Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Slippe årsavgift 2006?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nei, du slipper ikke unna årsavgidt bare ved å levere inn skiltene nå. Du er dessverre litt sen, da skulle du gjort dette før 1 januar i år.

 

Hvis du derimot har planer om å vrake bilen så må dette gjøres før 15 mars (er usikker om du ka nvente helt til 15 mars, men det er jo litt lurt å være litt før ute).

Lenke til kommentar
Om jeg avskilter bilen min før 15. mars, slipper jeg å betale årsavgiften da?

Vurderer å vrake bilen min og skaffe meg en ny og syns det blir litt jævlig å betale nesten 3000 kr for en bil jeg ikke lenger har planer om å beholde

5714153[/snapback]

 

Utdrag av pressemelding fra Tollvesenet:

 

"Leverte du kjennemerkene inn til en trafikkstasjon innen 31. desember i fjor, skal du ikke betale årsavgift for 2006. Leverer du kjøretøyet til vraking hos en godkjent oppsamlingsplass eller bilopphuggeri tilknyttet det offentlige vrakpantsystemet innen 15. mars, behøver du heller ikke betale avgift for i år."

 

[...]

 

"Den som sto registrert som eier av kjøretøyet 1. januar 2006, er ansvarlig for å betale kravet for i år. Det er på dette tidspunktet avgiftsplikten oppstår. Krav som ikke blir innbetalt blir innfordret. Innfordringskravet vil bli rettet mot registrert eier av kjøretøyet pr. 1. januar. Dette gjelder også for kjøretøy som er avskiltet etter 1. januar, men som ikke er levert til vraking innen 15. mars."

 

Du har altså dårlig tid. Vraker du bilen før 15. mars slipper du å betale. Om du venter til etter den 15. mars, og så bare dropper å betale, blir det inkasso, i motsetning til tidligere år hvor du kunne droppe å betale helt til bilen evt. skulle ha skilter igjen, som det vel ble slutt på i 2004 eller der omkring.

Endret av spitz
Lenke til kommentar

Hos www.toll.no finner du:

Fritak for avgift

Leveres kjennemerkene inn til en trafikkstasjon innen 31. desember, blir det ikke skrevet ut avgift for det neste året. Skal kjøretøyet registreres på nytt i det nye året, betales full avgift ved registrering før 1. juli og halv avgift ved registrering fra og med 1. juli. Leverer du kjøretøyet til vraking/hugging hos godkjent oppsamlingsplass eller til bilopphuggeri senest 15. mars, gis det fritak for avgiften, eventuelt refusjon om den allerede er betalt. Liste over godkjente oppsamlingsplasser finner du her.

 

 

 

Redusert avgift

For kjøretøy som blir vraket/hugget i perioden 16. mars til og med 30. juni, blir halv avgift betalt tilbake til sist registrerte eier. For kjøretøy som først blir registrert fra og med 1. juli, skal det betales halv avgift.

 

EDIT: for sent ute.

Endret av PerB
Lenke til kommentar

Ja, staten er ille slik.

 

Men hvis du skal kjøpe deg ny bil og ikke vil punge ut med 6000 til staten så burde du kanskje hogge den dessverre.

 

Ellers kan du jo prøve å selge den da, men om det lønner seg vet jeg ikke.

 

P.S Hogger du den så får du jo tilbake vrakpanten også.

 

Huff, er ikke gøy å gå til hoggeren heller. Husker når jeg var med å levere inn onkelen min sin bil som han hadde hatt i over 15 år. Hogget pga. rust :cry:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...