Gå til innhold

Bruker du fortsatt Windows?


Brukerundersøkelse  

162 stemmer

  1. 1. Bruker du fortsatt Windows på din personlige PC?

    • Bruker kun Linux, har forsaket djevelen fullstendig
      32
    • Bruker Linux primært, men Windows til spill
      27
    • Bruker Linux primært, men Windows til spesielle programmer
      25
    • Bruker Windows som hoved-OS men server/en annen maskin kjører Linux
      48
    • Bruker ikke linux i det hele tatt, og lurer på hva jeg gjør i denne kategorien
      30


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Selv har jeg Ubuntu 6.10 på min gamle Toshiba laptop . Kjører OpenSuse 10.2 på den stasjonære i dualboot men WinXP . Har en egen disk på 250GB med ntfs for div spill . Bla COD 2 som er favoritten min . Dette spillet lar seg desverre ikke spille gjennom Cedega eller Wine .

Ubuntu 6.10 er den eneste distroen jeg har prøvd hvor suspend funker "out of box" på laptopen , samt at alt av hardware ble funnet og konfigurert riktig under innstalasjon. Automatix2 funker perfekt for alt av det som var vanskelig for en nybegynner før . Tror jeg er ferdig som distrohopper :hmm:

WPA fungerte med en gang med NetworkManager .

OpenSuse 10.2 med den nye Gnome samt Yast er perfekt for meg og mitt bruk . Kjører XGL/Compiz da Beryl virker litt for ustabilt ennå . Tester Beryl innimellom da jeg har Beryl-Manager innstalert og kan skifte mellom Compiz og Beryl med noen museklikk . :love:

Lenke til kommentar

Jeg tror vi kommer til å se en markant økning i bruken av Linux baserte distroer det kommende året. Vi har optill flere maskiner etterhvert alle sammen, og bruker linux flittig på nr.2 og utover. Hosmange rykker Linux stadig nærmere nr.1 plassering og noen av dere har konvertert komprimissløst.

 

2007: Dette blir spennende dere.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+56132

I løpet av julen gikk jeg lei av Windoze og bestemte meg for at Linux skulle inn i varmen. Nå er alt som heter Windoze borte og jeg sitter igjen med openSUSE 10.2. Deilig følelse når starter opp PCen og det stilige bootscreenet dukker opp :)

Lenke til kommentar

Har faktisk dualboot på spillpc'n. Siden jeg ikke spiller så mye, mest når jeg har ferie fra skolen, vil jeg si at Ubuntu er mitt primære OS, selv om jeg har gyldige lisenser for windows xp til begge maskinene mine, bruker jeg det ikke (mye). (Se profil). Selv på Windows bruker jeg det som er mulig å bruke av GNU/GPL programvare.

 

Og jeg må si at jeg forstår ikke folk som absolutt bare må bruke windows til noe annet enn spilling av windows spill. - For alt annet duger det jo ikke til.

 

Edit:

@Norgui: Jeg opplevde faktisk det motsatte da jeg begynte å bruke Linux. Jeg spilte WoW med cedega og fikk faktisk høyere fps enn jeg hadde i Windows... Det var en Dell Inspiron 8600 med ATI mobility radeon 9700 PRO.

Endret av HavarN
Lenke til kommentar

Kjører kubuntu på laptopen min, slackware på desktopen min, solaris og windass på jobb.

 

edit:

 

 

@Norgui: Jeg opplevde faktisk det motsatte da jeg begynte å bruke Linux. Jeg spilte WoW med cedega og fikk faktisk høyere fps enn jeg hadde i Windows......

 

Derfor jeg starta med Linux i 2001. Jeg hadde mer FPS i q3 i linux enn i windows.

:D

Endret av quarkey
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Jeg bruker desverre ende windows, kun fordi jeg ikke får nettverket til å fungere under linux (sitter på trådløst, og har prøvd alt jeg kommer på for å komme meg på nett) Men så fort jeg flytter ut, og jeg får kablet nettverk så er det ut med windows, muligens en iso i wmware, eller en liten partisjon til de gangene jeg skulle finne på å spille...

 

Ser virkelig frem til den dagen :)

Lenke til kommentar

bruker linux på servere, men holder meg til windows til desktop bruk da ikke linux duger til mitt formål her siden det innebærer en del spilling....

