Gå til innhold

Kort forklaring fps cs:s?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

FPS betyr Frames Per Second, og er en betegnelse på hvor mange bilder grafikkprosessoren på grafikkortet ditt klarer å rendere (tegne) pr sekund.

Flere bilder pr. sekund oppfattes som at spillet kjører glattere, men alt over 60 FPS er betegnet som svært bra/glatt, mens øyet ditt ikke lengre vil være i stand til å se noen forskjell på antallet bilder pr sekund når det er snakk om 100 FPS eller høyere.

Så du vil ikke se forskjell på 99 FPS og 300 FPS.

 

At du får max 99 FPS tyder på at du spiller med vertikal synk påslått, enten i spillet eller tvunget igjennom driverene, mens skjermen din holder en oppdateringsfrekvesn på 100 Hz.

De fleste CRT-skjermer klarer forøvrig ikke holde mere enn 75 - 100 Hz, så å la grafikkortet tegne 300 bilder i sekundet er bare tull siden det da betyr at 2 av 3 bilder tegnet av grafikkort er bortkastet - de vil aldri bli vist på skjermen din alikevel.

Trippel buffering og vsynk påslått er det optimale synes jeg. Ingen tearing, ingen bortkastete frames og svært glatt grafikk ved 75 Hz.

 

Til sammenligning er de fleste filmer i 24 FPS (dog PAL er 25 FPS og NTSC er 29.97 FPS) mens TV'en ofter holder en oppdateringsfrekvens på 100 Hz.

Endret av skag1
Lenke til kommentar

Husk å slå av alt som TV Out funksjoner når du skal spille. Spiller du med vsync på kan den finne på å synce med tv skjermen din istedenfor pc skjermen og maxe ut fpsen din på 50.

 

Vsync burde være på selv om du får mer fps. Du kommer til å få hakk i bildet ganske ofte hvis du har det av.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...