Gå til innhold

Hvor mye "virtuelt" minne ved 2 gb ram?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ja, skjønner :) Diskplass er litt mer aktuelt på bærbar.

 

Hvor mye du trenger, kommer vel an på om du spiller veldig krevende spill, eller kjører krevende applikasjoner.

 

Prøv å still ned vekslefila, og se om du får et varsel i Windows om for lite virtuelt minne.

Dette når du kjører krevende programmer altså.

Lenke til kommentar

Ja diskplass er en ting, men det som er ikke morsomt med stor pagefile er at den er med å fragmentere disken så latterlig unødvendig, som i sin tur gjør at Pc'en blir tregere. Og at defrag.exe fra windows klarer ikke å defragmentere pagefile gjør ikke saken noe bedre.

Så hvis du ser i oppgavbehandlingen hvor stor er pagefilen som er i bruk., så kan du sikkert redusere størrelse på den.

Lenke til kommentar
La windows bestemme dette. Virttuelt minne brukes til filer som Windows trenger ofte, men ikke ofte nok til at de fortjener en plass i minnet.

 

Er du ute ette plass, kan du heller sette papirkurven til 0 %.

5850987[/snapback]

 

jeg vil si det motsatt, det er jo tungvint å skrive slike filer til disken. jeg har forøvrig satt størrelsen til null, og brukt dette et halvt års tid uten noen problemer, og ihvert fall ikke fått noen redusert ytelse. ingen advarsler, ingenting. jeg tror dette med virtuelt minne stort sett er en overlevning fra den gangen det satt lite fysisk ram i maskinen. det samme gjelder vel temp internet files hvis man har bredbånd: det letter ikke surfingen og bidrar til å fragmentere disken. det er mye i dataverdenen som bare er sløve fortidslevninger. jeg understeker at jeg ikke er noen ekspert, men jeg har i det minste prøvd ut ting selv.

Lenke til kommentar

Med 2GB minne så burde en ikke trenge virtuelt minne i det heletatt - ved normalt bruk that is (surfing, laste ned, se videoer, spilling). Driver du derimot med heavy saker på PC'en, f.eks. multitasker mellom photoshop og andre programmer og jobber med veldig store filer, driver med tung video-redigering/encoding og slikt, så burde en ha virtuelt minne tilgjengelig dersom det trengs.

 

Dersom du kun bruker PC'en til normalt bruk, hadde jeg enten deaktivert det virtuelle minnet totalt, eller satt filen til en symbolsk størrelse, f.eks. 128/256MB, bare i tilfelle.

Lenke til kommentar

Hvis du har 2GB ram anbefaler jeg å skru den helt av, dersom du ikke driver med noe heavy stuff(som nevnt tidligere her), Windows bruker av en eller grunn altid pagefila før ram'en føler jeg...

Har selv opplevd at pcen går som sirup når jeg "bare" har 1gb ledig på hd, til tross for at jeg hadde 70% free ram.

Lenke til kommentar
Hvis du har 2GB ram anbefaler jeg å skru den helt av, dersom du ikke driver med noe heavy stuff(som nevnt tidligere her), Windows bruker av en eller grunn altid pagefila før ram'en føler jeg...

Har selv opplevd at pcen går som sirup når jeg "bare" har 1gb ledig på hd, til tross for at jeg hadde 70% free ram.

5857073[/snapback]

 

 

Enig.

Jeg prøvde forresten nettopp å få maskinen til å kræsje, med vilje. (laste flere kjempestore bilder inn i en fotoeditor, mer enn det egentlig er plass til i arbeidsminnet (jeg har satt pagefil=0). Men maskinen kræsjer ikke eller noe. Den begynner rett og slett å å skrive til disk når minnet er fullt, og da går også alt plutselig mye langsommere.

Lenke til kommentar
Hvis maskinen skal kunne gå i dvale "hibernate" må du ha en swap-fil (pagefile) som er MINST så stor som ram.

 

Det er noen poster her som skriver tull om fragmentering, hvis du er redd for det lager du en egen partisjon til swap-fila (standard prosedyre på UNIX/LINUX).

5857591[/snapback]

 

Tull. Windows bruker en egen fil til hibernation (hiberfil.sys), som er på samme størrelse som mengde RAM installert i maskinen (siden det fysiske minnet blir speilet til hiberfil.sys).

 

En trenger ikke å ha pagefile for og få hibernation til og fungere. Men, dersom du aktiverer Hibernation (Dvalemodus) å du har 2GB minne, så blir det laget en hiberfil.sys som er 2GB stor med en gang, og den er der permanent (til en slår av Dvalemodus funksjonen).

Endret av bidz
Lenke til kommentar
hvis dere setter min og max pagefile til det samme slipper dere at den fragmenterer seg

5856932[/snapback]

Tullball!

 

pagfila fragmenterer seg like mye uansett!

det man forhinderer er at pagefila fragmenterer resten av den partisjonen den er på, og det er det.

5857637[/snapback]

 

Hvorfor er dette bare tullball? Enig i at man muligens inad i selve pagefila fortsatt får fragmentering, men du slipper i alle fall at pagefila di blir spredd utover hele partisjonen. Dette kan du raskt sjekke ved å gjøre en "Analyze" fra windows sin defrag applikasjon. Det er dette man gjerne omtaler som fragmentering av et volum.

 

I tillegg vil jeg sterkt fraråde å sette pagefila til 0. Da kaster du egentlig bare bort dyrbar RAM. Det vil alltid være visse deler av det OS'et styrer med som ikke akurat er hyperaktuelt til enhver tid. Dette kan gjerne ligge på SWAP. Det som er interessant er ikke egentlig hvor mye som ligger på SWAP, men hvor mye som leses og skrives til SWAP.

 

Dersom plass på disken er et problem for deg (ikke uvanlig på laptoper...) ville kanskje en setting på min/max = 256/256 være OK. Her må du nesten bare prøve deg frem. Følg med på perfmon og sett størrelsen så stor at du har plass nok på SWAP til at det ikke konstant leses og skrives til den. (Har ikke testet det, men er redd for at dersom SWAP er for liten vil det bli mye aktivitet mot den)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...