Gå til innhold

LaCie 500GB USB2.0 Big Disk


Anbefalte innlegg

Jeg har sett litt på denne 500GB ekstrene disken som bare koster 2100,- http://mpx.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=56806

 

Og lurer på om den er noe bra, eller kan jeg ikke forvente så mye til den prisen?

 

Jeg har ikke noe behov for noe rask disk, den skal brukes til å lagre en del store filer, som jeg leser og skriver til en gang iblandt. Og trenger en ekstern for jeg til tider bare bruker laptop.

 

Bør jeg gå for denne, eller hva typer store eksterne disker er det å anbefale?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det burde merkes at dette ikke er et standard kabinett med 1 stk disk, men to disker i RAID. Denne disken er derfor svært billig, men er også tilsvarende stor og tung.

Min personlige erfaring med LaCie er at de eksterne diskene deres blir alt for varme pga dårlig konstruerte chassis. Vet ikke om det gjelder denne, men hvis du sjekker ut prisguiden så ser du at LaCie 250GB har en tendens til å gå varm og dermed dø langt fortere enn normalt. Har sett noen liknende erfaringer når det gjelder 500GB også når jeg tenker meg om...

Lenke til kommentar
hvis du sjekker ut prisguiden så ser du at LaCie 250GB har en tendens til å gå varm og dermed dø langt fortere enn normalt

5847787[/snapback]

Det er nok bare folk som ikke klarer å bruke funksjonen "trygg fjerning av maskinvare" i windows og ikke skjønner hvordan man trygt kobler til strøm som har opplevd at de slutter å fungere..

 

Har aldri hørt om noen som har opplevd at LaCie harddiskene har streiket pga varme.

Har selv en, søskenbarnet 2stk og en annen kamerat 5stk, og ingen av oss har noen problemer med LaCie..

Lenke til kommentar

Kjører man XP så skal "safe removal"-gria være unødvendig, ettersom disken settes som removable storage automatisk. Et par ting vet jeg iallefall garantert: Har åpnet kabinettet mitt, og disken var såpass varm(60C+) at den utvilsomt ville ta skade av å være på i lengre perioder(litt av "seashieldet" hadde smeltet!). Jeg vet at LaCie har brukt både Seagate og Maxtor-disker i disse drivene(jeg hadde Maxtor), men jeg trodde da seagate-diskene pleide å bli hakket varmere enn maxtor sine. Alle de LaCie-diskene jeg kjenner til har streiket, uten unntak! Dette gjelder ikke n00bs som slenger disken rundt og tror den er "mobil" eller liknende, men folk som behandler utstyret skikkelig. De fleste av disse har også åpnet diskene i ettertid og konstatert at det slettes ikke er kontrolleren som er gåen. Varme virker derfor etter min mening som en svært sannsynlig grunn til at disse går til f***

Endret av morgawr
Lenke til kommentar

Hmm

 

Så det er et problem med varme på de diskene, og viss som du sier at det er 2x250 disker i boksen så lager vel de nok varme.

Men om jeg setter den langt unna pcen hvor det ikke er så varmt rundt boksen, da børde det vel ikke være så alt for stort problem får jeg håpe..

 

Men det gjør ikke noe om den er stor og klompete, den kommer til å blir flyttet mellom de to plassene hvor jeg bor for jeg ikke gidder å dra frem og tilbake på en av de stasjonære pcene mine.

 

 

Men et spørsmål til, vil det blir mindre problem med varmeutvikling om jeg kjøper en som bare er på 250gb?

 

 

Takk for alle svarene jeg har fått så langt :D

Lenke til kommentar
Bør jeg gå for denne, eller hva typer store eksterne disker er det å anbefale?

5847668[/snapback]

Hvilke mener du vel?

 

Men et spørsmål til, vil det blir mindre problem med varmeutvikling om jeg kjøper en som bare er på 250gb?

5850773[/snapback]

Som nevnt lengre ned her er det 250GB-versjonen som de påstår har problemer med varme. Jeg vet ikke hvilke temperaturer det er snakk om men tviler egentlig på at det er noe over det spesifikasjonene tillater (60 'C) på både 250GB-utgaven og 500GB-utgaven.

 

Forøvrig vil jeg anbefale å lese erfaringene til andre brukere og skrive din egen erfaring på samme sted når/hvis du kjøper den.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...