Gå til innhold

Slotconverter


JSS

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Quote:


Den 2002-10-08 14:52, skrev JSS:

Der står det ingenting, men jeg tenkte at den kunne ta mer hvis jeg bruker en slotconverter.

hvis jeg bruker denne:


 

Det er tvilsomt at det vil fungere. Har du et gammelt kort, er det ikke sikkert det støtter den høye multiplieren til en 1400mhz cpu. Kanskje ved en bios-flash, men du må finne ut om dette går før du kjøper. Se på hjemmesida til produsenten av hk'et ditt.

Lenke til kommentar

Jeg regner med at dette IKKE vil fungere, fordi FCPGA2 prosessorer trenger hovedkort av nyere dato. Kjøp heller et nytt hovedkort, du kan f.eks. kjøpe et Spacewalker fcpga hovedkort til under 500 spenn og da er det ikke mye du sparer på slotkonverter uansett.

 

- Judaz -

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-10-08 15:00, skrev Ronnie:

Hei

Sjekk denne siden
, dette firmaet kjøpte jeg en slotkonverter fra 423 hovedkort til 478 hovedkort. De har også konvertere for slot1. Jeg hadde god erfaring med kjøp fra de. Rask levering hjem på døra med UPS.


Ronnie


Leste testen på den siden der de fikk en Dell pc med 400MHz til 1200MHz, jeg har en Dell med 500MHz så den fungerer sikkert på min pc og. Vet du om jeg kan kjøpe den på noen norske webshoper?

Lenke til kommentar

Nei, du kan ikke kjøre cpu av tualatin-type på dette hovedkortet (sannsynligvis)uten noen ganske kompliserte (ihvertfall for meg) modifikasjoner.

 

Sannsynligvis, hvis du har et BX440-basert hovedkort, kan du kjøre fcpga P3 og Celeron av Coppermine typen med slotconverter. Husk at bios må oppgraderes slik at microcoden støtter den nye prosessoren. Hos meg (P2B-s rev 1.03) kjører jeg en Celeron 1000 @ 1120 med slotkonverter. I teorien skal det gå an å bruke 1100 mhz cpu, men nyeste bios er visst ikke helt på nett med raskere enn 1 ghz. I februar i år fantes det bare noen få slike igjen på en nettbutikk, de produseres jo ikke lenger. Og da var jeg nødt til å velge Celeron med 100 mhz fsb, P3`ene hadde 133mhz fsb og ville blitt underklokket på mitt hovedkort. Kanskje må du lete etter en brukt.

 

Powerleap-alternativet ble veid og funnet latterlig dyrt i forhold til den begrensede oppgraderingen det ville utgjøre. Man måtte til og med KJØPE egen biosutgave til hovedkortet som støttet slotkonverteren. Latterlig.

 

Hvis du ikke greier å skaffe deg Coppermine-cpu med konverter, forutsatt at HK`et ditt har mulighet, bør du gå for et billig nytt hovedkort, f.eks dette:

 

http://www.komplett.no/k/ki.asp?action=inf...10&GrpID=6&s=pl

 

Sammen med en 1400 mhz Celeron av tualatin-type (som forøvrig er overklokkbar og har ytelse minst like bra pr.mhz som gamle P3) blir dette 1500 spenn, og jeg tviler på at du kommer noe bedre ut med Powerleap`en...

 

Må vel legge til at jeg ikke er akkurat forelsket i MSI hovedkort, men orket ikke å titte så mye rundt...og dette var det billigste Komplett hadde...har forøvrig bygd på Abit ST6 for en tid siden, dette er også rimelig men vet ikke om det produseres lenger...

Lenke til kommentar

Hei igjen

Når det gjelder kjøp av PowerLeap så kjøpte jeg direkte fra PowerLeap siten. Fikk grei behandling de ga tilbakemelding om når konverteren gikk fra de og ca. 2 dager etter hadde jeg konverteren levert på døra. Jeg valgte da raskeste levering og betalte ca. 300 kr. for frakten i tillegg måtte jeg betale 24 % moms på prisen. Jeg kan forklare litt hva jeg gjorde. Jeg har et ASUS P4T hovedkort med slot 423 når jeg kjøpte hovedkortet satt jeg en Intel P4 1,6 Ghz 423 prossessor i hovedkort denne prosessoren har 256 Kb cache. Denne sloten ble fra Intel sin side veldig kortvarig og de introduserte som dere sikkert vet P4 Northwod prossesorene for 478 slot hovedkort. Jeg ønsket å oppgradere til P4 NW med 512 Kb cache og kjøpte en P4 2,4 Ghz NW prosessor og satt den inn i konverteren. Konverteren ble også levert med spesiallaget vifte. I Sisoft sandra ble det opplyst at maks CPU i ASUS P4T kortet var 1,6 Ghz. Installering gikk greit, manualen sa at jeg ikke skulle være urolig om ikke oppstart bilde ga riktig CPU hastighet. De anbefalte å sjekke hastigheten i Sisoft Sandra og det gjorde jeg og den rapporterte 2,4 Ghz. Økningen i 3DMark2001 var ca. 1500 poeng fra ca. 6800 til 8300 med samme skjermkort. AIW 8500DV. Dette ble langt men jeg er svært fornøyd med min oppgradering.

Ronnie

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...