Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Deling av mapper i XP


Anbefalte innlegg

Jeg tok å reinstallerte WinXP på min maskin nr 2 i helga. Har kjørt XP på den før, og kjører XP på hovedmaskina og det har aldri vært noe problem. Men nå kom det selvsagt:

Når jeg prøver å gå inn på maskin nr 2 fra maskin 1 har jeg ikke skriverettigheter til de delte katalogene (selv om dette er aktivert), får bare access denied.

På hovedmaskinen har jeg en 120GB disk med 1 partisjon, rota var delt. Når jeg prøvde å komme inn på den fra maskin 2 fikk jeg beskjed om at jeg ikke hadde rettigheter til å se i katalogene på rota, jeg fikk altså tilgang til rota, og alle filene som lå der, men ikke tilgang til innholdet i katalogene. Prøvde så å dele en av katalogene på disken, og da får jeg access denied med en gang. Har ikke problemer med noen av katalogene på de andre diskene.

Jeg har formattert begge maskinene flere ganger, men dette er første gangen jeg har hatt problemer med dette (første formattering etter at jeg installerte 120GB'en da).

Jeg kom til å legge inn samme brukernavn på begge maskinene, kan det være grunnen?? (I såfall hvorfor?)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

hmmm. Har du partisjonert disken med ntfs kan dette være problemet:

 

Når du deler en mappe klikker du deg inn på security. der klikker du på ADD under users. Skriv "everyone" og klikk ok. gå så tilbake på sharing tabben og sjekk at det også der står "everyone", det sjekker du ved å gå inn på permissions.

 

Hvis dette ble rotete så bare husk at alle disse endringene gjøres ved at du kun høyreklikker på mappen og trykker på properties.

 

Skriv gjerne tilbake hvis problemet løses:)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...