Gå til innhold

Nikon d50 eller d70s til speilrefleks-nybegynner?


Anbefalte innlegg

Hehe, da er det tydeligvis noen her som tenker akkurat som meg.

Har lyst til å svi av noen kroner på et godt kamera. Enten D50 eller D70s.

Håper og tror at jeg kan få mye glede ut av et slikt kamera, men det jo en liten kjangse for at kameraet blir brukt en måneds tid ellerno, før jeg mister interessen for det.

Sånn sett synes jeg D70s er for dyrt. 8500kr er mye penger for en dings jeg ikke er 100% sikker på at jeg kommer til å bruke aktivt. D50 til 5500kr passer bedre inn sånn sett. Og det er nok et meget godt kamera også :)

Men så har vi den saken at når en først kjøper så vil en gjerne utstyret grommest mulig (innenfor en viss prisramme da). Så jeg må jo si at D70s frister mye det og!

 

Ikke lett dette her :no:

Hadde bare D70s blitt priset til 7800kr ellerno. Da hadde jeg klart det vanskelige valget tror jeg...

Endret av Menkromsen
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har nesten opplevd de samme valgets kvaler. Riktignok var det ikke D70S som fristet mest for meg i 8000-9000 kroners klassen, men et Pentax *istDS.

 

Jeg gikk til slutt for Nikon D50 nettopp på grunn av pris. Og kommer man fra kompaktkameraverdenen, så er D50 ultrakjapt, har mye bedre bildekvalitet i selve bildebrikken og en helt ny verden av innstillinger og muligheter.

Jeg valgte å ikke kjøpe det aller dyreste med en gang, ganske enkelt fordi sjansen er svært stor for at jeg kan bli fornøyd med Nikon D50 i et år eller to. ;)

Lenke til kommentar

Hvem er det som IKKE liker å bruke penger? :D

Er jo kjempegøy :-P hvertfall på kamera :D

 

For min del stod valget mellom D70 og D50 forrige høst, og jeg endte opp med D70 pga god pris. Er strålende fornøyd med kameraet og vil anbefale det på det sterkeste. Jeg var også innom tanken at D50 er kanskje litt greier å håndtere, men har ikke hatt noen problemer med å lære med D70'en. Så lenge du er innstilt på å lære og øve så går det helt fint :)

Lenke til kommentar

Skal en tur til Hamburg om en ukes tid.

Det kan se ut som om disse kameraene er litt billigere der nede.

Noen som vet om noen billige butikker i Hamburg, som selger D50 eller D70s ?

Eller noen butikker ala Elkjøp ol. ? - I en eller annen slik sjappe skulle det vel være mulig å få tak i et slikt kamera vel?

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Gratulerer med valget.

 

For en uke siden sto jeg i butikken med Canon i blikket og hånden på lommeboka. Valget sto egentlig på hvilken linse jeg skulle velge til EOS'en, for å kunne "vokse" til neste kamera uten å bytte skjorta med det samme. Jeg har holdt meg trofast til Canon i mange år nå.

 

Etter å ha pratet lenge og vel med en kunde der, som hadde god erfaring med D70'en, så bestemte jeg meg for å se nærmere på saken. Da jeg etter å ha pratet ytterligere med en proffbruker, som hadde lang erfaring med samme kamera var saken avgjort. Nå har jeg skutt ca. to og et halvt tusen bilder med det, og er sånn passe varm i trøya på det. Følgende er å bemerke.

 

1) Hudtonene er utrolig flotte med denne chip'en.

2) Automatikken/programmene er veldig ok.

3) Linsa utgjør kameraet. Det er genialt greit å ha en 18-70 linse. Det gjør at jeg klarer meg med èn linse i hovedandelen av bruken. Ekstra zoom kan jeg vanligvis justere ved å gå nærmere.

4) Chip'en takler tydeligvis lys fra skarpe vinkler veldig godt. Et absolutt pluss.

5) To hjul til instillingene er absolutt hensiktsmessig mot Canon's ene hjul.

6) Lysfølsomheten gjør at jeg klarer meg med minimal blitz-bruk, og da er den innebygde vanligvis grei.

7) Solid konstruksjon som er passe mye større (enn Canon's) som gjør at kameraet ligger godt i hendene, og "føles" solid. Den ekstra tyngden gir et ekstra pluss til stødigheten.

 

Kunne godt ha ønsket meg en blåtanns-remote, og en litt høyere posisjonering på blitzen, men dette ville jeg forsåvidt ha savnet på andre kameraer også.

 

Høyere pris, færre megapixler - allikevel et (etter min mening) bedre kamera.

 

Min varmeste anbefaling, og de beste ønsker med kameraet i tiden fremover.

 

:thumbup:

_________________

Vyrdsamst, Reidar

 

..:: Adde parvum parvo magnus acervus erit ::..

Lenke til kommentar
Skal en tur til Hamburg om en ukes tid.

Det kan se ut som om disse kameraene er litt billigere der nede.

Noen som vet om noen billige butikker i Hamburg, som selger D50 eller D70s ?

Eller noen butikker ala Elkjøp ol. ? - I en eller annen slik sjappe skulle det vel være mulig å få tak i et slikt kamera vel?

5772596[/snapback]

 

Elkjøp nettbutikken har vel D50 til 5495 eller noe sånt.. inkl kit objektivet 18-55 mm. Har kjøpt det selv og er MEGET fornøyd. :thumbup: Jeg ville personlig ikke kjøpt kamerahuset i utlandet, det er ikke så mye billigere i tyskland, dessuten får du problemer med garanti om du kjøper det der.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...