Gå til innhold

Finner ikke HDD i windows.


Anbefalte innlegg

Før jeg skriver noe vil jeg bare nevne at jeg er _ekstremt_ dårlig kjent med harddisker. Beklager hvis jeg glemmer å ta med noe viktig informasjon, da får dere bare spørre så skal jeg svare.

 

Jeg fikk i går en ny (brukt) hdd på 80GB. Jeg plugget i kabler (slik som på dette bildet), og satt i strømmen, og slo på maskina. Jeg forventet at den ville dukke opp på "Min Datamaskin", noe den ikke gjorde. Jeg gikk inn i bios i håp om å finne noe der, men det gjorde jeg ikke.

 

Jeg vet ikke om dette har noe å si, men dvd-brenneren sto som Primary Master. Er det egentlig den første hdd'en min som skal stå som det, og den andre som skal stå som slave? Eller er jeg helt på jordet? Uansett, jeg satt "type" på alle de forskjellige master/slave-valgene som "Auto", men allikevel er det kun "Primary Master" (hvor det som sagt står dvd-brenneren) hvor det ikke står "Not Installed".

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Ok, men jeg fant den aldri under "Type". Hadde valgene "Auto", "CD/DVD" og to jeg ikke husker navnet på. Beklager, vet jeg forklarer dårlig nå, men er ikke hjemme. Skal oppdatere med alle tingene jeg kan velge når jeg kommer hjem. Takk for hjelp så langt.

5468331[/snapback]

 

Vet ikke hvor mange HDD og CD/DVD-ROM du har i maskinen,MEN den disken som kjører OS BØR vel stå som PRIMARY MASTER. Disken settes til MASTER med en JUMPER bak på disken........eventuell disk nr 2 kan du sette til PRIMARY SLAVE...på samme IDE kabel som MASTER-disken.......

Lenke til kommentar
Vet ikke hvor mange HDD og CD/DVD-ROM du har i maskinen,MEN den disken som kjører OS BØR vel stå som PRIMARY MASTER. Disken settes til MASTER med en JUMPER bak på disken........eventuell disk nr 2 kan du sette til PRIMARY SLAVE...på samme IDE kabel som MASTER-disken....

 

Ok, takker. Har to hdd og en dvd-rom nå.

 

Må jeg ta ut den jeg skal ha som master for å finne ut hvor jeg skal plassere jumper på den for at den skal være master? Og det samme på den andre for å sette den som "singel"?

Lenke til kommentar

jumper-innstillingene står som oftest oppe på harddisken.. så det er mulig du må ta den ut..

 

hvis denne disken står alene på kabelen så kan den stå som både master eller slave.. Men om det er et valg for single (som på harddisker fra Western Digital), så skal den stå på dette..

 

Dette med først eller sist på kabel har faktisk LITE å si.. Har ALDRI vært borti problem med oppsett om master står "feil" plassert på kabel..

 

Om harddisk deler kabel med en annen enhet så bør den ene stå på master og den andre på slave.. Om en harddisk stod alene før som single og du setter inn en ekstra harddisk, så må den eksisterende settes som MASTER (i steden for single) og den nye som slave..

 

det er IKKE alle harddisker som har valget SINGLE (bare Western Digital?)

Endret av lohelle
Lenke til kommentar

I tillegg til dette med Master/Slave-innstillingene på diskene, er det en annen ting som kan forhindre at BIOS detekterer disken:

 

"Secondary IDE Controller" (eller hva de nå kaller det) må være Enabled i BIOS dersom du har boot-disken koblet til IDE-kanal nr.2. (Og hvis du har én disk koblet til hver kabel, så er den ene av dem koblet til IDE-kanal nr.2)

 

Og så har vi dette med 40-tråders vs. 80-tråders IDE-kabler, da. For å oppnå maks hastighet på nyere disker, er det nødvendig med 80-tråders kabel. Jeg vet ikke om bruk av 40-tråders kabel på en "ny" disk vil gjøre at den ikke detekteres, men det kan jo være noe å sjekke, dersom andre fing ikke fører fram.

Lenke til kommentar

Jeg fant ikke noe som het "Secondary IDE Controller" i BIOS.

 

Regner med at jeg blir nødt til å bruke jumpere. Nå har det seg slik at jeg ikke vet hva dette er. Eller, jeg tror jeg vet hvordan de fungerer, men er det noe jeg må kjøpe, eller noe som allerede er i kabinettet? Jeg har en haug med sånne tynn små saker som ser ut til å kunne passe der jumpere skal være i kabinettet mitt, nemlig.

Endret av dodraugen2k
Lenke til kommentar

Ållreit. Jeg fjernet hdd (Dette er forøvrig harddisken det er snakk om.), og leste hva som sto på oversiden.

Det står visst forklart hvordan jeg skal sette jumpere med tegninger. Noe ala dette

 

Slik jeg forstår det, skal jeg da sette hdd som master siden den har sin egen IDE-kabel. Men selve jumperene skjønner jeg ikke bæret av.

Alle de små kablene som passer rundt pinnene på hdd har forskjellige farger. En lapp påklistret dem skal visstnok hjelpe, men det sa meg ikke mye. Her er hva som sto om de forskjellige fargene:

 

Blue-TPA+

Black-Ground

Green-TPB+

Orange-TPA-

Red-TPB-

White-VCC

 

Håper dette ga noe betydning for noe. Jeg seter stor pris på all hjelpen jeg har fått hittil.

Lenke til kommentar

Du skal ikke koble noen forskjellige kabler på harddisken!

Kun en jumper som kobler A og B sammen for master, IDE kabelen og strøm-kabel..

Om du har så lite erfaring tror jeg du bør få noen som har gjort det før til å hjelpe deg..

Slik ser en jumper ut.

Slik ser en IDE/ATA-kabel ut.

Slik ser strøm-pluggen ut.

(farger kan variere)

Endret av nahojdat
Lenke til kommentar

den harddisken er allerede satt til enten master eller single, hvis den har singel, så er den satt til det, har den ikke det, så står den på master.

 

det var det jeg satte den til når jeg installerte den harddisken i pc'n til han du kjøpte den av.

 

så jumpere kan du bare slutte å rote med... :roll:

 

det du bør gjøre er å ordne i bios, evt legge ut bilder, siden du er så usikker, såvidt jeg har forsått dette, så står harddisken og dvd brenneren på hver sin IDE kanal. (hver sin kabel) (den siste harddisken er sata (til alle dere andre))

 

det kan hende at du må stille inn på hvordan hovedkortet aktiverer både IDE og SATA kanalene, men dette skal jo allerede være riktig siden du bruker en dvd brenner.

 

en ting du kan prøve, som jeg har fått intrykk av at du ikke har prøvd, er å høyreklikke på min datamaskin, og så velge enhetsbehandlig.

der inne velger du lagringsenheter eller hva det nå heter, og ser om harddisken kommer opp der, gjør den det, så er det i windows feilen ligger, og du må aktivere den herifra.

hvordan du gjør dette husker jeg ikke, men jeg fant ganske fort ut av det den gangen jeg trengte det. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...