Gå til innhold

Gøy å kjøpe PC i dag - kommentar


Anbefalte innlegg

Dette er bare blitt surr, jeg har mot min vilje blitt endt opp med å måtte ha socket 478 i flere maskiner nå. Virkelig tragisk.

 

Jeg kjøpte for to år siden to barebone stue-PCer hos mpx og ps data. Har vært bare trøbbel med begge siden dag 1. Først sendte jeg en shuttle i retur til mpx. Gjøkskallene fant ikke feilen og sendte meg den uten å spørre om noe rett tilbake og fakturerte meg kraftig for arbeidet! Den blir bare verre og verre og hadde masse feil, f.eks. levert med defekte USB-kontakter osv. Så jeg sender den i retur enda en gang i fjor sommer og da var plutselig alt greit, den var busted sa de og krediterte meg for den samt plukket ut alle komponentene og sendte meg de. Så har de blitt liggende noen måneder, og jeg må jo anskaffe kabinett og hovedkort for socket 478 for å få brukt den gamle CPUen. Når jeg gjorde det en stund før jul, bruker et par tusen på nytt utstyr hos datakjeden, så funker ikke systemet. Og jeg aner jo ikke hvorfor! Kan jo være hva som helst. Så den blir stående.

 

I mens er det andre barebone-systemet også så slitent og fullt av feil at jeg sender det i reklamasjon til PS Data. De holder på maskinen i over en måned uten å gidde å titte på den, jeg påpeker at det har de ikke lov til uten vederlag, noe de ignorerer elegant. Etterhvert plukker de også ut komponentene og sender meg dem og erkjenner at barebone-maskinen (Soltek Qbic som den het) er vrakvare. Men de gir meg ingen kreditt for det! Selv om de erkjenner reklamasjonen! Selv om jeg både ringer og sender epost dytter de meg bare frem og tilbake mellom seg.

 

Uansett så har jeg da to sett med komplette komponenter, der inkludert to socket 478 CPUer. Fortsatt dyrt og greit utstyr. Så jeg har jo noe valg enn å kjøpe ENDA mer greier for å brukt komponentene fra pc nr to. Så jeg gav barebone-typen enda en sjanse, men går selvfølgelig for et helt annet merke. Denne gang AOpen.

 

Så viser det seg at med litt bytting og testing så funker ikke pc nr en (komponenter fra Shuttle-systemet + Datakjeden HK og kabinett) fordi socket 478 CPUen er kaputt. Dette må jeg anslå siden CPUen fra pc nr to (Soltek Qbic-systemet) får fyrt opp system nr en og det ser antageligvis ut til å kjøre greit med byttet av CPU.

 

Så nå er jeg tvunget til å kjøre socket 478 på to maskiner, og ut å kjøpe ny socket 478 CPU...Det er jammen ikke greit å kjøpe PC!! Begynner nesten å lure på om de ikke er så dumme allikevel de som blåøyde går og kjøper en ferdig kasse hos Elkjøp over disk. Da kan man med kvittering i hånda gå greit og enkelt dit hver gang makkverket bryter sammen og si; "FIKS, gutt!" Eneste problemet er at de også tar vel et par uker før de i det hele tatt gidder å begynne å rote oppi kålen for å se på problemet. Dermed klarer man seg ikke med noe mindre antall enn minst to PCer. Jeg har i dag tre (med en bærbar) og det er altså heller ikke en for mye da to stk maskiner har brutt sammen på samme tidspunkt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg må bare komme med en kommentar. Har (har hatt) 10-12 barebone (SFF) og alle har virket upåklagelig. Mine står ikke på 24/7 heller. Disse pc'ene blir varme og der er et av problemene. Ha alltid på dekslet run pc'en. Åpne pc'er blir mye varmere fordi det ike blir luftgjennomstrømning.

 

Webshopper har jeg aldri heller hatt problemer med. Har hatt mine reklamasjoner, men har alltid etter at shoppen har mottatt varen og undersøkt den, fått ny vare eller pengene tilbake.

 

Så min konklusjon er at jeg har antakelig er heldig .........

Endret av hjalmar
Lenke til kommentar

Ordet "brukerfeil" popper inn i hodet mitt når jeg leser førstepost, skal litt til for å bli tilsendt den mengden produkter som trådstarter sier, for så å vise seg at alle sammen er defekte når de er montert. En feil med strømnettet hans er jo heller ikke helt utenkelig, men jeg vedder fremdeles pengene mine på brukerfeil.

Lenke til kommentar
Ordet "brukerfeil" popper inn i hodet mitt når jeg leser førstepost, skal litt til for å bli tilsendt den mengden produkter som trådstarter sier, for så å vise seg at alle sammen er defekte når de er montert. En feil med strømnettet hans er jo heller ikke helt utenkelig, men jeg vedder fremdeles pengene mine på brukerfeil.

5533091[/snapback]

 

Ordet leserfeil popper inn i hodet mitt. Og JEG vedder på at du ikke har lest ordentlig og ikke helt skjønt hva det dreier seg om. De enkelt-komponentene jeg fikk i retur var det ikke noe galt med. De er det eneste som JEG har montert og rørt, og de er de eneste som faktisk har VIRKET hele tiden. Hovedkortet har jeg jo ikke montert. Det virket en stund, så plutselig blir det mer og mer problemer. UTEN at jeg har skrudd mer eller vært inni i det hele tatt. Rett nok virket IKKE den ene CPUen jeg fikk i retur. Men den virket helt fint da jeg sendte hele systemet inn til dem (som var deres ide), men altså IKKE når jeg fikk den tilbake av dem. Og da har altså de dratt den fra både hovedkort og CPU-vifte. Det er selvfølgelig mye raskere å ødelegge en CPU når du demonterer den fra HK og vifte enn når du monterer den på et nytt system. Og det er ikke første gang jeg har montert CPU, minst 4-5 ganger. Og det har gått helt fint hver gang.

Endret av FranzJosef
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...