Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Deling av ISDN-oppkobling via switch?


Anbefalte innlegg

Kort og godt:

Om man har tre-fire maskiner som skal dele internettaksess via ISDN, kan man da benytte en switch til formålet? Og i så fall, hvordan skal dette settes opp? OS: W2K på alle maskinene.

Inntil vi får etablert W-lan på jobben, kan det hende at vi blir nødt til å prøve en slik løsning i fb.m. et kurs som skal avholdes, om det lar seg gjøre.

 

Joda, har også lett gjennom forumet under internett og nettverk, men ble ikke så veldig mye klokere.

Noen som kan gi meg et tips?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du kommer ikke langt ut på nettet med en svitsj gitt. Det du må kjøpe er en ISDN-ruter (og evt. en hub/svitsj for å koble maskinene sammen i LAN). Denne ruteren nat'er da ut på nettet slik at alle maskinene får tilgang! Alle benytter da samme 'eksterne' IP-adresse som blir tildelt ruteren av Telenor når du kobler opp ISDN'en. Inne i LAN'et får maskinene tildelt 'lokale' IP-adresser, som enten deles ut av ruteren - eller settes fast av deg!

 

Værre er det ikke. Kan være litt vanskelig å sette opp en ruter hvis du må konfigurere den selv da...

Lenke til kommentar

Det letteste for deg ville sannsynligvis vært å koble den ene maskinen til isdn, for deretter å starte ICS (Internet Connection Sharing).

 

Da vil maskinen som er koblet opp med ISDN starte DCHP-allocator, noe som gjør at alle maskinene i nettverket får automatisk tildelt Ip-adresse og Default gateway.

 

ICS startes ved å velge egenskaper for den oppringte forbindelsen du ønsker å dele med de andre. Deretter velger du at du vil dele den med andre. alle maskinene vil få ip adresse i rangen 192.168.0.0/24.

 

Håper dette kan hjelpe.

Lenke til kommentar

Ja, men da er resten av nettverket avhengig av at den maskinen står på hele tiden. Etter min mening er den beste løsningen en ISDN router (f.eks en Cisco router i 800 serien (den billigste med Cisco IOS) en domene, file, DHCP, og Print server), og en Switch eller hub (Switch er best ettersom den gir best båndbredde til enhver host på nettverket). Når det gjelder konfigurasjonen av routeren kan han få en profesionell til å ta seg av.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...