandisk 2GB kortet (ikke ultra II eller ext III). Da sparer man ikke 1000kr, heller 500kr eller noe slikt. Men uansett, spart er spart.

 

Har sjekket litt, det er ihvertfall et Sandisk kort, hvilket det er, står det ingenting om.

 

Synd jeg ikke likte 350d (rent fysisk), hadde vel slått til på tilbudet ellers.

 

Telcontar

Endret av Telcontar
Lenke til kommentar
Da er det i boks, det er jo greit å vente på minnekort i en uke for en slik pris der du sparer ca. 1000 kr.  :hmm: I mellomtiden kan man bestille gratis minnekort fra Canon's hjemmeside der de deler ut alle Canon brukere gratis minnekort.  :w00t:

6392597[/snapback]

 

Hvor på Canons hjemmesider finner du det?

 

Hvor har du forøvrig bestillt ditt kamera fra om jeg får lov å spørre pent? :)

Finner bare et tilgjenglig kamera på hele østlandet!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...