Gå til innhold

Krav til server-ytelse ved kjøring av Tomcat


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Hvis jeg vil kjøre Tomcat (*.jsp-sider) og MySQL på en server,

hvor kraftig må serveren være for at det skal være mulig å bygge opp en nettbutikk på denne?

 

Er det veldig høye krav til servere, eller er det ofte like greit å la en middels sterk PC gjøre jobben i stedet for å betale webhotell-tilbydere?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hvis jeg vil kjøre Tomcat (*.jsp-sider) og MySQL på en server,

hvor kraftig må serveren være for at det skal være mulig å bygge opp en nettbutikk på denne?

6244961[/snapback]

Dette er et spøsmål á la "Hvor stor må hengeren være for å få med seg flyttelasset?" Uten videre informasjon er det helt umulig å svare. For en liten nettbutikk med noen få besøkende og et snevert utvalg av varer så kreves det vel ikke så mye, men sist jeg hørte noe om nettbutikken deres, så gikk vel komplett.no på en 8-veis Xeon server eller noe slikt.

 

Mao, alt avhenger av mengden varer, antall kunder, antall bestillinger, og ikke minst hvor stor andel av dataene som serveres som er dynamiske.

Lenke til kommentar
Generellt sett så kan jeg si det sånn at webserveren vår har en last på 1/3 - 1/5 av databaseserveren.

 

Mao, det er databaseserverbiten som er den tyngste...

6251524[/snapback]

Igjen nytter det ikke å skrive slikt uten informasjon om hva som faktisk gjøres, for eksempel her (diskusjon.no) er det motsatt, det er webserveren som går for full guffe mens databaseserveren slapper av og har rundt 10-20% av lasten til webserveren uansett om vi har 400 eller 1700 brukere pålogget.

 

Grunnen til den lave lasten på databaseserveren skyldes at den tar seg av rundt 70% SELECTs, jo færre updates/inserts etc jo lavere last som regel.

Lenke til kommentar

Hmm... Det skulle ikke forundre meg om vi hadde 90% SELECTs, grunnen til lasten på databaseserveren er vel heller litt komplekse spørringer...

 

Er du forresten sikker på det der med 70% SELECTs? Det hørtes lite ut...

 

En annen grunn kan jo være at dere bruker MySql som er kjappere til SELECTs.

 

Angående det å la en middels dyr pc stå som webserver så er svaret ja, det vil fungere utmerket. Problemet ditt er at ide disker ikke skriver data til disken når de sier de har gjort det. Mao går det an å få korrupte data pga avbrudd. Jeg er ikke sikker på hvordan det er med sata disker, det kan jo godt hende de takler det bedre.

 

Hvis det siste er tilfellet så hadde jeg basert serveren på en dual core A64 med 10000rpm raptor sata disker. Da burde ikke serveren koste mer enn 10000kr.

Lenke til kommentar

Du kan og bruke andre utviklings alternativer for å bygge ein nettbutikk som kan kanskje vera raskare. Lighttpd web server med PHP eller Ruby er kjent for veldig god ytelse.

 

Når det gjelder hardware så kan du like godt starte med ein vanleg PC som du kan oppgradere etter behov. Heimesida mi greier ca 3 visninger i sekundet med p4 2.6ghz. Ikkje særleg mykje men så trur eg heller ikkje websida mi er så veldig godt optimalisert når det gjelder design og kode. Eg trur faktisk ein kan kome lenger med svakare hardware med smart koding ;)

Lenke til kommentar

Må si meg enig i deg der siddis, det skal ikke rare hardwaren til idag.

 

Ovennevnte system begynnte forresten å bli litt tregt, så jeg optimaliserte sql setninger og indekserte der det trengtes (og endret bittelitt på datastrukturen). Resultatet var at dbserver loaden gikk fra 0,7-1,2 til 0,1-0,2. Det var ganske merkbart når det ble kjørt rapporter som hentet data fra omtrent hele databasen. Etter optimaliseringen så var det ikke merkbart ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...