Gå til innhold

Anbefalt butikk for digitalisering av negativer?


Anbefalte innlegg

Har noen tusen negativer (og kanskje noen dias) som jeg gjerne vil digitalisere. Med min HP ScanJet 4850 er negativscanninga treg og tungvinn, og bildene blir blasse og fulle av støv (som er vanskelig å utrydde helt fra glassplata), så jeg tror det hadde vært greiest om noen andre hadde gjort det. Negativene er <20 år, og i varierende kvalitet, så støv- og ripefjerning er en fordel. Prisen er også en faktor, ettersom det er mange negativer vi snakker om.

 

Er det noen som har gode erfaringer, enten i en internettbasert butikk eller en butikk i Vestfold-området?

 

Jeg ser fotoknudsen tar 2 kr for en remse med negativer, men at en del ikke er fornøyde. Er fotoknudsen ikke å anbefale, eller var det bare engangstilfeller?

Endret av Mikael Å.
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Klarer ikke helt å forstå at en fotobutikk ikke har en tilsvarende maskin. Hva er det fotobutikkene bruker for å digitalisere?

5995401[/snapback]

 

For meg virker det som om (mange av) fotobutikkene ikke bruker tid på dette - verken å lære seg systemene eller å gjøre det til et skikkelig tilbud. Dette kan ha å gjøre med at markedet er lite - hva vet vel jeg. Det jeg fikk tilbake fra Fotoknudsen bar preg av å være slett arbeid. Jeg fikk langt bedre resultater fra en KM Dual Scan IV på egen hånd uten noen som helst erfaring og på første forsøk.

 

Jeg har imidlertid ikke prøvd mer enn den ene gangen, men jeg regner med at du vil måtte betale for det hvis du skal ha et godt resultat. Hvis du skaffer en moderne negativskanner med ICE-funksjon, vil du kunne få utmerkede resultater.

 

Mvh

Kjetil Høiby

Lenke til kommentar
Klarer ikke helt å forstå at en fotobutikk ikke har en tilsvarende maskin. Hva er det fotobutikkene bruker for å digitalisere?

5995401[/snapback]

 

For å få et innblikk i hva det faktisk koster med kvalitet, så kan du jo sjekke prisene til Farvelabben. Det skal ikke mye til for å se at det raskt lønner seg å skaffe en egen filmskanner, ikke minst dersom bildene krever etterbehandling.

 

Det billigste jeg har sett var en butikk i Oslo som jeg ikke husker navnet på, så vidt jeg husker så tok de i underkant av en hundrelapp for å skannne en film - da med filstørrelse på 6MB. Dette inkluderte ikke etterbehandling.

Lenke til kommentar
Glem det. Kjøp deg en filmskanner, f.eks. en Nikon LS-50. Koster deg 4500,- Deretter skanner du bildene og selger skanneren for 3-3500,-

 

Finnes det noe sted jeg kan se hva slags kvalitet vi snakker om fra denne scanneren? Bildene jeg finner er stort sett utsnitt fra vanskelige motiver (natt etc). Er det nevneverdige forskjeller mellom LS-50 og konkurrenter i samme prissegment?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...