Gå til innhold

xpress 200m en stor skuffelse


Sober

Anbefalte innlegg

Kjøpte meg en HP Pavilion ze2247ea for ikke så veldig lenge siden. Denne har amd turion 64 prosessor og ett ati radion xpress 200M, noe jeg trodde skulle klare å kjøre nye spill helt greit. Her tok jeg grundig feil.

 

På ati sin hjemmeside står det noe helt annet enn det jeg har erfart med dette skjermkortet. I 3dmark05 får jeg under 500 3dmarks!

 

Har xp home og har dermed ikke ett operativ system som utnytter kapasiteten i prosessoren fullt ut siden det er kommet xp pro x64. Vil jeg få merkbart bedre ytelse viss jeg bytter til xp pro x64?

 

Og en ting til. Noen som vet om det er mulig å få kjøpt skjermkort til lappis? Har lyst å oppgradere til ett geforce go6600 viss det er mulig, og ikke koster så alt for mye.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, det er ikke så rart at du er misfornøyd...Du har kjøpt en pc med innebygd skjermkort, og det er rett og slett dritt. Ihvertfall hvis det er delt skjermminne med ram`en.

 

For å finne ut det kan du se i maskinen eller lese i instruksjonsboka.

 

BTW: Aldri mer kjøp onboard skjermkort eller annbefal det til folk som trenger bra grafikk. Enten det er Photoshop, spill or what ever.

 

EDIT: Leste litt fort :wallbash: Det var en bærbar og du kan ikke kan bytte skjermkort på maskina. Hvis du skal spille på en bærebar må du nok kjøpe en litt dyrere maskin, men egen grafikkprosessor og eget minne! PS:Den beste spille laptopen som er tilsalgs til grei pris er vel Ferrari 4000 til 14k.

 

Man skal visst ikke være noen stor merkbar forskjell mellon 32- og 64-bit versjonene. Har også hørt at 64-bit versjonene klikker oftere enn 32-bit....

Endret av chr1st3r
Lenke til kommentar

Tror ferrari 4000 ligger på rundt 18k-19k. Og syns det rett og slett er litt dumt å bruke så mye på en bærbar maskin. Da kan man heller kjøpe seg en bærbar til 9k og en stasjonære til overkant av 10k viss man har behov for å spille grafikkrevende spill. En stasjonær pc til den prisen, der man har prioritert skjermkort, vil gruse alt av bærbare datamaskiner i grafikkytelse. * Ett lite unntak er kanskje Dell XPS med Geforce GO 7900 GTX. Men med dette grafikkortet kommer denne maskinen på rundt 25k.

 

Redigert:*

Endret av Sober
Lenke til kommentar
Den beste spille laptopen som er tilsalgs til grei pris er vel Ferrari 4000 til 14k.

 

Heh... Den beste laptopen for spill er nok IKKE Ferrari 4000. Det finnes faktisk billigere pcer enn Ferrari 4000 som gjør en like god jobb og enkelte tilfeller bedre jobb også. Du får f.eks en Dell i9300 med nvidia 6800 til en pris som er mer akseptabelt enn prisen for en Ferrari 4000.

 

 

Sober: Du kan nok glemme å bytte skjermkort på din pc. Du må klare deg med det du har i pcen.

Lenke til kommentar

Hehehe, sitter her og ler, har samme laptop som deg og jeg ble rimelig skuffet da jeg prøvde cs source med denne maskinen. Solgte min stasjonære råtass i tro at denne var like bra, men nå har jeg iallefall lært meg et nytt begrep : DELT MINNE!

 

Er det noe muligheter for å klokke opp dette kortet eller sitter jeg i saksen i par år før jeg bytter maskin? det er tross alt 1 gig ram på pcen.

Lenke til kommentar

Skal man ha en gamerlaptop bør man vel ikke akkurat gå for de rimeligste løsningene. Og det er jo lov å sjekke specs før man kjøper. Det står ganske tydelig på specs for maskinen at skjermkortet bruker delt minne, noe som ikke er for gaming i det hele tatt.

 

Maskinen har 4200rpm harddisk, 333MHz minne og en AMD Turion 1600MHz som har en level 2 cache på 512KB. Det er med andre ord ingenting i specs som skulle tilsi at det er snakk om en gamerlaptop her.

Lenke til kommentar
Er det noe muligheter for å klokke opp dette kortet eller sitter jeg i saksen i par år før jeg bytter maskin? det er tross alt 1 gig ram på pcen.
Det kan overklokkes men det hjelper ikke det grann siden det er minnebåndbredden som er begrensningen. Prøv A64Tweaker før spilling: 2T Timings disabled, og minnet til 183Mhz. Dette vil gi en ca. 30% boost.

 

Har selv brukt en ZE2358 litt i det siste og synes grafikkytelsen var omtrent som forventet. Ded gikk fint å spille SWAT4 med middels-lave grafikkinstillinger i 1024x768. HL2 er også spillbart. Nyere FPS-spill (FEAR, Quake 4) og spill med et høyt tempo (CS:Source) utgår med høye kneløft.

 

ATI har tross alt helt rett når de sier at Xpress 200M har 'best in class DX9 performance', men når klassen vi snakker om er integrerte skjermkort med delt minne så sier ikke dette så veldig mye. Helt greit til sporadisk småspilling av eldre titler og en del annet. FPS-fans bør styre unna.

Lenke til kommentar

Teoretisk skal det da yte bedre hvis man setter det opp til å dele like mye fra systemminnet som man har separat minne. Brikken vil da arbeide i et slags pseudo dual-channel modus hvor 'annenhver' adresse tas fra det separate minnet og de andre fra systemminnet. Det separate minnet har bare en 32bits minnebuss, dog, og å bruke begge minnetypene øker latency etter det jeg har sett (selv om det også øker båndbredden) slik at vinningen (avhengis av program/spill) kan gå opp i spinningen for å si det slik.

 

Man må nesten eksperimentere. Se på single texture fillrate i 3DMark 2001SE eller 3DMark03 for å finne ut om du er båndvreddebegrenset. Sannsynligvis vil resultatet ligge et godt stykke under det teoretiske 600MPix/sek.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...