Gå til innhold

3G vd EDGE, hva har man mest bruk for...


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kommer vel litt an på operatøren. Så for litt siden et kart over Norge der det var merket av hvor Telenor og NetCom hadde UMTS dekning. Telenor hadde akseptabel dekning med NetCom bør seriøst skjerpe seg. DÅRLIG! Men det er litt siden jeg så det "bilde" så det kan ha forbedret seg nå.

Som Amobil.no skrev for litt siden, så gikk det også fortere å overføre data med NetCom. Så mye avhenger av operatøren og hvor du bor.

 

Jeg syns UMTS uten tvil er best hvis du bor i byen. Hvem vil ha dårligere hastigheter fremfor det bedre? Da kan du også ha videotelefoni, mobil TV (du slipper å laste ned før du spiller av) og selvfølgelig høyere hastigheter. Til gjengjeld kan du bruke EDGE der det ikke er UMTS dekning. Så jeg vil si det ikke er noe "fasitsvar" på det du spør om :)

Lenke til kommentar

At dere sier UMTS er tull reagerer jeg sterkt på. Sammenliknet med HSDPA er det elendig, ja, men EDGE er enda dårligere. Dersom du bor i byen er ikke UMTS dekning et problem.

 

Og hva med alle funksjonene som for eksempel mobil TV og videotelefoni? Hastigheten er mye bedre og "argumentene" deres kan jeg ikke se mye til. Bare "DÅRLIG" "3G er bare tull" og liknende. Hvorfor er det bare tull? Er virkelig god dekning så viktig? Hvis denne dekningen er så viktig så tar jeg det som en selvfølge at dere har Chess, Telenor eller liknende. NetCom og de som leier nett av dem er jo elendige. På kartet ovenfor ble jeg sterkt overrasket over hvor dårlig dekningen til NetCom var med EDGE. Det går på GSM nettet, så jeg regnet faktisk med at det var like god dekning på det som GPRS. SLik er det ikke nei.

Dessuten har mobiltelefonen mye å si for dekningen. Ikke kjøp en elendig UMTS mobil og klag på nettet...

Lenke til kommentar

Du bør ta hensyn til følgende:

 

1. Bor du i byen/ferdes i område der det er god 3g-dekning?

2. Hvor mye har du tenkt å bruke den typen nettverkstjenester?

3. Du kommer (med svært stor sannsynlighet) til å kjøpe deg en ny mobil før videosamtaler blir særlig utbredt i det hele tatt. Foreløpig er det kun en unødvendig luksus som operatørene prøver å overbevise deg om at du må begynne å bruke.

Lenke til kommentar

Ja takk begge deler.

 

UMTS er mye bedre enn EDGE og gir samtidig mulighet for videosamtaler og live TV. Det er altså ikke bare farten som er bedre, men også de ekstra mulighetene som UMTS tilbyr. Desverre er dekningen er bare god i byen. Hvis jeg er utenfor byen vil jeg helst ungå å måtte ty til steingamle GPRS hvis jeg vil skjekke nyhetene. Derfor ville jeg aldri valgt en telefon med bare en (eller ingen) av disse i 2006. Begge deler er et must egentlig...

 

EDGE er ikke bra nok alene, men EDGE er helt nødvendig som backup så man slipper å bruke en halvtime på å laste en side i GPRS.

Endret av Symbian_Pro
Lenke til kommentar
vurderer å kjøpe meg ny mobil i nærmeste fremmtid, men litt usikker på hva forskjellen mellom 3G og EDGE er bortsett fra hastighet, og hva får man egentlig mest bruk for=s

6260626[/snapback]

 

 

3G=3.generasjon mobil= UMTS&Edge

2,5G= GPRS

2G=2.Generasjon mobil=GSM

1.Generasjon mobil var NMT :cry:

 

Hvis du kjøper telefon idag kjøper du selvfølgelig :dribble: dagens teknologi.

 

Nokia tlf med UMTS leveres med EDGE kl 10 (Som er høyeste hastighet)

De skifter selvfølgelig automatisk mellom UMTS & Edge :thumbup:

Lenke til kommentar
UMTS overføringer bruker da vel ikke mer batteri en EDGE vel? Ikke merkbart ihverfall.

6294425[/snapback]

Tidligere var det veldig stor forskjell mellom taletid i 3G og GSM, men ved nyere 3G-telefoner fra i hvert fall SE (feks K800i og K610i) skal gi neste like god taletid i begge nett.

 

 

Jeg sa tidligere at 3G er tull, og burde kanskje sagt litt mer. Etter min mening er det helt tullete å idag kjøpe telefon utifra om den er utstyrt med 3G eller ikke. Hvor ofte ser du på grisdyr mobil-TV om du ikke har en ordentlig TV-mobil ala N92 (som ingen har eller kan bruke i Norge)? Hvor nyttig er videotelefoni? Hvor bra er det å laste ned låter rett fra djuice i ca 300 kbps fremfor ca 150 kbps når man allikevel laster ned 95 % av all musikk i 480 mbps?

 

Så å si hele Norge har EDGE og om man skal lese nyheter på nett, sende MMS og e-post skulle EDGE være mer enn nok for stort sett alle. Derfor mener jeg 3G er tull og helt unyttig for de neste fire-fem årene.

 

 

[edit]

3G=3.generasjon mobil= UMTS&Edge

2,5G= GPRS

2G=2.Generasjon mobil=GSM

1.Generasjon mobil var NMT :cry:

6294965[/snapback]

Riktig utenom at EDGE = 2,75G. Man sier EDGE kun er en utvidelse av 2,5G. ;)

Endret av Sigmund_Freud
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...