Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Maskinen fryser ved "press"


Anbefalte innlegg

Heisann!

 

jeg har skrevet i "kliss ny pc fryser" emnet en god del, men ser ikke ut til at det hjelper.. jeg skriver igjen nå fordi kanskje noen andre ser dette og leser for å se, her er en "komplett" beskrivelse av problemet:

 

 

Problem 1:

Når jeg starter opp kjører viften på skjermkortet mitt så naboen kunne hørt det, inntil det roer seg og maskinen starter opp som normalt (får signal på skjermen osv.) men noen ganger stopper den ikke (dette skjer som regel etter en restart av ett annet problem jeg kommer til), den bare kjører til enten maskinen skrur seg av (av sikkerhetsgrunner tror jeg) eller til jeg trykker den av..

 

Problem 2:

Hvis jeg har lyst å se på film eller spille dataspill, kan jeg ikke annet enn å spille til maskinen fryser av egen fri vilje. Bilde og lyd bare stopper, og rett etter pleier skjermkortet å sette opp farten på viften. Jeg har oppdatert til de nyeste driverene nå, kjøpt en Hiper 580W strømforsyning og renset CPU viften for støv. Gradene på CPU'en ligger stabilt under mellom 36-38 på skrivebord men stiger til (max) 46grader mens jeg spiller. Skjermkortet derimot, ligger på rundt 58 grader i skrivebordet (i følge ati catalyst control center) og jeg lurer på om jeg har sett det i 80 grader mens jeg spiller (har ikke sjekket ved film enda) men det som er rart er at skjermkortet klikker ikke alltid ved 80 grader, det kan klikke ved 71 og 66 også, har ikke sett andre grader enda ettersom jeg ikke alltid har catalyst control center slik at jeg kan se det.

 

Takk på forhånd, nå min maskin "speccs":

 

Prosessor: Athlon 64 3400+

Hovedkort: ASUS K8N4-E Deluxe

Minne: Corsair XMS Pro 512x2

Skjermkort: Sapphire ATI Radeon X1900XT

HDD/CD/DVD: 2x HDD/1xCD-RW/1xDVD

Strømforsyning: Hiper Racer 580W

 

Jeg har nettopp kjøpt nye deler til maskinen, blant disse var det skjermkortet og hovedkortet. Før jeg kjøpte disse delene fungerte maskinen helt fint. :hmm:

 

Takk igjen på forhånd, håper på hjelpende respons fra alle dere genier! :thumbup:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

hei ,har hatt samme feil jeg og..den frøys tilogmed inne i windows i blant..og når jeg spilte så frøys den når den selv følte for det..!hadde satt sammen splonk ny maskin og dette var problem fra første stund!

i mitt tilfelle var det skjermkortet..et xfx 6800xt 256..har nå satt i et 7800gt og null problem..dette kortet ligger under press på max 55 c...det 6800 kortet lå på 55-60c kun i windows...

Lenke til kommentar

Det kan være skjermkortet ditt som er defekt fra fabrikken. Prøv det i en annen maskin og se om de samme problemene kommer.

 

Jeg hadde liknende problem med mitt Geforce 6800 GT kort. Plutselig frøys bare bildet og strakk seg vertikalt så skjermbildet så helt ille ut. Sendte tilbake skjermkortet til butikk og fikk et nytt etter at de hadde sjekket det for problemer.

 

Dette var jo ikke noen genihjelp, men er jo verdt et forsøk :blush:

Lenke til kommentar

hehe, du er geni nok for meg :p problemet er at jeg kjenner ingen med pci-e i nærheten :( kun en kamerat men vetta faen va det heter der han er.. hehe.. jaja, ska prøve å finne en pc å teste det i.. takk allikevel :) men bildet klikker ikke når det fryser.. den bare stopper.. =)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...