Gå til innhold

Trenger skriver som er billig i drift


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg er interessert i å kjøpe en skriver som er billig i drift. Den skal primært brukes til å skrive ut dokumenter og powerpoint-presentasjoner. Farger er ikke nødvendig. Det jeg da lurer på er om det billigste er å velge en laserskriver, som jo er veldig dyr i innkjøp, eller en billigere blekkskriver, som har blekkpatroner som kan fylles opp og brukes om igjen.

 

Er det noen som har noe innspill på dette? Hvilken printer skal jeg satse på?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

jeg kenner stort seet bare til blekskriverene fra canon . som er i øveste sjik på utskritskvaliteten.

 

De biligeste blekskriverene har ikke separate patroner.

Da koster faktisk blekkpatronen mere en skriveren.

 

en separat patron til canon koster 100 - 150 kr ( kan variere litt mere også). skal du kjøpe alle fargene så kommer det opp i 400- 500 kr for fire farger. det er noen som bruker enda flere farger.

men man trenger bare å skifte den fargen som man er fri for.

har du en skriver som bruker patroner med svar og en patrom med 3 farger så må man bytte alle tre fargrene selbv om det er den blå fargen som har tatt slutt . mange hudre kronere koster den 3 farges patronen.

 

hvis vi regner som produsentene gjør. de opgir forbruket i 5% per side pr patron . hvi jeg husker riktig så var det vis fra ca 200 sider pr patron med 5% dekning av arket. ( 5 % av et helt a4 ark blir deket av blekk) .Det blri ikke mye tekst på dette arket. men man bruker alsa alle fire fargene på arket. jeg antar at det normale er 40-50% dekning på en vanlig utskrift. da holder ikke patrone til så mange sider.

man vil ha omtren samme forbruk selv om man bare skriver ut i svart farge.

 

dette kan variere fra merke til merke. nå er canon blekk det som er blant de biligste .

 

derfor sier mange at det er laser som er mest økonomisk.

 

en ting til. en ny blekkskriver leveres med orginal patron.

det er en del som har fått problemer med blekskriveren sine når de har brukt uorginale patroner mens andre har ver heldige.

du kan bestile uorginale patroner og ta sjansen på at det går bra likevel.

Lenke til kommentar

Utskriftskvaliteten og kostnadene ved fargeutskrift er egentlig ikke så veldig relevant for min del, da den skal brukes til svart-hvitt utskrift av dokumenter og slikt.

 

Hva med denne for eksempel? En blekkpatron koster 98 kr til denne. Hvor mange ark kan jeg forvente at den holder til dersom jeg skriver ut vanlige dokumenter?

 

Jeg må kjøpe skriver snart, så jeg stresser litt...

Lenke til kommentar

Laserskrivere er som regel langt mer driftsikre enn billige blekkskrivere, ikke alle har vannfastblekk engang og det kan være litt dumt i endel tilfeller.

Har aldri hatt en eneste god derfaring med billige blekkskriver så mitt råd er og glemme dem hvis du ønsker en problemfri opplevelse.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...