Gå til innhold

TES: Maskinvarekrav Oblivion - test av Anandtech


Anbefalte innlegg

Jeg ser at det er mange som lurer på om maskinen deres er kraftig nok til å spille Oblivion og om maskinen de vurderer å kjøpe er kraftig nok til å kjøre Oblivion med alle instillinger på maks.

 

Anandtech har nå foretatt 2 tester av ytelsen på henholdsvis CPU og GPU.

 

Konklusjonen deres ang. CPU er at dersom man har f.eks en Radeon XT1800 eller noe bedre vil en Athlon 64 3000+ eller 3200+ være en flaskehals i systemet. Oblivion utnytter også dualcore og hyperthreading.

 

Kravene til GPU er ikke akkurat noe hyggelige hvis man ønsker det beste bildet som er mulig å få og ikke aksepterer noe under 50 fps:

At the very high end, in our most strenuous benchmark, $1200 of graphics cards will buy you less than 50 fps on average.
Oblivion is quite possibly the first game we've ever benchmarked where having multiple GPUs is almost necessary to get good frame rates at relatively common resolutions with most of the impressive visual effects turned on. The performance offered by a pair of X1900 XTs simply can't be matched by any single card, but as good of a game as Oblivion is you'd have to have a pretty serious computer budget to accommodate the $1200 that a pair of X1900 CrossFire GPUs will set you back.

Begge testene finner man her:

www.anandtech.com - The Elder Scrolls IV: Oblivion CPU Performance

www.anandtech.com - The Elder Scrolls IV: Oblivion GPU Performance

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Bra funn her ja, dette kommer nok til å sette en stopper for en del av"vil min maskin kjøre oblivion" trådene ja... noen hvertfall.

6024220[/snapback]

Men 'min maskin' kan fortsatt kjøre Oblivion ;)

 

Postet en tråd i Battlefield2 forumet med en oversikt over all mulig hardvare og en gradering av de for å unngå poster med hardware og "hvilke innstillinger kan jeg ha på min maskin". Men, de fortsetter og fortsetter..

 

TIPS #1

Oblivion er tungt, veldig tungt. Det er fullt mulig å spille med lavere kvalitet, men skal man ha max eye-candy så må du ha en udyr av en maskin.

PRØV deg frem til du finner en balanse mellom FPS og visuell nytelse, INGEN her på forumet kan angi hva DU syntes ser bra ut. Spillopplevelse er i høyeste grad SUBJEKTIVT. Sånn, da får vi bra krysse fingrene :)

Lenke til kommentar

Jeg synes da at å sette "grensa" på 50 fps er litt vel høyt. Selv spiller jeg med ca.25 fps i snitt, men merker ikke stort til lagg før den dupper under 15. Men som sagt, alt til sin smak.

 

Angående CPU var det en ting jeg lurte på: Jeg har hørt at overklokking ikke er bra for Oblivion, kan føre til ustabilitet o.l. Er det noe sant i dette eller? Trudde ikke det skulle være noe særlig med problemer om du holder deg unna en viss grad.

Håper jeg kan få svar på dette, da jeg ikke er noen ekspert på det feltet, ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...