Gå til innhold

TEST: Åtte støysvake 120 mm-vifter


Anbefalte innlegg

Jeg ser Biltema har slikt Høyttalerstoff til en billig penge: Frontstoff for høyttalere. Noe gjennomsiktig. Elastisk. Mål: 180 x 100 cm. Sort. 49,90 kr.

 

Spørsmålet er om dette stoffet holder støv ute og har nok luftgjennomstrømning til viftene bak? Tror dere dette øker støyen mer ift standard støvfilter m/monteringsramme..

5780028[/snapback]

 

jeg har det stoffet på høytalerene mine(ikke foran elementene) vil tro det vil dempe mye av luftstrømmen. sorte damestrømper vil jeg anbefale!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+6132

Dremel er bra til mye.. men ikke til å bore hull til vifter i kabinett.. særlig de som er av litt kvalitet.. med tykke stålplater..

Som sagt i reklamen:

"Du må bruke stikksaga!"

:D

Stikksag med rett blad.. og jobben går meget lett..

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Da han spurte om verktøy for å sage hull til vifter... og topic er om 120mm så antok jeg at det var tema.. :)

Joda.. jeg har brukt dremel til å lage fine hull til både 80mm og 120mm, men så brukte jeg stikksaga til ett vinduskit.. og dermed fant jeg jo ut at den var klart bedre til å skjære ut hull til vifter også... :!:

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132
Jo, men var det ikke slik at han skulle ha viftene foran diskene i kabinettet? Da blir det dårlig med et hull til 120mm vifte. Selv brukte jeg et 90mm bor til å lage hull i kabinettet til en 120mm vifte. Enklere det enn en stikksag :)

5780359[/snapback]

 

Å ja.. selvsagt.. :)

Men disse hullsagene er jo svært dyre.. ivhertfall de som er av litt kvalitet..

Lenke til kommentar

Tenkte jeg samtidig kunne få noen pointers ang optimal vifteplassering i kabinettet. Jeg har en filserver med 11 disker og ønsker kjøle ned server og diskene best mulig. Jeg har kjøpt inn 2 stk MIST 120 mm 16dB (A) vifter til å bytte ut noen av de gamle viftene. Så hvor bør jeg plasse dem? Her er dagens løsning:

 

serverpcvifter9ev.jpg

 

Jeg har til nå hatt en 80 mm Papst 8412M2GML montert foran nede som blåser kald luft inn, og en 80 mm Adda AD082B-A70GL plassert like bak CPU kjøleren for å blåse ut varm luft. Også bak oppe over PSU, har jeg en 80 mm Thermaltake F128025SL til også å blåse kald luft ut. Men er usikker om plasseringen er mest optimalt ift luftgjennomstrømning. Bør jeg ha 2 vifter bak, eller kun en oppe etc.

 

Jeg har saget hull nede foran til 120 mm vifte evt som samtidig kjøler diskene, og så tenkt kjøle ned diskene oppe i brønnene med 120 mm vifte utenfor, som nå blir noe varmere i O-ring oppheng. Da kan jeg evt ha 2 stk 80 mm bak til å blåse luften ut. Dette fører vel til overtrykk i kabinettet. Ulemper med det? Hadde planer om viftefilter/strømpe foran selv om det øker støyen noe så er et bedre enn masse støv inn vel..

 

Takk for tips!

 

Morty

Lenke til kommentar

Mener å kan huske at undertrykk fører til best kjøling, men dog og noe mer støv i kabinettet.

 

Selv har jeg bort et hull i toppplata til en 120mm vifte. Forskjellen på tempen er som dag og natt. Men nå har ikke jeg noen vifter som blåser lurt ut bak. Bare inn over hardiskene når jeg ikke bruker vifta i toppen.

Lenke til kommentar
Det kan bli vanskelig når vifta skal stå foran harddiskene i front. Jeg er usikker på hvordan jeg skal feste 120 mm viften som sagt, uten at den stikker for mye utenfor kabinettet..

Problem løst! Prøvde i dag feste Mist 120mm viften ved å feste til frontdekselene med strips. Den sitter som støpt og vibrasjonfri!

 

casemod120viftestrips7ic.jpg

 

Da det er en liten luke på sidene brukte jeg elektrikerteip. Mangler støvfilter foran viften så tenkte prøve nylonstrømpe over hele fronten, evt kjøpe en 120mm viftedeksel m/filter..

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Det jeg tror kunne vært veldig interesangt er å teste en av disse viftene sammen med en Delta. Ser at den kjører på 4000rpm mens mist viftene topper ved 2000. Vil en Deltasom under voltes til å kjøre på 1500 f.eks. kunne konkrere på kjøleevne pga at det er 2 sett viftebader i den, uten at den bråker mye mer.

Planlegger å kjøpe meg ny PC om ikke altfor lenge så det kunne vært interesangt å vite.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...
Velvel, synd for de som kastet bort noen ekstra hundrelapper på SilenX fordi MIST/papst ikke var gode nok og måtte bestille fra vendur. *provosere*

5678564[/snapback]

 

 

Her må jeg strengt talt komme med en liten kommentar.

Testen hadde ingen måling av luftmengde, derfor blir den i mine øyne litt bortkastet.

 

Jeg har ikke kjøpt noe SilenX vifte, men jeg hadde noen poster på forumet for en stund siden, der jeg hevdet at SilenX umulig kunne være så stille i forhold til hvor mye luft de flytter på papiret. Noen timer senere tar Vendur kontakt med meg og sender meg en gratis 120mm vifte til test. Og jeg kan si at SilenX vifta er uten tvil den beste vifta jeg har hatt i hus, jeg har ingen vettug måte å måle luftmengde på, men forskjellen var såpass stor at man lett kjenner forskjellen på luftmengden, selv mot langt mer støyende vifter.

 

Jeg trodde selv SilenX var totalt bortkastede penger, helt til jeg fikk en i hus selv, og jeg kommer garantert til å vurdere de før noen andre vifter neste gang jeg skal kjøpe.

 

Har nå noen coolermaster vifter (de som kom med CM stacker), en billig 33dba vifte fra microplex og en papst vifte. CM viftene flyttet så lite luft at de ikke akkurat kan sammenlignet, men Papst viften var betydelig mer høylydt, og flyttet mye mindre luft.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...