 

Ja jeg veit at man har cedega osv som tar en del spill, men er det noen som feks har spilt spill som bf2 osv smertefritt via emulering? :) Og siden jeg rett og slett ikke ser noe poeng med å kjøre to operativ systemer på en maskin så skipper vi dualbooten med linux glatt.... tekstbehandling og bildebhandling osv fungerer jo faktisk helt fint i windows også ;)

Lenke til kommentar

har ikke brukt windows på egne maskiner på ni måneder.. fikk et artig virus som tok over alle adminrettigheter på alle pcene i nettverket mitt (og jeg som var så sikker på at jeg hadde et sikkert system... kjørte zonealarm og norton på alle maskinene, og hadde alltid alt oppdatert.. herregud så naiv jeg var. det blir aldri helt sikkert - og spessielt ikke med windows). etter det ble jeg så frustrert (likte ikke det at jeg faktisk hadde betalt for et system som ikke fungerer) at gikk jeg rett over til linux, og så meg aldri tilbake. det var litt småproblematisk i begynnelsen siden jeg aldri noensinne hadde så mye som luktet på linux før dette, men etter et par dager fungerte alt som før, bare at ting var raskere og sikrere =)

har desverre fortsatt familiemedlemer som bruker windows (min mor ønsket å gå over til linux, men uheldigvis ville ikke laptopen hennes det), og jeg sliter fortsatt med dette trege og gamle systemet på jobb og skole.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Har triple boot for tiden med Ubuntu 6.10 Edgy Eft, Windows XP Pro og Windows Vista Business. Bruker Ubuntu til alt. Windows er kun til spill. Vel, også for Azureus for øyeblikket, siden den fryser Ubuntu av en eller annen merkelig grunn. Windows Vista sitter der ubrukt for nå inntil jeg får drivere til lydkortet (Soundblaster Live!) og det trådløse kortet (3com OfficeConnect 11g), hvis de noen gang kommer. Så avhengige Windows-brukere er av offisielle drivere. Tsk-tsk! :nei:

 

Samboer'n har forløpig fortsatt Windows XP, men går over til Ubuntu så snart hun har testet Rockbox på Ipod'en (for å bli kvitt iTunes). ;)

Lenke til kommentar
Har triple boot for tiden med Ubuntu 6.10 Edgy Eft, Windows XP Pro og Windows Vista Business. Bruker Ubuntu til alt. Windows er kun til spill. Vel, også for Azureus for øyeblikket, siden den fryser Ubuntu av en eller annen merkelig grunn. Windows Vista sitter der ubrukt for nå inntil jeg får drivere til lydkortet (Soundblaster Live!) og det trådløse kortet (3com OfficeConnect 11g), hvis de noen gang kommer. Så avhengige Windows-brukere er av offisielle drivere. Tsk-tsk!  :nei:

 

Samboer'n har forløpig fortsatt Windows XP, men går over til Ubuntu så snart hun har testet Rockbox på Ipod'en (for å bli kvitt iTunes). ;)

7869885[/snapback]

I Ubuntu bruker jeg Ktorrent 2.1rc1 - Faktisk omtrent like bra som Azureus og støtter i tillegg plugins. 2.0.3 ligger i pakkelagre, 2.1rc1 kan lastes ned for ubuntu her: http://ktorrent.org/index.php?page=downloads
Lenke til kommentar
Har triple boot for tiden med Ubuntu 6.10 Edgy Eft, Windows XP Pro og Windows Vista Business. Bruker Ubuntu til alt. Windows er kun til spill. Vel, også for Azureus for øyeblikket, siden den fryser Ubuntu av en eller annen merkelig grunn.

7869885[/snapback]

I Ubuntu bruker jeg Ktorrent 2.1rc1 - Faktisk omtrent like bra som Azureus og støtter i tillegg plugins. 2.0.3 ligger i pakkelagre, 2.1rc1 kan lastes ned for ubuntu her: http://ktorrent.org/index.php?page=downloads

7869938[/snapback]

 

Takk for tips. :) Jeg har forløpig ikke begitt meg ut på søk etter torrent-alternativer. Leste om folk som hadde problemer med frysing ikke bare med Azuerus, men også med andre torrentprogrammer.

 

Edit: Installert, og ser veldig lovende ut. Tar en test mens jeg spiser middag, og ser om systemet er fryst når jeg kommer tilbake.

Endret av miceagol
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...