Gå til innhold

Problemer med skjermkort, forslag til løsning?


Anbefalte innlegg

Jeg har en stund hatt et problem med mitt skjermkort (Asus Radeon 9800XT 256mb vivo) som jeg ikke finner ut av, og må nok sende den på service, men før jeg gjør det lurer jeg på om noen kan ha en anelse om hva som kan være grunnen til feilen?

 

Problembeskrivelse (slik jeg har tenkt å sende den til leverandør):

 

Problem 1:

Vertikale linjer/blokker med "støy/søppel" (se vedlagte skjermbilde) som oppstår på vilkårlige tidspunkter. Støyen er i bevegelse/animert i mellom 1-15sek før den stopper, og forblir et fast mønster på skjermen. For å bli kvitt problemet etter hver gang det har oppstått må maskinen restartes eller skjermoppløsningen endres (f.eks. til 1280*960 og så tilbake igjen til 1280*1024).

 

Jeg har ikke klart å finne noen måte å fremprovosere problemet på, det oppstår helt vilkårlig, uansett om maskinen er i bruk til kontorapplikasjoner, spill eller om den står påslått uten å være i bruk. I perioder oppstår det opptil 10 ganger daglig, andre perioder kan det gå flere dager uten at det skjer.

 

For å utelukke at problemet var et resultat av softwareproblemer reinnstallerte jeg 11. mars Windows, oppdaterte bios, og la inn nyeste drivere for skjermkort (CCC 6.3), chipset, soundblaster osv. Desverre gjorde dette ingen forskjell.

 

Problem 2:

Skjermkortet har problemer med å takle hastigheten det er satt til fra fabrikken. Av for meg ukjent årsak (kanskje for dårlig kjøling eller lite strøm?) så oppstår en del støy/artifakter ved kjøring av 3D-spill. Ved bruk av atitools (http://www.techpowerup.com/atitool/) test for hvor høyt kortet kan klokkes måtte det klokkes ganske mye NED før det klarte å kjøre uten problemer, altså både minne- og grafikkprosessor-hastigheten måtte klokkes ned ifra standard. Denne nedklokkingen løste da også problemet med artifakter i spill, men samtidig vil jo ikke kortet da yte så mye som det skal. Håper dere kan se på dette problemet også.

 

 

Til informasjon er det snakk om en Fujitsu-Siemens maskin med A64 3400+ og 1GB ram, kjører WinXP Pro. Legger ved et skjermbilde av hvordan problem 1 arter seg...

post-69027-1142261258_thumb.jpg

Endret av Rincewind76
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det ser ut som det er noe galt med kortet ja. Trolig GPU som er defekt.

 

Prøv kortet i en annen PC og se om samme problem oppstår der. I så fall er jeg ganske sikker på at nettbutikken du kjøpte det fra vil kunne verifisere feilen og dermed innvilge reklamasjon på det. Kort fortalt får du nok et nytt og fungerende kort tilbake.

Lenke til kommentar
Ps: Er ikke 9800XT  AGP kort, og x800xt ett PCI Express.

5750282[/snapback]

 

9800xt er AGP ja, det tenkte jeg ikke på.. Men hovedpoenget blir det samme, om de må sette inn nytt kort må det bli et tilsvarende eller bedre, og om det blir et som er en anelse mer sprettent gjør jo ingenting...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...