Gå til innhold

Vifta på Pavilion ze4278 går konstant.


Anbefalte innlegg

Jeg har en HP Pavilion ze4278, med Intel Celeron M 2.0Ghz prosessor. CPU Vifta på den går konstant og det er ganske irriterende i lengden. I henhold til CPU-Z går maskinen konstant på 2.0Ghz. Finnes det noe strømstyrings/powersave program for maskiner med Intel Celeron prosessorer? Jeg har lett på produsentens hjemmesider, men finner ingenting jeg kan bruke.

På forhånd; Takk for all hjelp :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

I henhold til "Intel® Processor Identification Utility" støtter ikke min Intel Celeron 2.0Ghz, Intel® Speedstep Technology. Så da regner jeg med jeg er like langt.. :dontgetit:

Finner ingensted jeg kan klokke ned CPU'en manuelt heller..

Ingen som har noen forslag?

Lenke til kommentar

Hei Jeg og har en sånn, Jumbo jet.. Den står i stua og bråker noe helt grusomt. HP 4278 er grunnen til at jeg ALDRI kommer til å velge HP igjen. Maken til skit maskin skal man lete lenge etter. Har en 20 år gammel støvsuger som bråker mindre. :dontgetit:

Det ser ikke ut som det er noe å stille på for å skru ned viften, så jeg lurer på om jeg skal skifte prosessor og vifte om det lar seg gjøre! Ellers er det bare en ting å gjøre :wallbash::wallbash: Kaste skiten å kjøpe ny maskin.

Håper nonen har et tips eller to.

Lenke til kommentar

hei,

prøvd å blåse ut av viftene? hjeler ofte....(hvis den er litt gammel da..)

har selv hatt en pc som hørtes ut smo ett jetfly.. løsninga der var å skru den opp, fjerne gammelt "mellomlegg", fjerne gammel "kjølepasta", rense alt av støv og så hvie på ny kjølepasta.. hjalp utrolig.. gikk som ei kule etterpå..

 

musa

Lenke til kommentar

Grunnen til at jeg Aldri vil kjøpe HP igjen er at når de selger en pc som 4278, har de rett og slett laget en maskin full av feil. Stoler ikke på HP etter denne pcen. Synd, men sant. Hmmm.. nok kjeft. :cry: Over til det sakelige, jeg har tenkt på å åpne pcen å rense litt, men saken er at den altid har bråkt. Derfor er det egentlig ikke noe feil som kommer med tiden, bare feil laget av fabrikken. Vet ikke om det hjelper så mye å rense.. :no:

Lenke til kommentar

Uansett er det flott at brukere skriver om erfaringene de har hatt med de ulike datamaskinene. Det hjelper jo andre til å gjøre de riktige valgene. Jeg har selv vært i befatning med datamaskiner fra HP, og mitt inntrykk er at de kjøler altfor mye.

 

Som Eulogy skriver, så er hovedproblemet at klokkefrekvensen på prosessoren ikke kan justeres. Dermed vil temperaturen stige raskt, uansett om datamaskinen er i bruk eller ei. Et annet problem er at viften bare har to stiller: Veldig fort og vanvittig fort! Dermed er støyen ikke til å unngå.

 

Jeg er usikker på hvor effektiv viften på en HP er. Men for å holde temperaturen på en 2 GHz prosessor under 40 grader må viften tydeligvis gå hele tiden. Har du prøvd et viftestyringsverktøy for å stille temperaturen litt høyere? Har du oppgradert til siste bios for hovedkortet?

Lenke til kommentar
Grunnen til at jeg Aldri vil kjøpe HP igjen er at når de selger en pc som 4278, har de  rett og slett laget en maskin full av feil. Stoler ikke på HP etter denne pcen. Synd, men sant. Hmmm.. nok kjeft. :cry:  Over til det sakelige, jeg har tenkt på å åpne pcen å rense litt, men saken er at den altid har bråkt. Derfor er det egentlig ikke noe feil som kommer med tiden, bare feil laget av fabrikken. Vet ikke om det hjelper så mye å rense..  :no:

5713265[/snapback]

 

Rens maskinen for støv, og prøv med en oppdatering av BIOS. Nyeste versjon er KE.M1.73.

 

Å gi HP skylden for at du velger en billigmodell med Celeron blir litt feil. Dersom noen selger har lovet deg at denne skal være stillegående har han løyet til deg.

Lenke til kommentar

Har selv denne maskinen og må si at problemet høres velkjent ut. Men nå det er sagt er det bare vifta jeg egentlig vil klage på, ellers funker maskinen bra. Men da må jeg vel legge til at jeg har formatert den og lagt inn XP pro, før det opplevde jeg mye feil. Men disse feilene vil jeg si kom av XP home.

Bruker den hver dag og den gir sjelden problemer.

 

Tror jeg har lest på forumet en gang om en som satt inn en variabel motstand på viftekabelen for å kunne styre denne manuelt. Tar jeg feil...? Dette er noe jeg faktisk har tenkt å prøve selv, kan kanskje nevne det hvis det blir noe av.

Lenke til kommentar

Det eneste problemet jeg har opplevd med maskinen er denne viften som står å går i ett kjør.. Blir ganske sliten i hodet av den for å være ærlig. Men ellers er denne maskinen helt grei... Aldri noe tull ellers.

 

Viften går i ett kjør fordi temraturen raskt stiger til nesten 60 grader på CPU, og opptil 55 grader på resten av systemet. Tror ikke jeg tør å kjøre ned hastigheten på vifta. Men om jeg kunne satt ned multiplikatoren, så hadde jeg fått det litt bedre på kontoret.

 

Jeg får kansje invistere i en ny billigmaskin med "speedstep" teknologi eller liknende. :hmm:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...